Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν καταγραφεί μερικοί από τους πιο περίεργους και ασυνήθιστους τραυματισμούς. Πόσοι... τρόποι υπάρχουν, για να χάσει ένας παίκτης μία μεγάλη διοργάνωση με την εθνική του ομάδα;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μερικές φορές η μοίρα «παίζει» τα χειρότερα... παιχνίδια και μπορεί να στερήσει από τους ποδοσφαιριστές, τη συμμετοχή τους σε κρίσιμα ματς, αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις. 

Συνήθως, αυτό σχετίζεται με σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι σημειώνονται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη ενός τουρνουά ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του. Το χειρότερο σενάριο όμως, λαμβάνει χώρα, όταν ένας παίκτης στερείται μία διοργάνωση, εξαιτίας ενός... απίθανου και περίεργου τραυματισμού, που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι μπορεί να συμβεί. 

Κάτι τέτοιο, συνέβη πρόσφατα και με τον Τσέχο μέσο, Μίχαλ Σάντιλεκ, ο οποίος έπεσε από το ποδήλατό του, την ώρα που οδηγούσε και γι' αυτό το λόγο, θα απουσιάσει από το EURO 2024

sadilek.jpg

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το BN Sports σας... αποκαλύπτει 4+1 περίεργους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν, είτε ολόκληρο, είτε το μεγαλύτερο μέρος, του EURO ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκείνης της χρονιάς! 

Σαντιάγο Κανιθάρες 

Ο πρώην Ισπανός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια, φαινόταν πως θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στο Μουντιάλ του 2002, ωστόσο ο ίδιος δεν κατόρθωσε να βρεθεί στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας

Κι αυτό, διότι ο Κανιθάρες είχε τραυματιστεί, αφότου είχε σπάσει ένα after shave, με τα θραύσματα να πέφτουν και να πληγώνουν το δεξί του πόδι. Εν συνεχεία, υποβλήθηκε σε επέμβαση και έμεινε εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο
canizares.webp

Έμερσον 

Ο άλλοτε Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ θα οδηγούσε ως αρχηγός την εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ του 2002. Παρόλα αυτά, δεν σήκωσε το τρόπαιο εκείνος, καθώς μία ημέρα πριν από την έναρξη του τουρνουά, υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

Ο Έμερσον «ντύθηκε» για λίγο τερματοφύλακας και επιχείρησε να αποκρούσει έναν «κεραυνό» του Ριβάλντο. Στην προσπάθειά του να τα καταφέρει, τραυματίστηκε στον ώμο, με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη διοργάνωση! 

emerson.jpg

Μπράιαν Ρόμπσον 

Ένας τραυματισμός στο δάχτυλό, είχε αφήσει τον Άγγλο χαφ, εκτός από το μεγαλύτερο μέρος του Μουντιάλ του 1990. Ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τραυματιστεί στο δάχτυλό του, αφότου είχε προσγειωθεί επάνω του ένα σιδερένιο κρεβάτι στο ξενοδοχείο. 

Βέβαια, ο Ρόμπσον είχε τονίσει σε δηλώσεις του, πως ο λόγος που δεν αγωνίστηκε σχεδόν σε ολόκληρο του τουρνουά, ήταν ένας τραυματισμός στον αχίλλειο. 

Νάνι 

Αρκετά άτυχος είχε σταθεί ο Πορτογάλος το 2010, όταν είχε υποστεί «ζημιά» στην κλείδα του, έπειτα από ένα αποτυχημένο γυριστό που είχε επιχειρήσει στην προπόνηση. 

Ο Νάνι είχε προσγειωθεί άτσαλά στον αγωνιστικό χώρο και είχε τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής
nani.jpg

Bonus: Νταράιους Βάσελ 

Με έναν... απίθανο τρόπο είχε επιχειρήσει να «σπάσει» μία φουσκάλα που βρισκόταν στο νύχι του ο Άγγλος επιθετικός, το 2002! Συγκεκριμένα, εκείνος είχε χρησιμοποιήσει το black & decker για να... βελτιώσει την κατάσταση, όμως μάλλον τα έκανε χειρότερα! 



Ο Βάσελ ταλαιπωρήθηκε από μόλυνση, η οποία πάντως δεν του αφαίρεσε το δικαίωμα, από το να βρεθεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική του ομάδα. Βέβαια, αργότερα, ο ίδιος ήταν μοιραίος για την Αγγλία, αφού είχε χάσει το τελευταίο πέναλτι του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, στον προημιτελικό με την Πορτογαλία, στο EURO 2004.

vasell.webp


www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο 0-0-ThemaSports
01/07 @ 19:00

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο 0-0

Γαλλία και Bέλγιο αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ