Cyprus League by Stoiximan: Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής
Ξένοι ΡΕΦ σε «Στέλιος Κυριακίδης» και ΓΣΠ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Δεν δείχνει ιδιαίτερα αστραφτερός και ελκυστικός εμπορικά ή «αισθητικά». Όμως, ο Νίκλας Φίλκρουγκ αποτελεί εγγύηση για τη Γερμανία κόντρα σε όλους όσοι επιμένουν να τον υποτιμούν. Απέναντι ίσως και στον ομοσπονδιακό προπονητή του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος ενώ γνωρίζει την εκτελεστική του δεινότητα, εντούτοις επιμένει να μην τον χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα ή να τον ξεχνάει στον πάγκο, μέχρι να μπει και να «καθαρίσει».
Και το βράδυ της Κυριακής, όμως, (23/06) στο παιχνίδι με τους Ελβετούς, ο Φίλκρουγκ επιστρατεύθηκε καθυστερημένα (76’), σε μία στιγμή όπου τα πράγματα έδειχναν άσχημα. Ωστόσο, ο ίδιος βγήκε και πάλι μπροστά. Και μάλιστα με στυλ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, για να ισοφαρίσει (1-1) και να προσφέρει την πρωτιά του ομίλου στη Γερμανία.
Σε μία ομάδα που χρησιμοποιεί με συνέπεια τον Κάι Χάβερτς ως «ψευτοεννιάρι» για να μακιγιάρει, όπως πολλοί υποστηρίζουν, το έλλειμμα που υπάρχει σε έναν ποιοτικό σέντερ φορ, ο Νίκλας Φίλκρουγκ είναι πάντοτε εκεί για να υπενθυμίζει πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα σκέφτονται ορισμένοι και πως ο ίδιος αποτελεί ότι καλύτερο διαθέτει η γερμανική ομάδα για την επίθεσή της. Αρκεί να του δείξουν εμπιστοσύνη και πίστη. Ο ίδιος ξέρει τον τρόπο να τους ανταποδώσει και να τους δικαιώσει.
Σε 19 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, ο Νίκλας Φίλκρουγκ μετρά 13 γκολ έως τώρα και ο απολογισμός είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί.
Από αυτά τα τέρματα, τα τέσσερα έχουν έρθει σε Μουντιάλ και EURO και μάλιστα σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έχει ξεκινήσει στο βασικό σχήμα!
Δύο γκολ σημείωσε στο Κατάρ (απέναντι στους Ισπανούς και τους Κοσταρικανούς) αμφότερα μετά το 80’ στον άδοξο είναι η αλήθεια, αποκλεισμό της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων.
Ακόμη δύο έχει σημειώσει στο EURO, έως αυτή τη στιγμή. Απέναντι σε Σκωτία και Ελβετία, με το δεύτερο να βάζει σφραγίδα στην πρόκριση της ομάδας του και μάλιστα, ως πρωτοπόρου του πρώτου ομίλου.
Μετά και την χθεσινή επίδοση, ο ρυθμός σκοραρίσματος του 31χρονου επιθετικού είναι 1 τέρμα ανά 58 λεπτά. Στα μεγάλα «ραντεβού» εθνικών ομάδων;
Αν κανείς υπολογίσει τη συχνότητα με την οποία σκοράρει σε Μουντιάλ και EURO, ο δείκτης χαμηλώνει έτι περαιτέρω και τοποθετείται στο 1 γκολ ανά 36 αγωνιστικά λεπτά (με δεδομένο πως τα τέσσερα τέρματά του έχουν επιτευχθεί σε συνολικά 145 αγωνιστικά λεπτά).
Μπορεί να μην λογίζεται στην ίδια κλίμακα με τους Μίροσλαβ Κλόζε, Μάριο Γκόμες ή ακόμη και με τον Tίμο Βέρνερ (από τους πιο σύγχρονους), όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται με υποτίμηση, ιδίως από ένα έθνος που ξέρει να αναγνωρίζει τη χρησιμότητα κάποιου στη προσπάθεια επίτευξης του κοινού σκοπού. Σε αντίθετη περίπτωση, η μπάλα έχει τον τρόπο να τιμωρεί, όσους ειδικά αρνούνται πεισματικά να διδαχτούν τα μαθήματά τους. Και το τίμημα σε αυτή τη διοργάνωση για τη Γερμανία, θα είναι πολύ σκληρό, καθώς διεξάγεται εντός έδρας.
Πάντως, η περίπτωση του Φίλκρουγκ στη Γερμανία, δείχνει να έχει πολλά κοινά με την αντίστοιχη του Ολιβιέ Ζιρού στη Γαλλία. Αμφότεροι υποτιμημένοι, όμως αργά ή γρήγορα εξελίχθηκαν σε σταθερές των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων στη «γραμμή κρούσης».
Και σε όσα αφορούν τον Γάλλο φορ, η συνθήκη της υποτίμησης καταργήθηκε με ηχηρό τρόπο, καθώς σε σύντομο διάστημα έγινε ο αρχισκόρερ των «τρικολόρ».
Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr