Η ταυτόχρονη παρουσία της Μάντσεστερ Σίτι και της Ζιρόνα στο Champions League της σεζόν 2024/25 αναγκάζει τους ανθρώπους του City Group στην πώληση των μετοχών των Ισπανών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Μάντσεστερ Σίτι οδεύει για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Ισπανία ενώ έχει εξασφαλίσει την έξοδο της στο Champions League της επόμενης περιόδου ενώ και Ζιρόνα του χρόνου θα παίξει στην κορυφαία διασυλογική διοράνωση της Ευρώπης μετά την εκπληκτική της πορεία στη La Liga.

Κοινός παρανομαστής των δύο συλλόγων είναι το City Group που κατέχει μετοχές τόσο στην Μάντεστερ Σίτι όσο και στη Ζιρόνα και ενόψει της ταυτόχρονης παρουσίας των δύο ομάδων τη νέα σεζόν στο Champions League θα πρέπει να πουλήσει μετοχές του Ισπανού συλλόγου.

Η UEFA έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με την ιδιοκτησία πολλών συλλόγων και το πόσα μπορεί να έχει μια ομάδα ιδιοκτησίας σε δύο ομάδες. Επί του παρόντος, η City Football Group κατέχει το 100% της Μάντσεστερ Σίτι και το 47% της Ζιρόνα.

Το άρθρο 5 του Κανονισμού του UEFA Champions League αναφέρει "κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει έλεγχο ή επιρροή σε περισσότερες από μία συμμετοχές συλλόγων σε μια διοργάνωση συλλόγων της UEFA".

Η UEFA έχει έρθει σε επαφή με την διοίκηση της Ζιρόνα για να παράσχει διεξόδους που θα επιτρέψουν τόσο στους Ισπανούς όσο και στη Μάντσεστερ Σίτι να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Το City Football Group έχει δύο επιλογές.

Από τη μία μπορεί να πουλήσει το 17% των μετοχών της σε ανεξάρτητο τρίτο μέρος καθώς πρέπει να μειώσει την ιδιοκτησία της στη Ζιρόνα κάτω από το 30%. Η άλλη επιλογή για το City Football Group είναι να μεταβιβάσει όλες τις μετοχές ενός συλλόγου σε ένα τυφλό καταπίστευμα που επιβλέπεται από επιτροπή που ορίζεται από την UEFA.

Παρόμοια κατάσταση συνέβη πέρυσι με τη Μίλαν. Η Red Bird Capital έπρεπε να αποδείξει ότι η Μίλαν και η Τουλούζ διοικούνταν ανεξάρτητα για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν και οι δύο να παίξουν στην Ευρώπη το 2023/24.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Ροσάριο ανακοίνωσε την μεταγραφή του Λοβέρα από τον Ολυμπιακό! -ThemaSports
29/06 @ 15:47

H Ροσάριο ανακοίνωσε την μεταγραφή του Λοβέρα από τον Ολυμπιακό!

Ο Λοβέρα θα συνεχίσει την καριέρα του στην στην πατρίδα του και στην Ροσάριο Σεντράλ, με τους Αργεντίνους να ανακοινώνουν την απόκτηση του 25χρονου με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Η Ροσάριο δελεάζει τον Ντι Μαρία με ελικόπτερα, τεθωρακιμένο αυτοκίνητο και ειδικές δυνάμεις-ThemaSports
28/06 @ 19:15

Η Ροσάριο δελεάζει τον Ντι Μαρία με ελικόπτερα, τεθωρακιμένο αυτοκίνητο και ειδικές δυνάμεις

Η Ροσάριο Σεντράλ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος ωστόσο αντιμετωπίζει κινδύνους. Τι τού προσφέρει η ομάδα από την Αργεντινή

Τσέλσι: Δεν ρίχνουν τις απαιτήσεις τους οι Λονδρέζοι για Λουκάκου, οπισθοχωρούν Νάπολι και Μίλαν-ThemaSports
28/06 @ 19:00

Τσέλσι: Δεν ρίχνουν τις απαιτήσεις τους οι Λονδρέζοι για Λουκάκου, οπισθοχωρούν Νάπολι και Μίλαν

Η Τσέλσι δεν φαίνεται διατεθειμένη να μειώσει τις οικονομικές απαιτήσεις της σε μία ενδεχόμενη πώληση του Ρόμελου Λουκάκου, γεγονός που αποθαρρύνει τις Νάπολι και Μίλαν από το να προχωρήσουν περαιτέρω τη μεταγραφή.

Ο τελευταίος «ρομαντικός»: Ο Σάντι Καθόρλα αποφάσισε ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ρεάλ Οβιέδο!-ThemaSports
28/06 @ 15:25

Ο τελευταίος «ρομαντικός»: Ο Σάντι Καθόρλα αποφάσισε ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ρεάλ Οβιέδο!

Εξαιρετικός Σάντι Καθόρλα, έκανε την επιλογή του ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ρεάλ Οβιέδο και μία σπουδαία καριέρα παίρνει «παράταση ζωής», για 365 ημέρες ακόμη!

Το άγαλμα του Μάριο Μπαλοτέλι που «σμίλευσε» την πρόκριση της Ιταλίας στον τελικό του EURO 2012!-ThemaSports
28/06 @ 14:55

Το άγαλμα του Μάριο Μπαλοτέλι που «σμίλευσε» την πρόκριση της Ιταλίας στον τελικό του EURO 2012!

28 Ioυνίου 2012: Η εθνική Ιταλίας, συνεχίζει μια παράδοση απέναντι στην αντίστοιχη της Γερμανίας στο Euro 2012, με τον Μάριο Μπαλοτέλι, να πανηγυρίζει με έναν ασυνήθιστο τρόπο, το δεύτερο προσωπικό του γκολ, που ισοδυναμούσε με πρόκριση της «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό.

Πετί και Όβερμαρς ήρθαν στην Άρσεναλ για να «υπογράψουν» την έναρξη της εποχής Βενγκέρ! -ThemaSports
28/06 @ 13:55

Πετί και Όβερμαρς ήρθαν στην Άρσεναλ για να «υπογράψουν» την έναρξη της εποχής Βενγκέρ!

Ιούνιος 1997: Ο Εμανουέλ Πετί και ο Μαρκ Όβερμαρς μετακομίζουν στο βόρειο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ, ώστε να θέσουν τις βάσεις της εκκίνησης για την εποχή του Αρσέν Βενγκέρ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ