Ισοπαλία 1-1 ήρθε το ματς ανάμεσα στην Σκωτία και την Ελβετία, με τους Ελβετούς να κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Euro και τους Σκωτσέζους να παραμένουν ζωντανοί. Ο ΜακΤόμινεϊ στο 13' το 1-0, απάντησε ο Σακίρι στο 26'.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είχε νικητή η μάχη ανάμεσα στην Σκωτία και την Ελβετία για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τους Ελβετούς να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τη φάση των 16 του ευρωπαϊκού. 

Η Σκωτία μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με τον ΜακΤόμινεϊ, έπειτα και από τη βοήθεια του Σερ. Οι Ελβετοί απάντησαν στο 26' με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Σακίρι.

Κάπως έτσι, οι Ελβετοί έφτασαν τους τέσσερις πόντους και θα συνεχίσουν στη νοκ-άουτ φάση. Η Σκωτία πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και μένει ζωντανή. Θα κυνηγήσει τη νίκη με την Ουγγαρία, καθώς με τέσσερις βαθμούς θα έχει σοβαρές ελπίδες για πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Το ματς

Η Σκωτία μπήκε πιο δυνατά και χρειάστηκε μόλις 13 λεπτά, για να πάρει προβάδισμα. Οι Σκωτσέζοι έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από εκτέλεση κόρνερ των Ελβετών, με τον Χέντερσον να διανύει το μισό γήπεδο. Ο ΜακΓκρέγκορ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στον ΜακΤόμινεϊ, εκείνος έκανε το σουτ, ο Σερ έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Ζόμερ και το 1-0 έγινε πραγματικότητα.

Euro 2024, Σκωτία - Ελβετία 1-1: Τσέκαραν το εισιτήριο οι Ελβετοί, μένουν ζωντανοί οι Σκωτσέζοι

 

Οι Ελβετοί ανέβασαν τον ρυθμό τους, κατάφεραν να ισορροπήσουν και στο 26' έφεραν την ισοφάριση, με υπέροχο τρόπο. Οι Σκωτσέζοι έκαναν λάθος στην άμυνα, ο Σακίρι πλάσαρε εκπληκτικά με τη μία εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" του Γκαν για το 1-1.

Η Ελβετία πλέον πατούσε καλύτερα. Στο 33' απείλησε με τον Εντόι και τον Γκαν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκροσ. Στο 34' πρωταγωνιστής ξανά ο Εντόι, που εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Γκαν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Ακάντζι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος.

Το 1-1 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 41' η Σκωτία έδειξε την παρουσία τους, με τον Άνταμς να πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τον Ζόμερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην κλειστή του γωνία.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Σταδιακά, η Ελβετία γινόταν απειλητική. Στο 56' ο Βάργκας δοκίμασε τον Γκαν, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Εντόι βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σκωτίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Σκωτία άγγιξε το δεύτερό της γκολ στο 67'.

Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή. Ο Χάνλεϊ πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια κανείς Σκωτσέζος δεν βρέθηκε για να μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα, με τους Ελβετούς να "καθαρίζουν" τη φάση.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σκωτία - Ελβετία
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Σκωτία - Ελβετία
  • ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Χάρνεϊ, Τίερνι, Μαγκίν, Μαγκρέγκορ, Άνταμς, Χέντρι, Γκίλμουρ.
  • ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας, Εντόι, Αέμπισερ, Σερ, Σακίρι.

 

sport24.gr

 
 
 
 
 
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση Τούρκων σε Ολλανδούς σε Γερμανία και Αϊντχόφεν μετά τον αποκλεισμό στο Euro 2024! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/07 @ 15:57

Επίθεση Τούρκων σε Ολλανδούς σε Γερμανία και Αϊντχόφεν μετά τον αποκλεισμό στο Euro 2024! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση σε Ολλανδούς φιλάθλους τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Αϊντχόφεν, πραγματοποίησαν Τούρκοι οπαδοί μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους από τους «Οράνιε» στο Euro 2024.

Πέδρι σε Κρόος για τον τραυματισμό του: "Ευχαριστώ για το μήνυμά σου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο"-ThemaSports
07/07 @ 14:36

Πέδρι σε Κρόος για τον τραυματισμό του: "Ευχαριστώ για το μήνυμά σου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο"

Ο Πέδρι που θα χάσει το υπόλοιπο Euro 2024 μετά τον τραυματισμό του με ανάρτηση στα social media ευχαρίστησε τον Τόνι Κρόος για το μήνυμά του, καθώς ο Γερμανός ήταν εκείνος που με το μαρκάρισμά ου τον τραυμάτισε

Το συγκινητικό 'αντίο' του Κρόος: "Ευχαριστώ ποδόσφαιρο, όβερ-ThemaSports
07/07 @ 14:15

Το συγκινητικό 'αντίο' του Κρόος: "Ευχαριστώ ποδόσφαιρο, όβερ

Ο Τόνι Κρόος μέσω μίας συγκινητικής ανάρτησης στα social media αποχαιρέτησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου κι ευχαρίστησε άπαντες για τη στήριξη και την αγάπη τους

Euro 2024: Ο Σάκα ντρίμπλαρε όποτε ήθελε τον Έμπισερ και οδήγησε την Αγγλία στα ημιτελικά-ThemaSports
07/07 @ 13:30

Euro 2024: Ο Σάκα ντρίμπλαρε όποτε ήθελε τον Έμπισερ και οδήγησε την Αγγλία στα ημιτελικά

Ο Μπουκάγιο Σάκα εξιλεώθηκε για το χάμενο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με μια σπουδαία εμφάνιση (και ένα εύστοχο πέναλτι) κόντρα στην Ελβετία, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του σε μεγάλο τουρνουά με τα τρία λιοντάρια

Euro 2024, Σάουθγκεϊτ: "Δεν είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα, ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο"-ThemaSports
07/07 @ 12:15

Euro 2024, Σάουθγκεϊτ: "Δεν είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα, ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ οδήγησε το Σάββατο (6/7) την Αγγλία στα ημιτελικά του Euro 2024 και στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που ανέλαβε ομοσπονδιακός ήταν για να χαρίσει αυτές τις στιγμές στον αγγλικό λαό

Euro 2024: Ο Πίκφορντ είχε σημειώσεις στο παγούρι του για το που σουτάρουν στα πέναλτι ο Τσούμπερ και οι συμπαίκτες του (Φωτογραφία)-ThemaSports
07/07 @ 12:00

Euro 2024: Ο Πίκφορντ είχε σημειώσεις στο παγούρι του για το που σουτάρουν στα πέναλτι ο Τσούμπερ και οι συμπαίκτες του (Φωτογραφία)

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ είχε προετοιμαστεί για τα πέναλτι, καθώς είχε σημειώσεις στο παγούρι του για τα σημεία που εκτελούν οι παίκτες της Ελβετίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ