Oι 4 ομάδες που θα παλέψουν για την κορυφή…του βουνού στο Βερολίνο, αναλύει την πορεία τους την τρέχουσα περίοδο και στέκεται στους πρωταγωνιστές από την καθεμία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν... τη γη της επαγγελίας στο Βερολίνο (24-26 Μαϊου) σε ένα Final-4 που αναμένεται συναρπαστικό.

 

Πως έφτασαν οι 4 διεκδικητές στο ραντεβού του Βερολίνου, τι έκαναν στην regular-season, ποιος πρωταγωνίστησε από την καθεμία. Το SDNA σκιαγραφεί τα προφίλ των ομάδων και το depth chart τους, αναλύοντας τα όσα πέτυχαν την τρέχουσα σεζόν.

Ρεαλ Μαδρίτης

 

Η καλύτερη ομάδα στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Η πιο σταθερή και ίσως η πιο… γεμάτη από πλευράς δυναμικού στο ρόστερ της. Το σύνολο του Τσους Ματέο πραγματοποίησε μια φοβερή χρονιά στην κανονική διάρκεια σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ νικών, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που σημειώνει 27 νίκες στην regular-season της διοργάνωσης με το νέο format. H τρέχουσα πορεία της την χρίζει ταυτόχρονα και φαβορί του Final-4. Πρόκειται για ένα σύνολο με δεμένο κορμό, καθώς οι περισσότεροι παίκτες βρίσκονται αρκετά χρόνια στην Μαδρίτη και με τις λεγόμενες… βεντέτες (Ρούντι, Γιουλ, Φερνάντεθ) να δίνουν την απαραίτητη εμπειρία συνθέτουν ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί σε αρκετές πτυχές του παιχνιδιού. Το ταλέντο φυσικά δεν λείπει. Καμπάτσο, Μούσα, Ταβάρες, Χεζόνια, Γιαμπουσέλε, Πουαριέ έχουν την ποιότητα να ηγηθούν, ο καθένας με τον τρόπο του δίνοντας στοιχεία που λείπουν από άλλες ομάδες. Ο Τσους Ματέο αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς, κατάφερε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν να διατηρήσει την σταθερότητα στην ομάδα και να δώσει την απαραίτητη ηρεμία στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να δικαιώσει και τους ψηφοφόρους που τον ανέδειξαν ως COTY της χρονιάς, οδηγώντας το σύνολο του στην γη της επαγγελίας. Το μόνο μεμπτό που μπορεί να προσάψει κανείς στην «βασίλισσα» είναι η λεγόμενη… κοιλιά που έκανε προς το τέλος της σεζόν, αλλά αδιαμφησβήτητα και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού λόγω και του βεβαρημένου προγράμματος στο καλεντάρι της σεζόν.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της χρονιάς για την «Βασίλισσα»: Σε ένα τόσο «γεμάτο» ρόστερ είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο έναν παίκτη. Ο Φακούντο Καμπάτσο ξεκίνησε την χρονιά φουριόζος, ήταν ο κορυφαίος πασέρ της ομάδας (6,5ας.), ενώ ήταν και ο τρίτος σκόρερ με 11,7 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Μάριο Χεζόνια, ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες της χρονιάς το ερχόμενο καλοκαίρι, έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του -αν όχι την καλύτερη-. Πρώτος σκόρερ με 13,2 πόντους και με 45% στο τρίποντο αποτέλεσε σταθερά για την ομάδα του, δίνοντας λύσεις και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο τρίτος κορυφαίος για τους Μαδριλένους είναι ο Ντζάναν Μούσα. Ο Βόσνιος με 13.2 πόντους μέσο όρο ηγήθηκε της επίθεσης ερχόμενος αρκετές φορές από τον πάγκο, είχε καλά ποσοστά (61%διπ. 42%τρ.) βοηθώντας παράλληλά και σε άλλες πτυχές του παιχνιδιού.

Το ρόστερ

Guards: Φακούντο Καμπάτσο, Σέρχιο Γιουλ, Σέρχι Φερνάντεθ, Κάρλος Αλοθέν.

Forwards: Φαμπιάν Κοζέρ, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάριο Χεζόνια, Γκάμπριελ Ντεκ, Γκέρσον Γιαμπουσέλε, Αλμπέρτο Αμπάλντε

 

Center: Έντι Ταβάρες, Βενσάν Πουαριέ, Έλι Εντιαγέ.

Ολυμπιακός

Την περασμένη περίοδο ήταν το φαβορί. Φέτος η κατάσταση έχει αλλάξει, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν από την θέση του αουτσάιντερ στον ημιτελικό με την Ρεάλ. Οι αποχωρήσεις των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα τροποποίησαν τα δεδομένα της ομάδας της φετινή περίοδο, κυρίως στο κομμάτι της επίθεσης. Ωστόσο η σκληράδα… παρέμεινε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να διαμορφώνει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τη περασμένη σεζόν. Κατά την διάρκεια της χρονιάς οι Πειραιώτες είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα, ηττήθηκαν σε αγώνες που άλλες χρονιές δύσκολα θα έχαναν, ενώ οι ενισχύσεις τον Πετρούσεφ και Ράιτ μεσούσης της σεζόν ήταν αυτές που έλυσαν τον… γόρδιο δεσμό της πορείας του Ολυμπιακού. Κερδίζοντας την Φενέρμπαχτσε στην τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας κατέλαβαν την 5η θέση και έπεσαν πάνω στην Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να κάνουν αγωνιστική υπέρβαση στα παιχνίδια με τους «μπλαουγκράνα» και κατάφεραν να προκριθούν ενώ βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο Game 3. Mε αιχμή του δόρατος την ρακέτα τους οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν την έκπληξη στο Final-4 πετώντας εκτός το φαβορί (Ρεάλ) και γιατί όχι να ονειρεύονται και την κατάκτηση της κορυφής.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς για τον Ολυμπιακό: Όπως αναφέραμε και παραπάνω το μεγάλο όπλο για τους «ερυθρόλευκους» είναι η ρακέτα. Ο «πύργος» Μουστάφα Φαλ μπορεί να μην μέτρησε φοβερά στατιστικά (7,5π. 4,6ρ. 2,4ας.) ωστόσο η παρουσία του και μόνο στο ζωγραφιστό αποτελεί απειλή και συνάμα εμπόδιο για τις αντίπαλες ομάδες. Ο Άλεκ Πίτερς μπορεί να μην κατάφερε να μπει στα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοφ αλλά ουδείς περίμενε ότι θα κάνει μια τόσο καλή χρονιά. Πρώτος σκόρερ της ομάδας (13,4π.) με ασύλληπτα ποσοστά στο τρίποντο (51,3%), με την σταθερότητα να τον διακρίνει όλη την χρονιά. Στους πρωταγωνιστές δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην φημίζεται για την σταθερότητα του, ωστόσο στην καλή του μέρα μπορεί να σκοτώσει οποιοδήποτε αντίπαλο με όπλο του το σουτ έξω από τα 6.75μ. (12π. 44,8%τρ.).

Το ρόστερ

Guards: Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μητρου-Λονγκ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Αϊζάια Κάνααν, Σακίλ ΜακΚίσικ.

Forwards: Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις, Φίλιπ Πετρούσεφ, Άλεκ Πίτερς.

Center: Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης.

Φενέρμπαχτσε

Η τουρκική ομάδα ξεκίνησε με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός αντικαταστάθηκε κατά την διάρκεια της σεζόν από τον Σάρας Γιασικεβίτσιους. Μια ομάδα με αρκετό ταλέντο, βαθύ ρόστερ και μέγεθος. Επέστρεψε στο Final-4 μετά από την σεζόν 2018-2019 και ευελπιστεί να φτάσει στην κορυφή του… βουνό. Μπορεί να κατέλαβε την 6η θέση στην κανονική διάρκεια, ωστόσο στην σειρά των play-off με την Μονακό επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της, έκανε δυο break στην Γαλλία και σφράγισε την πρόκριση της στις «4» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. O Σάρας έχει ένα σύνολο παικτών που μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις συνθήκες της αναμέτρησης, ενώ η επιστροφή του Μότλεϊ από τον τραυματισμό του δημιουργεί μια τριπλέτα (Παπαγιάννης, Σανλί, Μοτλεϊ) στους center που μπορούν να βάλλουν τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μη ξεκίνησε την σεζόν όπως θα περίμενε κανείς, ωστόσο στην τελική ευθεία πάτησε το γκάζι. Αδιαμφησβήτητα ο ημιτελικός κόντρα στους «πράσινους» θα είναι αρκετά αμφίρροπος, με την τουρκική ομάδα να διαθέτει την ποιότητα και την σκληράδα που απαιτείται για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς για την Φενέρ: Ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις είναι ο πρωταγωνιστής της φετινής περιόδου για την τουρκική ομάδα. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14.1 πόντους, ενώ είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (31,7’). Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ο Σκότι Ούιλμπεκιν (13,2π.). Ο Αμερικανός μπορεί να αποτελέσει απειλή από μακριά διαθέτοντας αξιόπιστο σουτ (41%τρ.), ενώ ο Μότλεϊ είναι ο τρίτος της… παρέας που μπορεί να δώσει λύσεις από το ζωγραφιστό. Ο ψηλός με το περίεργο λουκ μαλλιών έχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού μπορεί να απειλήσει και από μακριά, ενώ είναι δυνατός και κοντά στην ρακέτα μετρώντας κατά μέσο όρο 11.6 πόντους κατά μέσο όρο.

Το ρόστερ

Guards: Σέημους Χαζέρ, Σκότι Ουίλμπεκιν, Μάρκο Γκούντουριτς, Μέλιχ Μαχμούτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νικ Καλάθης, Γιαν Μάνταρ.

Forwards: Μέτεκαν Μπιρσέν, Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, Αμίν Νουά, Ντεσόν Πιέρ, Χάμζα Μέστογλου, Νάθαν Σέστινα.

Center: Τζόναθαν Μότλεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Σερτάκ Σανλί

Παναθηναϊκός

H ομάδα που άλλαξε δραματικά μέσα ένα χρόνο. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά στην διοργάνωση κάνοντας μεγάλο… ντόρο με την φετινή του πορεία. Με όπλο το απροσπέλαστο ΟΑΚΑ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κατά την διάρκειας της σεζόν, παρέμεινε σταθερή και προσηλωμένη στο στόχο της παρά τα προβλήματα που προέκυψαν μεσούσης της χρονιάς και κατάλαβε την 2η θέση. Οι «πράσινοι» έπεσαν πάνω στην Μακάμπι και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στην σειρά, ενώ χρειάστηκε να κάνουν και break. To τρίποντο του Γκριγκόνις και το διπλό στο Πριγκηπάτο επί της Μονακό άλλαξαν το… τσιπάκι όλης της χρονιάς βάζοντας το «τριφύλλι» στις σωστές ράγες. Με παίκτες πολύπειρους γεμάτους ποιότητα, οι πράσινοι κατάφεραν να προκριθούν στο Final-4 ύστερα από 12 χρόνια και πλέον στο Βερολίνο θα παίξουν για να δείξουν πως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό: Παρέλαση ονομάτων θα μπορούσαμε να αναφέρουμε στους πρωταγωνιστές της σεζόν για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που άλλαξε το ρου της πορείας του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός σταρ ηγήθηκε της ομάδας του στην επίθεση, ήταν ασταμάτητος ορισμένες φορές, διαλύοντας την οποιαδήποτε άμυνα του αντιπάλου, όντας παράλληλα ο πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» με 15,9π. κατά μέσο όρο. Αν έλειπε κάτι από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια αυτό ήταν ένας ηγέτης. Ο Κώστας Σλούκας ήρθε για να επιβεβαιώσει αυτό το τίτλο. Ο διεθνής γκαρντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του, βγήκε μπροστά στα κρίσιμα και με φοβερές εμφανίσεις στα play-off και όχι μόνο την έστειλε στις «4» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Τέλος δεν μπορούμε να παραβλέψουμε από αυτή τη συζήτηση τον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος άφησε και την ψυχή του στο παρκέ, τραβώντας μόνος του το… κουπί των σέντερ. Με εμφανίσεις… MVP και με 13,7π. και 6,2ρ ήταν αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του.

Το ρόστερ

Guards: Λούκα Βιλντόζα, Κώστας Σλούκας, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραϊτης, Μάριους Γκριγκόνις.

Forwards: Ντίνος Μήτογλου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Λευτέρης Μαντζούκας, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ.

Center: Ματίας Λεσόρ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι. 

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ύβρεις Γιαννακόπουλου προς τους διαιτητές έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα του Game 5 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
15/06 @ 01:10

Ύβρεις Γιαννακόπουλου προς τους διαιτητές έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα του Game 5 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Λεκτική επίθεση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν καταγράψει οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα του πέμπτου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία από τον Ολυμπιακό, με αιχμές για τον Καρπάνο-ThemaSports
15/06 @ 01:00

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία από τον Ολυμπιακό, με αιχμές για τον Καρπάνο

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του πέμπτου τελικού είχε ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Σλούκας: «Ευχαριστώ Αγγελόπουλους-Μπαρτζώκα για αλαζονεία, έλλειψη σεβασμού και απαξίωση - Μου άνοιξαν μια πόρτα»!-ThemaSports
15/06 @ 00:47

Σλούκας: «Ευχαριστώ Αγγελόπουλους-Μπαρτζώκα για αλαζονεία, έλλειψη σεβασμού και απαξίωση - Μου άνοιξαν μια πόρτα»!

«Βόμβες» από τον Κώστα Σλούκα στη συνέντευξη Τύπου! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε να είναι στη συνέντευξη Τύπου και εξαπέλυσε πυρά εναντίον των αδερφών Αγγελόπουλων και του Γιώργου Μπαρτζώκα!

Γιαννακόπουλος: «Από αύριο φτιάχνουμε καλύτερη ομάδα, να νικάμε και τα ευτράπελα - Να παραιτηθούν όλοι σε ΕΟΚ-ΚΕΔ, ντροπή»!-ThemaSports
15/06 @ 00:10

Γιαννακόπουλος: «Από αύριο φτιάχνουμε καλύτερη ομάδα, να νικάμε και τα ευτράπελα - Να παραιτηθούν όλοι σε ΕΟΚ-ΚΕΔ, ντροπή»!

«Όλη η ΕΟΚ και όλη η ΚΕΔ πρέπει να παραιτηθούν», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος! «Ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο λαό του πλανήτη», σχολίασε.

Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, δυστυχώς τα άστρα ήταν λίγο εναντίον μας φέτος»-ThemaSports
14/06 @ 23:42

Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, δυστυχώς τα άστρα ήταν λίγο εναντίον μας φέτος»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το τέλος του 5ου τελικού και την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Ολοκλήρωσε την ΕΠΙΚΗ ανατροπή ο Παναθηναϊκός και επέστρεψε στον θρόνο ΚΑΙ του ελληνικού μπάσκετ!-ThemaSports
14/06 @ 23:30

Ολοκλήρωσε την ΕΠΙΚΗ ανατροπή ο Παναθηναϊκός και επέστρεψε στον θρόνο ΚΑΙ του ελληνικού μπάσκετ!

Έπειτα από ακόμη ένα δυνατό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 87-82 τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας από το 0-2 και κατακτώντας την κορυφή στην Ελλάδα μετά την Ευρώπη!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ