Τέτοια σταθερότητα απλά την θαυμάζεις
Η Πάφος παίζει ασταμάτητα από το καλοκαίρι αλλά δεν την σταματάει κανείς
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η σεζόν έφτασε στο τέλος της με Ρεάλ Μαδρίτης, Αταλάντα και φυσικά Ολυμπιακό να κατακτούν Champions, Europa και Conference League αντίστοιχα, με την Ευρώπη να ετοιμάζεται να μπει στη νέα εποχή με τα ενιαία πρωταθλήματα 36 ομάδων από τον Σεπτέμβριο.
Φυσικά, τα προκριματικά προηγούνται και θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, με τέσσερις ομάδες από όλη τη γηραιά ήπειρο να αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν τη σχετική άδεια και να μένουν... εντός συνόρων τη σεζόν 2024/25 παρότι εξασφάλισαν μέσω των πρωταθλημάτων τους την έξοδο στην Ευρώπη.
Δύο εξ αυτών είναι από το Λουξεμβούργο, με την περσινή πρωταθλήτρια, Σουίφτ Εσπεράνζ, να τερματίζει δεύτερη και την ιστορική Ζενές Ες πέμπτη αλλά καμία εξ αυτών να μην παίζει στο επόμενο Conference League - κάτι που ωφέλησε την έκτη, Στράσεν.
Τα δύο κλαμπ δεν πήραν την πολυπόθητη άδεια ελέω οικονομικών προβλημάτων, την ώρα που στη Σλοβενία, η Ρογκάσκα κατακτούσε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά υποβιβάστηκε λόγω αντίστοιχων μπελάδων, που παράλληλα την άφησαν εκτός Ευρώπης.
Τέλος, η λετονική Βαλμιέρα τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα του 2023 αλλά επίσης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια της UEFA, με αποτέλεσμα η πέμπτη, Λιεπάγια, να πάρει τη θέση της.
Four clubs missed the chance to play in the European competitions next season as they were denied a licence:
— Football Rankings (@FootRankings) June 4, 2024
🇸🇮 Rogaška
🇱🇺 Swift Hesperange
🇱🇺 Jeunesse Esch
🇱🇻 Valmiera pic.twitter.com/f4E9UoLoKe
Πηγή: sport-fm.gr