Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε στο Gazzetta τη δυσκολία της ημέρας μετά από έναν χαμένο ημιτελικό και φυσικά αποθέωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

"Το ισχυρότερο κίνητρο για τον Ολυμπιακό και για μένα είναι πάντα ο κόσμος μας και το συναίσθημά του. Είναι αυτές οι ομάδες λαϊκής βάσης που θες δε θες σου μεταφέρεται αυτό το πάθος για την ομάδα. Μας περίμεναν στο ξενοδοχείο, μας αγκάλιασαν, μας ενθάρρυναν. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον κόσμο γιατί ξοδεύτηκαν και ήταν μία ακριβή μετακίνηση".

Γιώργος Μπαρτζώκας

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα στο Gazzetta

Για το τρίτο διαδοχικό Final Four που δεν ολοκληρώνεται με τον τίτλο: «Η πίκρα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.Ακόμη και για αυτόν που θα χάσει στον τελικό. Έρχονται εδώ οι τέσσερις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και οι τρεις φεύγουν στεναχωρημένες. Μόνο ο νικητής φεύγει χαρούμενος. Αν σκεφτώ τον εαυτό μας πέρυσι, ο χαμένος του τελικού είναι πιο στεναχωρημένος από αυτόν του ημιτελικού.

Υπάρχει η προσέγγιση των καλοπροαίρετων, των κακοπροαίρετων, των ρεαλιστών, των αντικειμενικών και των υποκειμενικών. Εγώ βρίσκομαι στη μέση. Και υποκειμενικός είμαι και πρέπει να έχω σεβασμό στο μπάσκετ. Σε αυτό το επίπεδο έχεις αρκετές χαρές, αλλά περισσότερες στεναχώριες.

 Η Ρεάλ είναι τρομερή ομάδα. Εμείς είχαμε πολλές λάθος αποφάσεις, κακές συνεννοήσεις, αλλά το γεγονός πως σούταραν 9/13 τρίποντα ήταν δύσκολο μετά. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά να παραδεχτούμε πως έπαιξαν καλύτερα».

Για το γεγονός που τον στεναχώρησε περισσότερο: «Περνάνε πολλά από το μυαλό μου. Πως είχαμε ετοιμάσει το παιχνίδι και σε τι ετοιμότητα. Υπάρχει η τακτική προετοιμασία, η φυσική και η πνευματική. Η πνευματική επηρεάζεται από πολλά πράγματα. Ρούκις, διαχείριση στρες, ματσάρισμα με αντίπαλο. Φτάσαμε στους 8-9 πόντους, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αντιπροσωπευτικό».

Για το κίνητρο που δίνει ο κόσμος στον μικρό τελικό: «Το ισχυρότερο κίνητρο για τον Ολυμπιακό και για μένα είναι πάντα ο κόσμος μας και το συναίσθημά του. Είναι αυτές οι ομάδες λαϊκής βάσης που θες δε θες σου μεταφέρεται αυτό το πάθος για την ομάδα. Μας περίμεναν στο ξενοδοχείο, μας αγκάλιασαν, μας ενθάρρυναν. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον κόσμο γιατί ξοδεύτηκαν και ήταν μία ακριβή μετακίνηση».

 

gazzetta.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπανούλης: «Προσπάθησα να φέρω στην ομάδα όσα έζησα σαν παίκτης - Όσο δουλεύεις σκληρά κερδίζεις»-ThemaSports
08/07 @ 00:01

Σπανούλης: «Προσπάθησα να φέρω στην ομάδα όσα έζησα σαν παίκτης - Όσο δουλεύεις σκληρά κερδίζεις»

Ο Βασίλης Σπανούλης σε δηλώσεις του μετά το φινάλε του τελικού του Προολυμπιακού Τουρνουά κόντρα στην Κροατία για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε πως προσπάθησε να φέρει στην ομάδα όσα έζησε σαν παίκτης, ενώ σημείωσε πως όσο δουλεύεις σκληρά, κερδίζεις.

Βασικός υποψήφιος ο Γιάννης για σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!-ThemaSports
07/07 @ 23:44

Βασικός υποψήφιος ο Γιάννης για σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το φαβορί για να κρατήσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Στον όμιλο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς η Ισπανία - Προκρίθηκε με κορυφαίο τον Λορέντζο Μπράουν!-ThemaSports
07/07 @ 23:33

Στον όμιλο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς η Ισπανία - Προκρίθηκε με κορυφαίο τον Λορέντζο Μπράουν!

Η Ισπανία έπαιζε στην έδρα της, στη Βαλένθια, ήθελε ακόμα μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πήρε με τη νίκη κόντρα στις Μπαχάμες με 86-78 στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά. Μπαίνει στον Α’ όμιλο απέναντι και στην Ελλάδα.

Δάκρυσε ο συγκλονιστικός Γιάννης, το ΣΕΦ φώναζε ρυθμικά το όνομα του! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/07 @ 23:19

Δάκρυσε ο συγκλονιστικός Γιάννης, το ΣΕΦ φώναζε ρυθμικά το όνομα του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του τελικού στο προολυμπιακό τουρνουά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάθισε στον πάγκο συγκινημένος.

Με 101 μέλη η ελληνική αποστολή στο Παρίσι μετά την πρόκριση της Εθνικής ανδρών στο μπάσκετ!-ThemaSports
07/07 @ 23:08

Με 101 μέλη η ελληνική αποστολή στο Παρίσι μετά την πρόκριση της Εθνικής ανδρών στο μπάσκετ!

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κερδίζοντας στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά την Κροατία με 80-69.

Ο όμιλος και το πρόγραμμα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!-ThemaSports
07/07 @ 22:55

Ο όμιλος και το πρόγραμμα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δείτε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον όμιλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ