Themasports teamΟι παίκτες είναι έτοιμοι για απεργία προειδοποιεί ο επικεφαλής της PFA.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ασφυκτικά βαρύ καλεντάρι έχει οδηγήσει τους ποδοσφαιριστές στα όριά τους και ήδη έχουν προειδοποιήσει την FIFA πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA).
Ο Μαχέτα Μολάνγκο, ο οποίος ζητά αλλαγές από τον Φεβρουάριο, πιστεύει ότι οι παίκτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Λέει ότι το γεμάτο πρόγραμμα του ποδοσφαίρου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και μειώνει την ποιότητα του αθλήματος.
«Μπορώ να σας αναφέρω μια κατάσταση που συνέβη πριν από 10 μέρες, όπου μπήκα σε αποδυτήρια ομάδας που επηρεάζεται αμεσα και είπα: "Χαίρομαι που είμαι εδώ και γαβγίζω λίγο, αλλά τελικά εξαρτάται από εσάς. Πόσο μακριά θέλετε να φτάσουμε;". Μερικοί από αυτούς είπαν: "Δεν γίνεται, ας πάμε σε απεργία". Κάποιοι είπαν: "Ποιο είναι το νόημα; Ναι, είμαι εκατομμυριούχος, αλλά δεν έχω καν χρόνο να ξοδέψω τα χρήματα"», τόνισε στο BBC.
«Δεν το είπε καν η ένωση, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε ενέργεια», είπε ο Μολάνγκο.
Η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO, μαζί με την PFA και την Ένωση Παγκόσμιων Λιγκών (WLA), έχουν απειλήσει να κινηθούν νομικά εάν η FIFA συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Γενικό Γραμματέα Ματίας Γκράφστρομ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την επέκταση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες.
Σε απάντηση, η FIFA αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ότι είχε λάβει μονομερείς αποφάσεις να ευνοήσει τις διοργανώσεις της στο διεθνές ημερολόγιο ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σκέψη επαναπρογραμματισμού του τουρνουά.
«Ορισμένες από τις αλλαγές στην Αγγλία με το εγχώριο ημερολόγιο έχουν γίνει αναγκαστικά μετά από αυτά που έχουν κάνει η FIFA και η UEFA. Αυτό που συνέβη είναι περαιτέρω επιβεβαίωση ότι κάτι πρέπει να γίνει», είπε ο Μολάνγκο.
«Πάντα θα προσπαθούμε να εξαντλούμε όλες τις διπλωματικές οδούς, έχουμε στείλει μια επιστολή, έχουμε λάβει απάντηση, αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι εναντίον μας. Μερικές φορές ανάμεσα σε ενήλικες, παρά το γεγονός ότι προσπαθούμε πολύ να βρούμε λύσεις, χρειάζεστε ένα τρίτο μέρος για να αποφασίσει, ίσως ένας διαιτητής ή ένα δικαστήριο», είπε.
sport-fm.gr
Σύντομα ο Ανθούλης Μυλωνάς, αποχωρεί από την θέση του γενικού διευθυντή της ΚΟΠ. Εδώ και μερικές μέρες, κυκλοφορεί το όνομα του Θύμιου Αγαθοκλέους, ότι είναι υποψήφιος για την διαδοχή του.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/11 @ 12:13
Πώς ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να «χαλάσει» ένα ρομαντικό ραντεβού.
11/11 @ 08:04
Σε συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε ότι θέλει να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για να μιλήσουν για την παγκόσμια ειρήνη και υπαινίχθηκε ένα κοινό τους μυστικό.
11/11 @ 08:02
Μετά το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και το βρεγμένο γρασίδι στη Λεωφόρο, το ερώτημα που προέκυψε είναι αν επιτρέπεται να γίνεται ματς σε τέτοιες συνθήκες. Τι αναφέρει, όμως, ο κανονισμός;
10/11 @ 21:01
Σεισμός στο τουρκικό ποδόσφαιρο, με την ομοσπονδία να παραπέμπει 1.024 ποδοσφαιριστές για στοιχηματικό σκάνδαλο, ανάμεσά τους 27 της πρώτης κατηγορίας και τον διεθνή Ερέν Ελμαλί της Γαλατασαράι!
10/11 @ 20:01
Με το χατ τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-1 επί της Θέλτα, ο Πολωνός έβαλε το όνομά του σε ένα ρεκόρ που διατηρούσαν οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας.
10/11 @ 12:52
Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε σε γνωστά λημέρια και γέμισε με συγκίνηση όλους τους φίλους της Μπαρτσελόνα.
BEST OF THEMASPORTS