Μέχρι τον 52ο από τους 63 γύρους του GP της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε ότι θα κέρδιζε άλλη μία από τις γνωστές του άνετες νίκες - όμως τότε ο Λάντο Νόρις ανέβασε τον ρυθμό της McLaren, απείλησε τον Ολλανδό και τερμάτισε στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του στην καρό σημαία! Στο βάθρο και η Ferrari με την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Κανείς δεν περίμενε 12 γύρους πριν το τέλος του GP της Εμίλια Ρομάνια ότι ο Μαξ Φερστάπεν, που τότε είχε διαφορά 6 δευτερολέπτων στην κορυφή, θα κέρδιζε την 5η του φετινή σε 7 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 με διαφορά μιάς ανάσας από τον Λάντο Νόρις της McLaren.
Όμως, η McLaren του Άγγλου τότε ζωντάνεψε, η σκληρή του γόμα πέρασε την ενδιάμεση φάση φθοράς και ο Νόρις ήταν σε θέση να κλείνει τη διαφορά του από τον Ολλανδό με ρυθμό μισού έως ενός δευτερολέπτου στο γύρο. Στον προτελευταίο έριξε τη διαφορά τους κάτω από το δευτερόλεπτο, και μπήκε στη ζώνη DRS του Φερστάπεν - αλλά ο Ολλανδός έμεινε αλάνθαστος στην πίεση, και κατάφερε να παραμένει στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία.
Μέχρι τον 52ο γύρο ο Σαρλ Λεκλέρ με τη βαρέως αναβαθμισμένη Ferrari SF-24 είχε ανεβάσει το ρυθμό του και απειλούσε τον Νόρις για τη 2η θέση, αλλά έπειτα δεν κατάφερε να ανέβει στον ρυθμό που ξαφνικά βρήκε η McLaren κι έτσι περιορίστηκε σε μια σχετικά μοναχική 3η θέση.
Πίσω του, ο Όσκαρ Πιάστρι κέρδισε τη μάχη του undercut απέναντι στον Κάρλος Σάινθ και πήρε την 4η θέση από τον Ισπανό της Scuderia στον τερματισμό, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes καθώς ο μέχρι το τέλος 6ος Τζορτζ Ράσελ έκανε δεύτερο πιτ-στοπ για να λάβει φρέσκα ελαστικά και να πάρει το βαθμό του ταχύτερου γύρου.
Το GP της Ίμολα με μια ματιά
- Οι πρώτοι δέκα εκκίνησαν με τη μέση γόμα και ο 11ος Σέρτζιο Πέρεζ με τη σκληρή.
- Στην εκκίνηση δεν άλλαξε τίποτα στην πρώτη πεντάδα Φερστάπεν-Νόρις-Λεκλέρ-Σάινθ-Πιάστρι.
- Οι πρωτοπόροι έκαναν ένα πιτ-στοπ, στον 23ο έως 27ο γύρο, βάζοντας τη σκληρή γόμα.
- Ο Φερστάπεν ήταν επικεφαλής σε όλο τον αγώνα, με την εξαίρεση λίγων γύρων στο πιτ-στοπ του.
- Στα πιτς ο Πιάστρι έκανε το undercut και πέρασε τον Σάινθ για την 4η θέση.
- Ο Φερστάπεν έκανε “περίπατο” μέχρι τον 52ο γύρο με διαφορά ασφαλείας.
- Ο Νόρις στιυς τελευταίους 12 γύρους έκλεισε τη διαφορά από τον Ολλανδό από τα 6,5 δευτερόλεπτα στα 0,7'', αλλά ο πρωταθλητής άντεξε στην πίεση.
Για τους ανθρώπους που διοικούν την Ανόρθωση, δεν ήταν έκπληξη ότι θα γινόταν έμβασμα – μαμούθ, από τους διαχειριστές του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/10 @ 13:09
Πώς θα άλλαζε η ιστορία της Formula 1 αν ίσχυε πάντα το τωρινό βαθμολογικό σύστημα με 25 βαθμούς στον νικητή;
09/10 @ 09:13
Ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, πλέον επικοινωνεί με τα μάτια του, σχεδόν 12 χρόνια μετά το σκι ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του και της οικογένειας του.
05/10 @ 17:44
Η McLaren πήρε και μαθηματικά τον 10ο τίτλο κατασκευαστών στην ιστορία της, τη στιγμή που ο Τζορτζ Ράσελ κυριάρχησε στο GP της Σιγκαπούρης και έφτασε στη δεύτερη φετινή νίκη του στη σεζόν.
07/10 @ 13:55
Ποια ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Formula 1 με τα περισσότερα πρωταθλήματα κατασκευαστών; Τι θέση είναι πλέον η McLaren και ποια ομάδα ξεπέρασε φέτος; Οι απαντήσεις στο… πιάτο σας.
05/10 @ 11:16
H McLaren θα έχει σήμερα την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο στους κατασκευαστές στη Σιγκαπούρη.
30/09 @ 17:40
Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, φέρεται να έκανε μια σπάνια επίσκεψη στην Ελβετία για να βρεθεί δίπλα στην κόρη του πριν από τη γέννηση της πρώτης του εγγονής, σύμφωνα με τη βρετανική Sun.
BEST OF THEMASPORTS