Αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 στο 19’, η Κολωνία κέρδισε την Ουνιόν Βερολίνου με 3-2 στο 93’ και συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή στη Bundesliga. Η Άιντραχτ «καπάρωσε» την Ευρώπη (1-1 με Γκλάντμπαχ).
Ακολουθήστε μας στο Google news
Όσο ζει... ελπίζει η Κολωνία, που κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου και, με τη νίκη της με 3-2, να παραμείνει στο «κόλπο» για την παραμονή στα «σαλόνια» της Bundesliga και τη νέα σεζόν!
Οι «σιδερένιοι» αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού.
Ωστόσο, οι «τράγοι» έκαναν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσαν νωρίς και, με δύο κεφαλιές στο 87’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τους Τίγκες και Ντόουνς, που είχαν μπει αμφότεροι αλλαγή, πήραν το υπερπολύτιμο «τρίποντο», βάζοντας παράλληλα σε… μπελάδες τους αντιπάλους τους.
Στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μετά και την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Γκλάντμπαχ, καθώς μέσω αυτής εξασφάλισε την έκτη θέση στη βαθμολογία.
Με τα «πουλάρια» να προηγούνται πριν το 10λεπτο, χάρη στο 10ο φετινό τέρμα του Χακ, αλλά τους «αετούς» να απαντούν μετά το ημίωρο με τον Εντιμπε και να περιμένουν να μάθουν την διοργάνωση που θα παίξουν μετά τον τελικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης...
Αήττητη για 11ο διαδοχικό παιχνίδι στο γερμανικό πρωτάθλημα παρέμεινε η Λειψία, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Βέρντερ Βρέμης, η οποία εκμεταλλεύθηκε το αυτογκόλ του Ζάιβαλντ και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη.
Όμως, η είσοδος του Σέσκο στην επανάληψη άλλαξε και τα δεδομένα, με τον Σλοβένο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική, να φτάνει τα 13 τέρματα και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Με ισοπαλία αποχαιρέτησε τον Κρίστιαν Στράιχ η Φράιμπουργκ που, παρότι είχε πολλές ευκαιρίες, έμεινε στο 1-1 με την Χάιντενχαϊμ, στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Γερμανού τεχνικού.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα πήραν κεφάλι στο σκορ με την… κεφαλιά του Ντόαν, αλλά η νεοφώτιστη ομάδα βρήκε την απάντηση πριν την ανάπαυλα, με τον Σέσα, ενώ είδε και το δοκάρι να σταματάει την προσπάθεια του Γκρίφο στο 61ο λεπτό.
Τα αποτελέσματα 33ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (10/05)
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 0-1
(48' Γκιρασί)
Σάββατο (11/05)
Λειψία-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(61' Σέσκο - 36' αυτ. Ζάιβαλντ)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(9' Χακ - 35' Εντιμπέ)
Κολωνία-Ουνιόν Βερολίνου 3-2
(45' πεν. Κάιντς, 86' Τίγκες, 90'+3' Ντόουνς - 15' Κνόχε, 19' Φόλαντ)
Φράιμπουργκ-Χάιντενχαϊμ 1-1
(29' Ντόαν - 38' Σέσα)
Μάιντς-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)
Κυριακή (12/05)
Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ (18:30)
Μπόχουμ-Μπάγερ Λεβερκούζεν (20:30)
Το πρόγραμμα της επόμενης (34ης) αγωνιστικής
Σάββατο (18/05)
Ντόρτμουντ-Ντάρμσταντ (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Χάιντενχαϊμ-Κολωνία (16:30)
Πηγή: sport-fm.gr
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 00:00
Με το τέλος του τελικού του Champions League, ο Λουίς Ενρίκε φόρεσε ένα μπλουζάκι, αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης του, Ξάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το 2019.
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κερδίζει στον τελικό με πέντε γκολ διαφορά, μετά τον θρίαμβο με σκορ 5-0 επί της Ίντερ.
31/05 @ 23:56
Δείτε τη Χρυσή Βίβλο του Champions League μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με την Ίντερ!
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία! Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γαλλίας, κατέκτησε και το Champions League, πετυχαίνοντας το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της. Δεύτερο για τον Λουίς Ενρίκε!
31/05 @ 22:22
Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε μια εξωπραγματική πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλ Χιλάλ!
31/05 @ 23:52
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
BEST OF THEMASPORTS