Τότε ο Κολό Μουανί, τώρα ο Ελ Κααμπί. Δύο παρόμοιες φάσεις, σε δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, αλλά μόνο στη μία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Κοινός παρονομαστής; Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2022, η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αφού νίκησε τη Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2).
Είχαμε γίνει μάρτυρες ενός εντυπωσιακού τελικού, με τους «τρικολόρ» να επιστρέφουν στο ματς στέλνοντάς το στην παράταση, εκεί όπου «ράγισαν» καρδιές, στην τελευταία φάση του ματς.
Ο Ράνταλ Κολό Μουανί βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και είχε την ευκαιρία να γίνει ο… εθνικός ήρωας της Γαλλίας. Το 4-3, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Ο Αργεντίνος πραγματοποίησε μία από τις πιο εμβληματικές αποκρούσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από αυτές που θα μνημονεύονται για πάντα, αφού έμελλε να καθορίσει ένα τρόπαιο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Κολό Μουανί τότε, το έκανε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί την περασμένη Πέμπτη, στον «θρίαμβο» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League (09/05, 2-0).
Σαφώς, οι περιστάσεις είναι διαφορετικές. Άλλο ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου, άλλο ένας ημιτελικός στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.
Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, ο Ελ Κααμπί σε μία φάση σχεδόν καρμπόν, νίκησε τον Μαρτίνες που «εκτινάχθηκε» με τον γνωστό του τρόπο, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον τελικό του Κατάρ.
Μόνο που αυτή τη φορά, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του, ο Ελ Κααμπί σκόραρε για δεύτερη φορά και έβαλε την υπογραφή του στην τεράστια πρόκριση των «ερυθρολεύκων» δείχοντας στον Κολό Μουανί πώς... γίνεται!
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
01/06 @ 09:50
Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ και μεταξύ των ομάδων που θα ήθελαν τον διεθνή αριστερό μπακ φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
BEST OF THEMASPORTS