Η Γενική Συνέλευση της EuroLeague αποφάσισε να ισχύσει το Salary Cap από την σεζόν 2025-26, βάζοντας νέα δεδομένα στη διοργάνωση και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η EuroLeague, που στα πρότυπα του ΝΒΑ θα εφαρμόσει salary cap από την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Το αποφάσισαν οι ομάδες στη σημερινή Γενική Συνέλευση στη Βαρκελώνη, βάζοντας καινούργια δεδομένα και στη διοργάνωση και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Παράλληλα λοιπόν, με την ανακοίνωση για συμμετοχή της Παρί στην EuroLeague - στη θέση της Βαλένθια - και εν αναμονή της ενημέρωσης για την ανανέωση των εγγυημένων συμβολαίων για τα 13 μέλη του Board, ήρθε μια άλλη μεγάλη είδηση από την Ισπανία.

Οι ομάδες αποφάσισαν να βάλουν όριο στα συμβόλαια των παικτών και στα μπάτζετ των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague, ώστε να μην υπάρχουν οι χαώδεις διαφορές του παρελθόντος.

Γι αυτό και από τη σεζόν 2025-26 θα μπει και στη ζωή της EuroLeague το Salary cap. Οι λεπτομέρειες έμειναν μυστικές και πρφανώς θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να συμβεί στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χώρες με διαφορετικές νομοθεσίες. Γι αυτό θα θα εφαρμοστεί κατά ένα τρόπο πειραματικά φέτος και θα αρχίσει από τη σεζόν 2024-25.

Συνάμα, θα καταργηθεί το FFP ως διαδικασία για τα συμβόλαια των παικτών και θα εφαρμόζεται μόνο όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο από τη διοργανώτρια αρχή.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στο ΣΕΦ για το ματς της Εθνικής Ελλάδος-ThemaSports
25/06 @ 23:12

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στο ΣΕΦ για το ματς της Εθνικής Ελλάδος

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον λόγο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε από το ΣΕΦ στην πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά "Ακρόπολις".

Κυριάρχησε με επιβλητική εμφάνιση κόντρα στο Μαυροβούνιο η βελτιωμένη Εθνική Ελλάδος!-ThemaSports
25/06 @ 22:29

Κυριάρχησε με επιβλητική εμφάνιση κόντρα στο Μαυροβούνιο η βελτιωμένη Εθνική Ελλάδος!

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησής της με το Μαυροβούνιο και παρουσιάζοντας πολλά θετικά στοιχεία, η Εθνική Ελλάδος πήρε την άνετη νίκη με 86-57 στην πρεμιέρα του Αcropolis!

Ξεκίνησε το… καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό: Και επίσημα στα «πράσινα» ο Λορέντζο Μπράουν, για τρία χρόνια!-ThemaSports
25/06 @ 17:40

Ξεκίνησε το… καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό: Και επίσημα στα «πράσινα» ο Λορέντζο Μπράουν, για τρία χρόνια!

Στον Παναθηναϊκό και επίσημα ο Λορέντζο Μπράουν για την επόμενη τριετία, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την συμφωνία!

Βόμβα Αταμάν στην Τουρκία: "Προσπαθούμε για μία πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό"-ThemaSports
24/06 @ 21:01

Βόμβα Αταμάν στην Τουρκία: "Προσπαθούμε για μία πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό"

Σε επαφές για την ολοκλήρωση μίας ακόμη μεγάλης μεταγραφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δήλωση του Εργκίν Αταμάν.

Στην Ελλάδα ο Μπράουν: «Θέλω το ευρωπαϊκό - Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ»-ThemaSports
24/06 @ 16:57

Στην Ελλάδα ο Μπράουν: «Θέλω το ευρωπαϊκό - Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ»

Ο Λορέντζο Μπράουν προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και στις πρώτες του δηλώσεις σε ελληνικό έδαφος, αναφέρθηκε στον Εργκίν Αταμάν και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά, θα γίνει υπερομάδα»-ThemaSports
24/06 @ 11:16

Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά, θα γίνει υπερομάδα»

Ο Μάριους Γκριγκόνις στάθηκε στην εξέλιξη του Παναθηναϊκού AKTOR και υποστήριξε ότι, σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, οι πράσινοι θα γίνουν υπερομάδα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ