Πριν το μιλένιουμ ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν μοιραίος για την Αγγλία, χάνοντας πέναλτι κόντρα στην Γερμανία για τον ημιτελικό του EURO 1996. Μετά από 25 χρόνια αστόχησε και από τον... πάγκο, αν αναλογιστεί κανείς πως τα «τρία Λιοντάρια» έχασαν τον τελικό με την Ιταλία στο… σπίτι τους. Πλέον, ο ίδιος αισθάνεται πως ήρθε η ώρα να επανορθώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν ο ημιτελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αγγλία το 1996, με την βρετανική ομάδα να φτάνει μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το σενάριο της κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης επί αγγλικού εδάφους, όπως ακριβώς είχε γίνει εντός έδρας και η τεράστια, αλλά μοναδική επιτυχία του Μουντιάλ του 1966, έκανε όλη την Αγγλία να βαρύνει με τρομερή πίεση και απαιτήσεις την εθνική ομάδα.

Στον ημιτελικό με τους Γερμανούς, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αστόχησε στο τελευταίο των Άγγλων και τα «πάντσερ» πέρασαν στον τελικό πανηγυρίζοντας μετέπειτα και την κατάκτηση του τροπαίου...


Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια πριν από μία τριετία και ο μοιραίος εκείνης της διαδικασίας από την άσπρη βούλα, είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Απέκλεισε ως προπονητής τη Γερμανία και τα «τρία Λιοντάρια» έκαναν όλο τον δρόμο, όπου και θα υποδεχόντουσαν την Ιταλία, στο Wembley, για να κατακτήσουν το μοναδικό EURO της ιστορίας τους.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά, ο Λουκ Σο έβαλε μπροστά την χώρα του από νωρίς, αλλά η «σκουάντρα ατζούρα» βρήκε απάντηση. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας διατηρήθηκε και στην παράταση, και πλέον, το μόνο που απέμενε, ήταν η διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όμως, το… αρνητικό παρελθόν της Αγγλίας «ξύπνησε» και πάλι. Τότε, ο Σάουθγκεϊτ το έχασε, πριν από τρία χρόνια, συνέβαλε με τον τρόπο του σε μία νέα αποτυχία. Ο Μπουκάγιο Σάκα ανέλαβε να εκτελέσει το καθοριστικότερο και αστόχησε και η Αγγλία, για μία ακόμη φορά, δεν κατάφερε να φέρει το τρόπαιο στο σπίτι.



Δεν έκανε δηλαδή αυτό που θέλει να πραγματοποιήσει του… χρόνου. Στον θεσμό του 2024. Φυσικά και λογίζεται ως φαβορί. Γιατί όχι άλλωστε… Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πρέπει να εξιλεωθεί. Ίσως είναι η τρίτη και φαρμακερή…

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο-ThemaSports
01/07 @ 17:00

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο

Γαλλία και Bέλγιο αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ