«Ο Ντάλσιο θα γίνει σύντομα και επίσημα ο νέος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα. Ο μέσος αποχώρησε από την εθνική ομάδα της Γουινέας-Μπισάου λόγω οριστικοποίησης της μεταγραφής του με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσουν την Αίγυπτο χωρίς αυτόν στον 4ο γύρο των προκριματικών του Μουντιάλ.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο Ντάλσιο δεν έκανε τίποτα χωρίς την άδεια του προπονητή Λουίς Μπόε Μόρτε. Συγκεκριμένα, όταν διαπίστωσε ότι ήταν στη λίστα των προκριματικών με Αιθιοπία και Αίγυπτο, εμφανίστηκε στη συγκέντρωση και στη συνέχεια μίλησε με το προπονητικό επιτελείο.
Δεν ήταν στο πλάνο του πρώην ποδοσφαιριστή της Εθνικής Πορτογαλίας και των Άρσεναλ, Φούλαμ και Γουέστ Χαμ ότι ο Ντάλσιο έπρεπε να είναι βασικός, οπότε του επετράπη να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα».