Δέκα εντυπωσιακά γήπεδα της Γερμανίας ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους για τα παιχνίδια του Euro 2024 και το sport-fm.gr σου παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το Βερολίνο, ως το Ντίσελντορφ και από το Μόναχο ως το Αμβούργο, η Γερμανία έχει φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί το Euro 2024. Μια χώρα με βαριά ποδοσφαιρική ιστορία ζει στους ρυθμούς της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής και ετοιμάζεται να υποδεχτεί οπαδούς από όλη την Ευρώπη, για να ζήσουν μαζί στιγμές που θα μνημονεύουν για χρόνια.

Σε αυτό πρόκειται να βοηθήσουν και τα δέκα γήπεδα που έχουν επιλεχθεί να φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Euro. Γήπεδα που έχουν συνηθίσει να χορεύουν στους τρελούς ρυθμούς του γερμανικού ποδοσφαίρου, γήπεδο που έχουν «ποτίσει» από την αύρα ποδοσφαιρικών θριάμβων και προσφέρονται ως ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την μπάλα.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για αυτά:

Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου (Olympiastadion)


Χωρητικότητα: 70.033

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Μια πόλη γεμάτη ζωή, αλλά και βαριά ιστορία, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί κάποια από τα σημαντικότερα παιχνίδια του Euro, μεταξύ των οποίων και ο τελικός. Η μοναδική ενέργεια του Βερολίνου προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνδυάζουν ατελείωτες πηγές διασκέδασης με κάποια από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα της Ευρώπης.


Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το κτήριο του Ράιχσταγκ, ο τηλεοπτικός πύργος, το νησί των μουσείων και το τείχος είναι κάποια από τα σημεία αναφοράς του Βερολίνου. Στην ίδια λίστα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το γήπεδο-στολίδι της γερμανικής πρωτεύουσας: Το Olympiastadion.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα γήπεδα της Γερμανίας, αφού δύναται να φιλοξενήσει 71,000 οπαδούς.

Αποτελεί την έδρα της Χέρτα από το 1963, αλλά και το γήπεδο που διεξάγονται μόνιμα οι τελικοί Κυπέλλου Γερμανίας. Παράλληλα, φιλοξενεί συχνά παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας, η οποία δεν έχει σταθερή έδρα.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο της Γερμανίας, με μακρά ποδοσφαιρική παράδοση. Το 1974 φιλοξένησε τρία παιχνίδια του Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Ανατολική Γερμανία-Δυτική Γερμανία. Το 2006 ανακαινίστηκε και φιλοξένησε έξι παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Το 2011 έγινε η έδρα του Μουντιάλ γυναικών και το 2015 του τελικού του Champions League.

Η αφορμή για να χτιστεί, ωστόσο, ήταν οι διαβόητοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936, οι οποίοι αποτέλεσαν έδαφος για ναζιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης του Αδόλφου Χίτλερ.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Πρόγραμμα αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου:


Το στολίδι του Βερολίνου θα φιλοξενήσει έξι αγώνες του Euro2024, μεταξύ των οποίων και ο τελικός. Οι πύλες του θα ανοίξουν για πρώτη φορά στις 15 Ιουνίου, με την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Κροατία, ενώ η αυλαία θα πέσει σχεδόν έναν μήνα μετά, στις 14 Ιουλίου, με τον αγώνα που θα κρίνει το τρόπαιο.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
15 Ιουνίου: Ισπανία-Κροατία (Group B)
21 Ιουνίου: Πολωνία-Αυστρία (Group D)
25 Ιουνίου: Ολλανδία-Αυστρία (Group D)
29 Ιουνίου: Φάση των 16 (Runner Up A – Runner Up B)
6 Ιουλίου: Προημιτελικός (Winner 44)
14 Ιουλίου: Τελικός

Ποδοσφαιρικό γήπεδο Μονάχου (Allianz Arena)


Χωρητικότητα: 66.026

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

H γνωστή σε όλους Allianz Arena, το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου αλλάζει όνομα, ελέω των κανονισμών της UEFA για τις χορηγίες και θα το βλέπουμε στα… επίσημα του Euro 2024 ως Fu?ball Arena Munchen.

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο, ίσως, ποδοσφαιρικό γήπεδο της Γερμανίας και δεύτερο μεγαλύτερο μετά το Βεστφάλεν. Η ομορφιά της πόλης του Μονάχου είναι αξιοσημείωτη. Η γραφική Μαρίενπλατς, το μουσείο τεχνολογίας, το εντυπωσιακό Ολυμπιακό χωριό και ο απέραντος αγγλικός κήπος είναι κάποια από τα σημεία που τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το Μόναχο, βέβαια, αποτελεί και τον παράδεισο της μπύρας, αφού αποτελεί αναπόσπαστο σημείο της κουλτούρας των Βαυαρών.

Στο πανέμορφο Μόναχο ξεχωρίζει η ιδιαίτερη Allianz Arena. Χάρη στο χαρακτηριστικό εξωτερικό της, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γήπεδα. Μάλιστα, αποτέλεσε το πρώτο στάδιο στον κόσμο, που έχει τη δυνατότητα να... αλλάζει χρώμα.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει το άστρο των θριάμβων της Μπάγερν Μονάχου και στεγάζει το... γεμάτο μουσείο του βαβαρικού συλλόγου. Στο έδαφός του έχουν διεξαχθεί έξι παιχνίδια του Μουντιάλ του 2006 και τέσσερα του Euro 2020.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Πρόγραμμα αγώνων στην Allianz Arena


Στο Μόναχο θα… ανοίξει ο χορός του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στις 14 Ιουνίου η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στο βαυαρικό γήπεδο, σημαίνοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής. Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο θα είναι της τελικής φάσης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
14 Ιουνίου: Γερμανία-Σκωτία (Group A)
17 Ιουνίου: Ρουμανία-Ουκρανία (Group E)
20 Ιουνίου: Σλοβενία Σερβία (Group C)
25 Ιουνίου: Δανία-Σερβία (Group C)
2 Ιουλίου: Φάση των 16 (1ος γκρουπ Ε - 3ος γκρουπ Α/Β/C/D)
7 Ιουλίου: Ημιτελικός

Βεστφάλεν (Signal Iduna Park), Ντόρτμουντ


Χωρητικότητα: 61.524

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Ιδανική έδρα για μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αφού το Ντόρτμουντ ζει και αναπνέει για ποδόσφαιρο. Το «σπίτι» της Μπορούσια αποτελεί την ένατη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Το Βεστφάλεν, όμως, είναι το μεγαλύτερο συνολικά γήπεδο της χώρας και έβδομο συνολικά στην Ευρώπη!

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το Ντόρτμουντ είχε αξιοσημείωτο βιομηχανικό παρελθόν. Σήμερα αποτελεί το επίκεντρο τεχνολογικής βιομηχανίας, αλλά και οικολογικού παραδείσου, καθώς το 50% του εδάφους της αποτελείται από χώρους πρασίνου. Ξεχωρίζουν, φυσικά, τα δύο μεγάλα πάρκα Βεστφάλενπαρκ και Ρόμπεργκπαρκ.

Η πόλη είναι τόσο… ποδοσφαιρική, που στη λίστα των αξιοθέατων περιλαμβάνεται το ποδοσφαιρικό μουσείο Γερμανίας, το οποίο επιβάλλεται να επισκεφτούν οι λάτρεις (και όχι μόνο) του αθλήματος. Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητες παμπ, αλλά και καλλιτεχνικές εκθέσεις για τους επισκέπτες.

Το ποδόσφαιρο της πόλης έχει συνδυαστεί άρρηκτα με την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Μπορούσια, στην 24.454 θέσεων εξέδρα όρθιων, στην οποία δημιουργείται το περιβόητο «κίτρινο τείχος».

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το Βεστφάλεν έχει φιλοξενήσει παιχνίδια στα Μουντιάλ του 1974 και του 2006, τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2001, καθώς και παιχνίδια της εθνικής Γερμανίας.

Πρόγραμμα αγώνων στο Βεστφάλεν:


15 Ιουνίου: Ιταλία-Αλβανία (Group B)
18 Ιουνίου: Τουρκία-Γεωργία (Group F)
22 Ιουνίου: Τουρκία-Πορτογαλία (Group F)
225 Ιουνίου: Γαλλία-Πολωνία (Group D)
29 Ιουνίου: Φάση των 16 (1ος Α ομίλου-2ος C ομίλου)
20 Ιουλίου: Ημιτελικός

MHP Arena, Στουτγάρδη


Χωρητικότητα: 51.000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Απέραντοι αμπελώνες και γρήγορα αυτοκίνητα είναι ο συνδυασμός που συνθέτει το απίθανο τοπίο της Στουτγάρδης. Η περίπου 600.000 κατοίκων πόλη της νοτιοδυτικής Γερμανίας ξεχωρίζει για το απαράμιλλο φυσικό της τοπίο, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας της. Έτσι, δίπλα στους αμπελώνες που μπορείς να δεις από το κέντρο της πόλης, ξεχωρίζουν τα μουσεία εταιριών όπως η Πόρσε και η Μερσέντες.

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα παραμένει και η MHP Arena. Ένα γήπεδο που είναι... μαθημένο σε μεγάλες διοργανώσεις αφού διαχρονικά φιλοξενεί μεγάλα και ιστορικά παιχνίδια του γερμανικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Στο συγκεκριμένο γήπεδο στεγάζεται η ομώνυμη ομάδα της πόλης. Η μεγάλη της παράδοση στις διεθνείς διοργανώσεις ξεκίνησε στο Μουντιάλ του 1974, με τέσσερα παιχνίδια των ομίλων, συνεχίστηκε με δύο παιχνίδια του Euro 1988 και έξι του Μουντιάλ 2006, μεταξύ των οποίων και ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Γερμανία και Πορτογαλία (3-1).

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Δύο φορές, μάλιστα, έχει αποτελέσει την έδρα τελικών του European Cup (σημερινό Champions League). Το 1959 (Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεμς 2-0) και το 1988 (Αϊντχόφεν-Μπενφίκα 0-0, 6-5 στα πέναλτι).

Πολύ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και το πρώτο διεθνές παιχνίδι της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απέναντι στην Ελβετία, όπου έδωσαν το παρών περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Επίσης, το γήπεδο της Στουτγάρδης φιλοξένησε το ιστορικό παιχνίδι της Γερμανίας μετά την ένωση ανατολικής και δυτικής το 1990, που ήταν και πάλι απέναντι στην Ελβετία.

Το γήπεδο αυτό πήρε τη σημερινή του ποδοσφαιρική μορφή στην ανακατασκευή που ολοκληρώθηκε το 2011 και αύξησε τη χωρητικότητα σε 54.812 θέσει για διεθνή παιχνίδια (60.058 για τα εγχώρια). Πριν από αυτό, είχε φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες στίβου, όπως το Ευρωπαϊκό του 1986 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1993.

Πρόγραμμα αγώνων στην MHP Arena:


Πέντε παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο της Στουτγάρδης, με ένα από αυτά να είναι για την τελική φάση. Η αρχή θα γίνει με το παιχνίδι της Σλοβενίας με τη Δανία και η αυλαία θα πέσει με ένα ματς των προημιτελικών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
16 Ιουνίου: Σλοβενία-Δανία (Group C)
19 Ιουνίου: Γερμανία-Ουγγαρία (Group A)
23 Ιουνίου: Σκωτία-Ουγγαρία (Group A)
26 Ιουνίου: Ουκρανία-Βέλγιο (Group E)
5 Ιουλίου: Προημιτελικός

Arena AufSchalke (Veltins-Arena), Γκελζενκίρχεν


Χωρητικότητα: 50.000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Μια μικρή πόλη με τεράστια ιστορία αποτελεί το «σπίτι» της Σάλκε, που είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το Γκελζενκίρχεν είναι γνωστό ως «η πόλη με τις χιλιάδες φωτιές», αφού για χρόνια βασικό παράγοντα της οικονομίας και της ζωής ήταν τα ανθρακορυχεία. Πλέον, οι εγκαταστάσεις έχουν γίνει αξιοθέατα και η πόλη αναζητάει την ταυτότητά της, μέρος της οποίας αποτελεί άρρηκτα και το ποδόσφαιρο.

Γκουντογκάν, Οζίλ και Νόιοερ είναι μόνο κάποιοι από τους αστέρες που έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο Γκελζενκίρχεν.
Το δικό της ρυθμό στην πόλη δίνει η Σάλκε, ενώ το γήπεδο ονομάζετε Φέλτινς Αρένα (χορηγικό όνομα εταιρίας ζυθοποιίας, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες της UEFA.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Στο παρελθόν φιλοξένησε τον τελικό του Champions League το 2004 και πέντε αγώνες του Μουντιάλ του 2006, ενώ στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια. Στη Φέλτινς Αρένα έχουν γίνει επίσης, αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, πυγμαχίας, χόκεϊ επί πάγου, Αμερικανικού ποδοσφαίρου, darts, αλλά και πολλές σημαντικές συναυλίες.

Πρόγραμμα αγώνων στη Φέλτινς Αρένα:


16 Ιουνίου: Σερβία-Αγγλία (Group C)
20 Ιουνίου: Ισπανία-Ιταλία (Group B)
26 Ιουνίου: Γεωργία-Πορτογαλία (Group F)
30 Ιουνίου: Φάση των 16 (1ος του C ομίλου -3ος του καλύτερου των D/E/F

Frankfurt Arena (Deutsche Bank Park), Φρανκφούρτη


Χωρητικότητα: 47.000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Με τον ποταμό Μάιν να προσφέρει τη μοναδική του αύρα στην 700.000 κατοίκων πόλη, η Φρανκφούρτη αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, ως έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου, της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, αλλά και μεγάλων τραπεζών, όπως είναι η Ντόιτσε Μπανκ.

Η τελευταία έχει δώσει το όνομά της στο γήπεδο που στεγάζει την Άιντραχτ, αλλά και πέντε παιχνίδια του Euro που ξεκινάει.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, με ποδοσφαιρικό γήπεδο 47.000 θέσεων, πισίνα, γήπεδο τένις, γήπεδο beach volley, αλλά και χώρους για χειμερινά σπορ.

Χτίστηκε το 1925, σε μια έκταση που στο παρελθόν ήταν πεδίο βολής. Τον Μάιο του 1953 οι εξέδρες βάφτηκαν με αίμα, όταν σκοτώθηκαν 200 οπαδοί που επιχείρησαν να μπουν σε ντέρμπι της Άιντραχτ με τη Νυρεμβέργη, για το οποίο είχαν πουληθεί 70.000 εισιτήρια για αγώνα 55.000 θεατών.

Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Confederation Cup του 2005 και αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2006, ενώ το 2011 αποτέλεσε την έδρα παιχνιδιών του Μουντιάλ γυναικών.

Το πρόγραμμα στη Frankfurt Arena:


17 Ιουνίου: Βέλγιο-Σλοβακία (Group E)
20 Ιουνίου: Δανία-Αγγλία (Group C)
23 Ιουνίου: Ελβετία-Γερμανία (Group A)
26 Ιουνίου: Σλοβακία-Ρουμανία (Group E)
1 Ιουλίου: Φάση των 16 (1ος Group C- καλύτερος 3ος Group D/E/F

Volksparkstadion, Αμβούργο


Χωρητικότητα: 49:00

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους τοπ προορισμούς του φετινού Euro. Το Αμβούργο θα φιλοξενήσει σημαντικά παιχνίδια της διοργάνωσης στο Φολκσπαρκστάντιον, που αποτελεί την έδρα της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Οι κάτοικοι του Αμβούργου είναι πολύ δεμένος με την ομάδα. Ακραία πολύ. Τόσο που κοντά στο γήπεδο υπάρχει νεκροταφείο για όσους οπαδούς το επιθυμούν, με την ταφή να γίνεται με χώμα από το γήπεδο. Ιδιαίτερο αξιοθέατο για ένα ιδιαίτερο γήπεδο, που για χρόνια φιλοξενούσε το περιβόητο ρολόι του Αμβούργου, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί την ημέρα του υποβιβασμού της ομάδας από την Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Στο Μουντιάλ του 1974 φιλοξένησε παιχνίδια των ομίλων και στο Ευρωπαϊκό του 1988 έγινε η έδρα του ημιτελικού μεταξύ Ολλανδίας και Δυτικής Γερμανίας (2-1). Το 2006 έγινε ένα από τα στάδια αγώνων του Μουντιάλ και το 2010 στέγασε τον τελικό του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης-Φούλαμ (2-1).

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Φολκσπαρκστάντιον:


16 Ιουνίου: Πολωνία-Ολλανδία (Group D)
19 Ιουνίου: Κροατία-Αλβανία (Group B)
22 Ιουνίου: Γεωργία-Τσεχία (Group F)
26 Ιουνίου: Τσεχία-Τουρκία (Group F)
5 Ιουλίου: Προημιτελικός

Ντίσελντορφ Αρένα (Merkur Spiel-Arena), Ντίσελντορφ


Χωρητικότητα: 47.000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Μια από τις πιο φιλόξενες πόλεις της Γερμανίας στεγάζει την Ντίσελντορφ Αρένα, που θα υποδεχτεί σημαντικά παιχνίδια του Euro. Το όνομα της κοσμοπολίτικης πόλης των 630.000 περίπου μεταφράζεται ως «χωριό του Ντύσελ» (ποταμός που διασχίζει την πόλη), αλλά μόνο χωριό δεν είναι. Αμέτρητες ευκαιρίες διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, πολλή μπύρα και τοπικό φαγητό , αλλά και η τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική κοινότητα στην Ευρώπη μετατρέπουν το Ντίσελντορφ σε ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Η πορεία προς τη Ντίσελντορφ αρένα μπορεί να συνδυαστεί με μια ειδυλλιακή βόλτα παράλληλα στον ποταμό Ρήνο, όπου βρίσκεται και το δημοφιλές Fortuna-Kiosk, μέρος που αποτελεί την... σχεδόν απαραίτητη στάση των οπαδών για μια μπύρα πριν τους αγώνες.

Η έδρα της Φορτούνα κατασκευάστηκε το 2004 και έχει φιλοξενήσει, έκτοτε, σημαντικά παιχνίδια της εθνικής Γερμανίας, αλλά και φιλικά της Πορτογαλίας (μεταξύ των οποίων και τη φιλική ήττα από την Ελλάδα το 2008, με σκορ 2-1).

Για τις διοργανώσεις που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της UEFA, το όνομα του γηπέδου είναι Mrkur Spiel Arena, ενώ έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision το 2011, αγώνες του NFL Europe, καθώς και διεθνείς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πρόγραμμα αγώνων στην Ντίσελντορφ Αρένα:


17 Ιουνίου: Αυστρία-Γαλλία (Group D)
21 Ιουνίου: Σλοβακία-Ουκρανία (Group E)
24 Ιουνίου: Αλβανία-Ισπανία (Group B)
1 Ιουλίου: Φάση των 16 (2ος Group D - 2ος Group E)
6 Ιουλίου: Προημιτελικά

Στάδιο Κολωνίας (RheinEnergieStadion)


Χωρητικότητα: 43.000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας έχει προετοιμαστεί για να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών με την απαράμιλλη ομορφιά της. Χτισμένη στις όχθες του Ρήνου, η Κολωνία προσφέρεται για χαλάρωση, αλλά και ρυθμούς ποδοσφαιρικής τρέλας.

Πέρα από την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, η Κολωνία περιλαμβάνει πλήθος επιλογών για τους λάτρεις του αθλητισμού, όμως το ολυμπιακό μουσείο αλλά και μία μοναδική συλλογή με προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού Μίχαελ Σουμάχερ (συμπεριλαμβανομένων και αυθεντικών αυτοκινήτων).

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Το γήπεδο της Κολωνίας αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη. Χτισμένο το 1923, έγινε πολύ γρήγορα σημείο συνάντησης χιλιάδων οπαδών, αλλά και... γούρι της εθνικής Γερμανίας, αφού από τα 19 παιχνίδια που έχει δώσει, δεν έχει νικήσει μόνο σε ένα.

Έχει φιλοξενήσει παιχνίδια του Confederation Cup το 2005, καθώς και παιχνίδια του European Cup και του Europa Cup, με σημαντικότερο τον κεκλεισμένων των θυρών λόγω covid-19 τελικό του Europa League το 2020 (Σεβίλλη-Ίντερ 3-2). Επίσης, αποτέλεσε την έδρα πέντε αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο γήπεδο της Κολωνίας:


15 Ιουνίου: Ουγγαρία-Ελβετία (Group A)
19 Ιουνίου: Σκωτία-Ελβετία (Group A)
22 Ιουνίου: Βέλγιο-Ρουμανία (Group E)
25 Ιουνίου: Αγγλία-Σλοβενία (Group C)
30 Ιουνίου: Φάση των 16 (1ος Group B - 3ος Group A/D/E/F

Στάδιο Λειψίας (Red Bull Arena)


Χωρητικότητα: 40:000

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Λειψία αποτελεί τη μητέρα του γερμανικού ποδοσφαίρου, αφού το 1900, σε ένα εστιατόριο της πόλης, γεννήθηκε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η Λοκομοτίβ Λειψίας στέφθηκε πρωταθλήτρια στο πρώτο ιστορικό πρωτάθλημα του 1903, ωστόσο στη συνέχεια διαλύθηκε. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λειψίας, που γνωρίζουμε σήμερα, έχει μετρήσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, με το γήπεδό της να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τέσσερα παιχνίδια του Euro 2024.

Euro 2024: Τα δέκα γήπεδα της Γερμανίας

Στο παρελθόν φιλοξένησε έξι παιχνίδια του Μουντιάλ του 2006, καθώς και πλήθος μουσικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο γήπεδο της Λειψίας:


18 Ιουνίου: Πορτογαλία-Τσεχία (Group F)
21 Ιουνίου: Ολλανδία-Γαλλία (Group D)
24 Ιουνίου: Κροατία-Ιταλία (Group B)
2 Ιουλίου: Φάση των 16 (1ος Group D - 2ος Group F)

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκνευρισμένος στην αλλαγή του ο Ρονάλντο - Κλώτσησε μπουκάλι στον πάγκο!-ThemaSports
27/06 @ 00:17

Εκνευρισμένος στην αλλαγή του ο Ρονάλντο - Κλώτσησε μπουκάλι στον πάγκο!

Καθόλου ευχαριστημένος από την εξέλιξη του αγώνα με τη Γεωργία και από το ότι δεν πέτυχε ούτε σήμερα το ρεκόρ του να σκοράρει σε 6ο σερί Euro εμφανίστηκε ο Πορτογάλος σταρ.

Η κίνηση του Ντε Μπρόινε που έκανε τους Βέλγους να τον αποδοκιμάσουν: «Μην τους χειροκροτήσετε»-ThemaSports
26/06 @ 23:35

Η κίνηση του Ντε Μπρόινε που έκανε τους Βέλγους να τον αποδοκιμάσουν: «Μην τους χειροκροτήσετε»

Πάνε να χειροκροτήσουν, αποδοκιμάζονται, το καταλαβαίνει ο Ντε Μπρόινε και ζητά από τους συμπαίκτες του να μην πλησιάσουν το κόσμο του Βελγίου. Και ακολουθεί… χαμός!

Αποχωρεί από το BBC και επιστρέφει στην Αγγλία: Τελευταίο ματς του Ρούνεϊ το Ουκρανία-Ρουμανία!-ThemaSports
26/06 @ 23:18

Αποχωρεί από το BBC και επιστρέφει στην Αγγλία: Τελευταίο ματς του Ρούνεϊ το Ουκρανία-Ρουμανία!

Αφήνει το BBC και τη Γερμανία, και επιστρέφει στην Αγγλία για λογαριασμό της Πλίμουθ ο Γουέιν Ρούνεϊ!

Η Αυστρία έχει κερδίσει απλόχερα τον σεβασμό στο Euro 2024-ThemaSports
26/06 @ 22:57

Η Αυστρία έχει κερδίσει απλόχερα τον σεβασμό στο Euro 2024

Το παιχνίδι της Αυστρίας με την Ολλανδία διεκδικεί τον τίτλο του ομορφότερου ως τώρα στο Euro 2024, σε μια διοργάνωση που δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η Ουκρανία έγινε η πρώτη Εθνική ομάδα στην ιστορία των Euro που βγαίνει τελευταία σε όμιλο με τέσσερις βαθμούς!-ThemaSports
26/06 @ 22:22

Η Ουκρανία έγινε η πρώτη Εθνική ομάδα στην ιστορία των Euro που βγαίνει τελευταία σε όμιλο με τέσσερις βαθμούς!

Ιστορικό παράδοξο ή η μαγεία του ποδοσφαίρου; Ό,τι και να ήταν, η Ουκρανία έγινε η πρώτη εθνική που βγαίνει τελευταία σε όμιλο Euro έχοντας συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς.

Πήρε το… θρίλερ με την Τσεχία και έφυγε για τους «16» η Τουρκία-ThemaSports
27/06 @ 00:05

Πήρε το… θρίλερ με την Τσεχία και έφυγε για τους «16» η Τουρκία

Έπειτα από ένα ματς... ροντέο, η Τουρκία νίκησε 2-1 την Τσεχία, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20' και προκρίθηκε στους «16» του Euro, ως δεύτερη του έκτου ομίλου!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ