Οι αντίπαλοί του λατρεύουν να τον μισούν. Γι’ αυτά που λέει και αυτά που κάνει. Ο ίδιος πάντοτε λέει ό,τι νιώθει. Η «καψούρα» του για τον ΠΑΟΚ αξιοζήλευτη. Θυμίζει άλλες εποχές, όπου το ποδόσφαιρο χαρακτήριζε το συναίσθημα. Στα χέρια του, ο ΠΑΟΚ μετατρέπεται σταθερά σε… ευρωπαϊκή δύναμη και συνεπή διεκδικητή τίτλων!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ίδιος αφιέρωσε το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην οικογένεια Σαββίδη, τους επιτελείς και  συνεργάτες, καθώς και τους παίκτες του. Ωστόσο, το ποδοσφαιρικό πνεύμα και η λογική ομολογούν πως πραγματικός ήρωας αυτής της ανείπωτης επιτυχίας είναι ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο 55χρονος τεχνικός, είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε μία εύρωστη ομάδα που προσπαθούσε να καταφέρει το βήμα παραπάνω και  εκ του αποτελέσματος μετέβαλλε το DNA του συλλόγου με τρόπο εντυπωσιακό.

Επί των ημερών του (οι οποίες είναι πάρα πολλές, 1740 για την ακρίβεια) στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του ακόμη δύο Πρωταθλήματα (2019 & 2024) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2017 & 2018) ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στα 12 τρόπαια.

Από τα 12 συνολικά τα 4 έχουν κατακτηθεί με τον Ρουμάνο στην άκρη του πάγκου. Δηλαδή το 1/3 των τίτλων του ΠΑΟΚ. Επίτευγμα μυθικό!

Με τις 1.740 ημέρες (σε δύο θητείες) μέχρι σήμερα, είναι ο μακροβιότερος προπονητής των «ασπρόμαυρων» έχοντας καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε 255 παιχνίδια Ο Ρουμάνος είναι μπροστά από τους προπονητικούς θρύλους του Δικεφάλου του Βορρά, έχοντας αφήσει στη δεύτερη θέση τον Άγγελο Αναστασιάδη (1.619 ημέρες) και αρκετά πιο πίσω τους Λες Σάνον (1.367 ημέρες), Βίλχελμ Σέβτσικ (1.094 ημέρες), Φερνάντο Σάντος (1.031 ημέρες) και Γκιούλα Λόραντ (959 ημέρες).

 

 

Και μόνο η σύγκριση με αυτά τα ιερά τέρατα της ιστορίας των «ασπρόμαυρων» , αυτομάτως τοποθετεί τον «Στρατηγό» του ΠΑΟΚ στο «πάνθεον» της σύγχρονης και εν γένει της ποδοσφαιρικής του ιστορίας.

Είναι ο άνθρωπος που έφερε το πρώτο νταμπλ στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, σε μία χρονιά κατά την οποία οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν ένα αήττητο πρωτάθλημα, παίρνοντας το ρεκόρ του Στέφαν Μπόμπεκ στον Παναθηναϊκό του 1963/1964.

Φαίνεται όμως από καιρό πως ο «Στρατηγός» έχει δώσει το γενικό πρόσταγμα. Στο γκρουπ που σφυρηλατεί ταχύτατα με ψήγματα και ρινίσματα πρωταθλητισμού. Ένας ΠΑΟΚ μαχητής, δυσκολοκατάβλητος που θα παλεύει για όλα. Η διπλή παρουσία σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια αποτελεί «αστρολάβο» και οδηγό για το επόμενο βήμα, το οποίο με μεγάλη επιμέλεια ο επικεφαλής της ομάδας προετοιμάζει. Από το 2021, ο ΠΑΟΚ έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια προημιτελικών. Τα προηγούμενα 95 χρόνια, είχε αγωνιστεί σε μόλις δύο παιχνίδια προημιτελικών, εκείνα απέναντι στη Μίλαν στο Κυπελλούχων τη χρονιά 1973-1974 με ποιον άλλον… τον Άγγλο, Λες Σάνον στο τιμόνι.

Με τις δηλώσεις του και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να εκφράζεται δημόσια εξοργίζει και πολλές φορές δείχνει να προκαλεί το κοινό αίσθημα. Μπορεί και να το κάνει σκόπιμα. Μπορεί όμως και να μην δίνει «δεκάρα» για τις συνέπειες. Σίγουρα, τον ενδιαφέρει πρώτα από όλα το καλό της ομάδας του και η ποιότητα του έργου του και έχει αποδείξει και με το παραπάνω πως ξέρει και τα δύο να τα υπηρετεί με σπουδαία προσήλωση. Άλλωστε γι' αυτό οι παίκτες του είναι έτοιμοι να «πέσουν στη φωτιά». Απεχθάνεται την μετριότητα, βάζει και κερδίζει στοιχήματα και στο τέλος απολαμβάνει την δικαίωση.



www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα γραφεία της ΑΕΚ ο Στρακόσα - Υπογράφει συμβόλαιο έως το 2029!-ThemaSports
08/07 @ 18:00

Στα γραφεία της ΑΕΚ ο Στρακόσα - Υπογράφει συμβόλαιο έως το 2029!

Στην ΑΕΚ θα αγωνίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Θωμάς Στρακόσα!

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στον Βόλο ο Κορρέα-ThemaSports
08/07 @ 17:20

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στον Βόλο ο Κορρέα

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Βόλου συνεχίζονται, με τους Βολιώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση του 25χρονου πρώην κεντρικού αμυντικού της Ανόρθωσης, Παύλου Κορρέα.

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για πρώην ΑΕΛίστα!-ThemaSports
08/07 @ 17:32

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για πρώην ΑΕΛίστα!

Νέο όνομα για ΑΕΚ στον διεθνή Τύπο. Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον πρώην εξτρέμ της ΑΕΛ και νυν της Χάρτμπεργκ, Ντόνι Αβντιγιάι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sport, Μπεν Χέκνερ!

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του-ThemaSports
08/07 @ 14:18

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του

Την αποχώρηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (ώστε ν’ ακολουθήσει πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη στη Σαουδική Αραβία) ανακοίνωσε ο Διονύσης Χιώτης.

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)-ThemaSports
07/07 @ 16:11

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Σημερινό (07/07) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θεωρεί δεδομένο τον... υποβιβασμό της Λαμίας στο πρωτάθλημα της Superleague της νέας περιόδου, αλλά και... θέμα χρόνου την απόλυση του Κύπριου προπονητή της ομάδας, Μαρίνου Σατσιά.

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ