Ο αποκλεισμός για τη Σκωτία ήταν αναπόφευκτος και οι αριθμοί για την ομάδα Στιβ Κλαρκ είναι αμείλικτοι, καθώς την κατατάσσουν τελευταία σε πολλές κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Σκωτία αποκλείστηκε στους ομίλους του Euro 2024 και για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να προκριθεί σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά υπέστη ψυχρολουσία στο φινάλε από την Ουγγαρία, που έμεινε ζωντανή για τους "16", όχι όμως με πάρα πολλές πιθανότητες.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε μεγάλες δάφνες ποιότητας μέχρι και το 90' και άπαντες στο γήπεδο αγχώθηκαν με τον τραυματισμό του Μπαρνάμπας Βάργκα, που απέφυγε τα χειρότερα και αποκόμισε διάσειση και πολλαπλό κάταγμα στο πρόσωπο, οι Σκωτσέζοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ήδη καταγράφουν αρνητικές πρωτιές, παρότι έπαιξαν τρία ματς σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες που έπαιξαν δύο.

Πάμε να δούμε τα "μαύρα" ρεκόρ της ομάδας του Στιβ Κλαρκ που μπορούν να εξηγήσουν τον μοιραίο αποκλεισμό της.

Τα μαύρα ρεκόρ της Σκωτίας που εξηγούν την αρνητική της πορεία

Η Σκωτία αποχωρεί από το τουρνούα με μόλις 17 τελικές σε όλα τα ματς εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν στο στόχο. Ο συγκεκριμένος αριθμός τελικών αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των Euro από το 1980 (όταν καθιερώθηκαν οι όμιλοι) με τη Βόρεια Ιρλανδία να έχει επίσης 17 στο Euro 2016.

Αυτή τη στιγμή δεν αποχωρεί με τις λιγότερες τελικές από κάθε ομάδα στο Euro, έχει όμως τις λιγότερες ανά αγώνα με 5.7 σουτ, με τη Γεωργία να είναι πάνω της με 8.5 σουτ ανά παιχνίδι.

Οι τρεις τελικές στον στόχο είναι ήδη οι λιγότερες από κάθε ομάδα στο Euro 2024, παρότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν δώσει τρία ματς. Η συνολικά αξία των τελικών της προσπαθειών έφτασαν τα 0.94 xGoals (η μόνη ομάδα που δεν έφτασε το 1 xGoals), το οποίο είναι επίσης το μικρότερο από κάθε άλλη ομάδα στο τουρνουά.

Κόντρα στην Ουγγαρία δεν είχε καμία τελική στο πρώτο μέρος. Η πρώτη της έγινε στο 53ο λεπτό με το σουτ του Άνταμς εκτός περιοχής, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Άστοχες ήταν και οι άλλες τρεις τελικές που είχε στις καθυστερήσεις με τον Μόργκαν και τον ΜακΓκρέγκορ. Το γράφημα της Opta Stats / Perform με τις τελικές και τα xGoals δείχνει ότι και η Ουγγαρία που στο μεγαλύτερο κομμάτι δεν ήταν καλή, κατάφερε στη γενική σούμα να γίνει πιο απειλητική.

Euro 2024: Οι αριθμοί που δείχνουν ότι η Σκωτία αποχωρεί από τη Γερμανία ως η χειρότερη ομάδα
Οι τελικές και τα xGoals στο Σκωτία - Ουγγαρία

Οι αρνητικές πρωτιές δεν σταματούν και εκεί, καθώς η Σκωτία ολοκλήρωσε το Euro ως η ομάδα με τις λιγότερες μεγάλες ευκαιρίες, ούσα η μόνη που είχε 2.

Και στην άμυνα τα πράγματα δεν κύλησαν καλύτερα, καθώς είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ στο Euro (7) με την αξία των τελικών προσπαθειών που έχει δεχθεί να είναι 4.3 xGoals (ένα πέναλτι). Ως προς το αμυντικό σκέλος τη σώζει η Γεωργία, η οποία όμως χάρη στον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι έχει καταφέρει να δεχθεί λιγότερα γκολ.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη-ThemaSports
29/06 @ 09:47

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη

Το Βερολίνο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ του Euro 2024 ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία.

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης-ThemaSports
29/06 @ 09:29

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης

Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»-ThemaSports
28/06 @ 23:31

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»

Ο αρχηγός των Ολλανδών, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, προειδοποίησε την ομάδα του ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί σημαντικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους ιδιότητες.

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»-ThemaSports
28/06 @ 22:29

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»

Για το ερχόμενο τεράστιο ματς της Γεωργίας κόντρα στην Ισπανία μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, λέγοντας πως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την ομάδα της Ισπανίας.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!-ThemaSports
28/06 @ 15:39

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!

Οι Άγγλοι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να φθάσουν στη κορυφή του EURO2024. Το τρόπαιο θα φέρει φήμη και μπόλικο χρήμα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ