Ο Κούμαν έριξε τον Βέγκχορστ στο 81’ και ο πολύπειρος στράικερ σκόραρε δύο λεπτά αργότερα για να χαρίσει στην Ολλανδία το τρίποντο στην πρεμιέρα της απέναντι στην σκληροτράχηλη Πολωνία (2-1).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με το δεξί αλλά και μπόλικο άγχος ξεκίνησε την πορεία της στο Euro 2024 η Ολλανδία!

Οι «οράνιε» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην εξαιρετικά στημένη Πολωνία, η οποία προηγήθηκε μάλιστα, αλλά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή έχοντας για «χρυσό» σκόρερ τον Βέγκχορστ (83’) δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς για το τελικό 2-1.

Ο Χάκπο με δόση τύχης είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μπούκσα, με τους Ολλανδούς να χάνουν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχουν νωρίτερα την ανατροπή στον αγώνα.

Λύγισαν στο φινάλε οι Πολωνοί, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 89ο λεπτό με διπλή τεράστια φάση με Σφιντέρσκι και Τροπιόφσκι να μην μπορούν να κουνήσουν πλεκτό!

Το ματς

Εκρηκτική εκκίνηση από τους Ολλανδούς, οι οποίοι μπήκαν με ορμή και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά δεν τις μετουσίωναν σε γκολ.

Και το πλήρωσαν αφού στην πρώτη τους ευκαιρίες οι Πολωνοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 16ο λεπτό, με τον Ζιελίνσκι να εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπούκσα με γυριστή κεφαλιά να γράφει το 1-0.

Οι «οράνιε» δεν παρασύρθηκαν, συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και να φτιάχνουν τελικές. Παρόλα αυτά, σπαταλούσαν τη μία μετά την άλλη, με Φαν Ντάικ και Ντεπάι να μην μπορούν να βρουν δίχτυα σε διαδοχικές ευκαιρίες.

Τελικά, οι Ολλανδοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα και να ισοφαρίσουν στο 30ό λεπτό του αγώνα, όταν ο Χάκπο έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράει Σέζνι για το 1-1.

Ο Κίβιορ στα… καπάκια απείλησε αλλά ο Φερμπρούχεν το έβγαλε, με τους Ολλανδούς να συνεχίζουν να ψάχνονται για να βρουν δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο.

Είχαν άλλες δύο μεγάλες φάσεις ως την ανάπαυλα, πρώτα με τον Χάκπο στο 42’ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και στο 45’+1’ με τον Ντεπάι να πλασάρει άουτ από θέση πλάγια δεξιά και μέσα από την περιοχή.

Παρόμοιο ξεκίνημα για την ομάδα του Κούμαν και στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας αρκετά στο δεκάλεπτο αλλά τελικά δεν βρήκε το δεύτερο γκολ.

Και όσο περνούσε η ώρα, η Πολωνία άρχισε να ξεθαρρεύει και να βγαίνει μπροστά. Μάλιστα, όσο πίεζε τους Ολλανδούς, τόσο τους άγχωνε και τους υποχρέωνε σε λάθη.

Ο Κίβιορ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία σε ακόμη μία προώθησή του αλλά ο Φερμπρούχεν το έβγαλε στο 58’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ζαλέφσκι σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Ντάμφρις απάντησε στο 65’ στις ευκαιρίες, ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου, ενώ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντε Φράι στο 73’ πέρασε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Κούμαν δικαιώθηκε για την επιλογή του να ρίξει τον Βέγκχορστ στο 81’, με τον έμπειρο φορ να δέχεται την κάθετη στην περιοχή δύο λεπτά αργότερα και να εκτελεί με άψογο πλασέ τον Σέζνι για το 2-1 μέσα σε… τρέλα από 35 και πλέον χιλιάδες οπαδούς.

Η Ολλανδία είχε κάνει την ανατροπή και κρατούσε σφιχτά το τρίποντο στην πρεμιέρα της. Χρειάστηκε και την διπλή τεράστια χαμένη φάση των Πολωνών στο 89’ με Σφιντέρσκι και Πιοτρόφσκι για να διατηρήσει τη νίκη και μάλιστα να την πανηγυρίσουν έντονα οι παίκτες της.

MVP: O Βέγκχορστ μπαίνει στο 81’ και δύο λεπτά αργότερα σκοράρει με άψογο τελείωμα για το 2-1 της Ολλανδίας, το οποίο είναι και το τελικό σκορ. To 12o γκολ του 31χρονου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην 34η εμφάνισή του και δεύτερο σε Euro.

Πολωνία (Μιχάλ Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Σαλάμον, Κίβιορ, Ζαλέφσκι, Φρανκόφσκι, Ρόμαντσουκ (55΄Σλις), Ζιελίνσκι (78΄Πιοτρόφσκι), Σ. Σιμάνσκι (46΄Μοντέρ), Ουρμπάνσκι (55΄Σφιντέρσκι), Μπούκσα.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87΄Φαν Ντε Φεν), Ράιντερς, Σάουτεν, Φέρμαν (62΄Βαϊνάλντουμ), Σιμόνς (62΄Μάλεν), Χάκπο (81΄Βέγκχορστ), Ντεπάι (81΄Φρίμπονγκ).

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από  το ThemaSports.com

90΄+3΄ Δυνατό σουτ ο Μοντέρ, μπλοκάρει ο κίπερ της Ολλανδίας.

89΄ Τεράστια ευκαιρία για την Πολωνία! Ο Σφιντέρσκι κάνει το πλασέ με τη μία, ο Φερμπρούχεν τρομερή επέμβαση και ο Πιοτρόφσκι παίρνει το ριμπάουντ από τα δύο μέτρα αλλά πλάγια αριστερά για να σουτάρει άουτ.

83΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την Ολλανδία! Η χρυσή αλλαγή του Κούμαν, ο Βέγκχορστ, λύνει τον γόρδιο δεσμό με άψογο πλασέ στην κίνηση εντός περιοχής, γράφοντας  το 2-1!

73΄ Απειλεί ξανά η Ολλανδία! Εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι, ο Ντε Φράι κάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70΄ Νέα ευκαιρία για την Ολλανδία. Μάλεν, Ντεπάι και Ντάμφρις έκρυψαν την μπάλα, το πλασέ του τελευταίου θα το βγάλει ο Σέζνι με το πόδι.

65΄ Απειλούν οι Ολλανδοί μετά από ώρα. Διαγώνιο πλασέ του Ντάμφρις, λίγο άουτ.

58΄ Μεγάλη φάση για την Πολωνία! Εξαιρετική σέντρα του Ζαλέφσκι, ο Κίβιορ κάνει το τελείωμα από κοντά, αλλά ο Φερμπρούχεν αποκρούει, και δευτερόλεπτα μετά, ο Ζιελίνσκι δοκιμάζει τα πόδι του εκτός περιοχής, όμως ο κίπερ των Ολλανδών μπλοκάρει!

49΄ Σουτ του Ντεπάι από τα 30 μέτρα, η μπάλα άουτ.

45΄+1΄ Και άλλη μεγάλη φάση για την Ολλανδία! Διαγώνιο σουτ από τον Ντεπάι, δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα...

42΄ Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία! Υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, πάσα πάρε-βάλε του Άκε στον Χάκπο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλασάρει άουτ!

32΄ Απειλεί η Πολωνία. Σουτ του Κίβιορ, έδιωξε ο Φερμπρούχεν.

30΄ ΓΚΟΟΟΛΛ η Ολλανδία! Ο Χάκπο μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλαμον και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σέζνι για το 1-1!

23΄ Και άλλη ευκαιρία για την Ολλανδία! Κάθετη του Σιμόνς, ο Ντεπάι από πλάγια θέση σουτάρει, αλλά η μπάλα περνά παράλληλα με την εστία...

22΄ Νέα τεράστια φάση για τους οράνιε! Βολέ του Ντεπάι εντός περιοχής και φάτσα με την εστία, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα!

20΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία! Φοβερό βολέ του προωθημένου Φαν Ντάικ μετά από εκτέλεση κόρνερ, δύσκολη απόκρουση από τον Σέζνι!

16΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την Πολωνία! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζιελίνσκι, ο Μπούκσα έκανε υπέροχη γυριστή κεφαλιά και «εκτέλεσε» τον Φερμπρούχεν για το 1-0!

15΄ Κίτρινη στον Φίρμαν για πάτημα στον Σιμάνσκι.

14΄ Διαγώνιο σουτ του Σιμόνς, η μπάλα άουτ.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία! Γύρισμα τουθ Σάουτεν και ο Ράιντερς από το ύψος του πέναλτι πλασάρει άουτ!

Πρώτη απειλή για την Ολλανδία. Σουτ από τον Χάκπο από δύσκολη γωνία εντός περιοχής, ο Σέζνι απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία (Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπέντναρεκ, Σάλαμον, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Ρόμαντσουκ, Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι, Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι.

Στον πάγκο: Σκορούπσκι, Μπούλκα, Νταβίντοβιτς, Βαλουκίεβιτς, Πιοτρόφσκι, Σφιντέρσκι, Μοντέρ, Λεβαντόφσκι, Γκροζίτσκι, Πούχατς, Ντ. Σιμάνσκι, Μπερεζίνσκι, Πιόντεκ, Σλις, Σκόρας.

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Ράιντερς, Σούτεν, Φίρμαν, Σιμόνς, Ντεπάι, Χάκπο.

Στον πάγκο: Μπίλοου, Φλέκεν, Χεερτρούιντα, Ντε Λιχτ, Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ, Φρίμπονγκ, Φαν ντε Βεν, Μπλιντ, Μάλεν, Μάατσεν, Ζίρκζεϊ, Μπεργκβάιν, Χράφενμπερχ.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)
Γήπεδο: Φολκσπαρκστάντιον, Αμβούργο

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία-ThemaSports
26/06 @ 00:05

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Δανία με βάση την καλύτερη θέση από το ranking των προκριματικών, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να προκριθούν στους "16" του Euro 2024.

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!-ThemaSports
25/06 @ 23:59

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!

Η Δανία πήρε το 0-0 που της έφτανε, αντέχοντας στην πίεση της Σερβίας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία, η οποία αποχαιρέτησε το Euro 2024.

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία-ThemaSports
25/06 @ 23:57

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν ως 1η και 3η στους «16».

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/06 @ 22:50

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι' ακόμη μία φορά, υπήρξαν άσχημες εικόνες στο κέντρο του Μονάχου, με συλλήψεις και επεισόδια πριν από το παιχνίδι Δανία - Σερβία.

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά-ThemaSports
25/06 @ 22:14

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά

Η πρωτιά της Αυστρίας στον 4ο όμιλο του Euro 2024 έχει ανακατεύσει την "τράπουλα" των νοκάουτ, με την Ισπανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία να έχουν κοινό μονοπάτι.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία-ThemaSports
25/06 @ 21:42

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία

Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη των ομάδων του τρίτου ομίλου του Euro 2024 μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ