Ένα έργο, στολίδι, δημόσιας ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, αποτελούν μια από τις  ωραιότερες οάσεις στην πόλη, ένα χώρο αρμονίας, πρασίνου και απόλυτης ενεργητικής ηρεμίας.

Θυμούμαι πολύ καλά τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην παλιά τοποθεσία, απέναντι από το Σωματείο της ΑΕΚ , στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θυμούμαι ακόμη τα μουρμουρητά μερικών θαμώνων και μελών του Ομίλου, όταν ο Δήμος Λάρνακας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων αποφάσισαν να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου σε μια νέα τοποθεσία, για να μπορέσει το Τμήμα Αρχαιοτήτων να συνεχίσει τις ανασκαφές στην πολύ σημαντική αυτή περιοχή του Αρχαίου Λιμανιού της πόλης.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Τμήματος Αρχαιοτήτων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης, κατέστη δυνατή μια συμφωνία μετεγκατάστασης στην περιοχή που βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του Ομίλου , κοντά στο σχολείο του Αγίου Λαζάρου και στο Πολυδύναμο Πολυχώρο Δήμου Λάρνακας. Για να είμαστε ειλικρινής  ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου, με προθυμία και χωρίς δισταγμούς  παρ’ όλο ότι υπάρχουν μέλη που  διαφωνούσαν,  βοήθησαν και επιτάχυναν τις εξελίξεις για την μετεγκατάσταση του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη, τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Σίγουρα οι Λαρνακείς θυμούνται πολύ καλά την νέα περιοχή που δόθηκε στον Όμιλο για την δημιουργία των νέων της εγκαταστάσεων. Περιοχή υποβαθμισμένη, στην οποίαν κατοικούσαν ερπετά , φίδια και υπήρχε ένας τεράστιος σκουπιδότοπος και οτιδήποτε άλλο προσέβαλλε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η επιλογή του χώρου για δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων του Ομίλου ήταν μια σοφή και πετυχημένη απόφαση των ανθρώπων της πόλης  και του ΚΟΑ, ο οποίος  χρηματοδότησε το έργο.

Ένα πράγματι σπουδαίο Αθλητικό έργο υποδομής της πόλης, ένα στολίδι το οποίο ακύρωσε την κακή και απαράδεκτη κατάσταση του χώρου και την υποβάθμιση της περιοχής. Από μια περιοχή υποβαθμισμένη , ακάθαρτη, κέντρο εκκόλαψης της παρανομίας , φωλιάς ερπετών , σκοτεινή, που οι άνθρωποι φοβόντουσαν να την περπατήσουν και  να την χαρούν , ακόμη και από τον δρόμο μετετράπη με τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε μια όαση φωτεινής ομορφιάς, καθαρής , χαρούμενης, πολιτισμένης, σε μια όαση Πραγματικής Αθλητικής και Πολιτιστικής Πανδαισίας.

Με την δημιουργία δε του πολυδύναμου  πολυχώρου του Δήμου Λάρνακας, ένα αξιοθαύμαστο ομολογουμένως έργο ποικίλων δραστηριοτήτων και του νέου , καινούργιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου, δημιουργήθηκε ένας χώρος τεράστιας Αξίας και ομορφιάς.

Θεωρώ δε ότι η περιοχή αυτή η οποία ξαναζωντάνεψε και τιμά την πόλη και τα στελέχη  της , τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί μια από τις καλύτερες περιοχές  της πόλης, αναβαθμίζοντας την περιοχή και την Οικονομική της αξία.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, με αίτηση στον Δήμο Λάρνακας ζητά την μερική επέκταση των  εγκαταστάσεων του, με την δημιουργία δύο γηπέδων, κυρίως για παιδιά, γυμναστηρίου και αποδυτηρίων τα οποία δεν έγιναν στην πρώτη φάση ανέγερσης.

Μάλιστα δε  τώρα ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει και την απαραίτητη χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι ο Δήμος Λάρνακας, θα εγκρίνει το συντομότερο δυνατό την Αίτηση του Ομίλου για να περάσουν τα σχέδια στο στάδιο της υλοποίησης. Η περιορισμένης έκτασης αυτές διαφοροποιήσεις είναι αναγκαίες για την διεκδίκηση, διεθνών αγώνων μεγάλης εμβέλειας και σπουδαιότητας και κατατάσσοντας την πόλη σε ένα υψηλού επιπέδου Αθλητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προσθέτοντας στο ήδη υφιστάμενο αποτύπωμα. Η Λάρνακα συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες της για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030. Ένα έργο δημόσιας ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος πιστεύω ότι προσθέτει θετικά στην όλη αυτή προσπάθεια των παραγόντων της Λάρνακας. Με μια επίσκεψη  στους διάφορους χώρους των εγκαταστάσεων του  Ομίλου Αντισφαίρισης, οι επισκέπτες νοιώθουν ευλογημένοι με το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί , νοιώθουν ηρεμία, γαλήνη ησυχία, πειθαρχία, ευγένεια και απόλυτο σεβασμό στον χώρο και στην ευρύτερη  περιοχή. Χωρίς θορύβους , χωρίς  φωνασκίες και αντεγκλήσεις, χωρίς αγένειες  και χωρίς παραβατικές και υπερβολικές  ενέργειες και συμπεριφορές. Ενας καλαίσθητος χώρος μοναδικής ομορφιάς και αξίας ο οποίος τιμά τους ανθρώπους του Ομίλου, για την  αφοσίωση τους στην διατήρηση μιας πολιτισμένης ατμόσφαιρας και ενός ήσυχου και πειθαρχημένου περιβάλλοντος και χώρου. Αυτή την ομορφιά ο επισκέπτης την αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο και τους Αξιωματούχους του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, τον Δήμο Λάρνακας, τον ΚΟΑ και όλους όσους εμπνεύσθηκαν και βοήθησαν στην δημιουργία αυτού του σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή, δημιουργώντας μια νέα φανταστική περιοχή , μια όαση στην καρδιάς της πόλης, δίνοντας αθλητικούς χώρους και ευκαιρίες στους πολίτες της Λάρνακας, στα νέα παιδιά και σ’ όλους τους Ευρωπαίους και του κόσμου, να ασχοληθούν και να διακριθούν στον  Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην Αντισφαίριση.

Εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να επισπεφθούν και οι ανάλογες  εγκρίσεις για την δημιουργία και των άλλων εγκαταστάσεων του Ομίλου, συμπληρώνοντας έτσι το μοναδικό αυτό Αθλητικό δημιούργημα, ένα πρότυπο, κέντρο πράσινο, σύγχρονο , φανταστικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη και υπερηφάνεια για τους Σκαλιώτες και όλους τους Αξιωματούχους της.

 

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιτσιπάς: Το μεσημέρι της Τετάρτης ο αγώνας κόντρα στον Αλτμάιερ για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros-ThemaSports
28/05 @ 22:15

Τσιτσιπάς: Το μεσημέρι της Τετάρτης ο αγώνας κόντρα στον Αλτμάιερ για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Τον Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο.83) θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.9) στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, σε μία αναμέτρηση που θα ανοίξει το μεσημέρι της Τετάρτης (29/5) το πρόγραμμα στο "Suzzanne Lenglen".

Τζόκοβιτς: "Είναι πολλά που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες"-ThemaSports
27/05 @ 12:45

Τζόκοβιτς: "Είναι πολλά που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (26/5) στο Παρίσι για την έναρξη του Roland Garros. Ο ίδιος, υπήρξε ιδιαίτερα αινιγματικός στις δηλώσεις του καθώς τόνισε ότι τους τελευταίους δύο μήνες του έχουν συμβεί πολλά.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.-ThemaSports
19/05 @ 21:30

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη και πανηγύρισε το έκτο του ATP Masters

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις! -ThemaSports
18/05 @ 20:30

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις!

«Υπάρχουν ταξίδια ικανά να σε μετατρέψουν σε θρύλο» το σύνθημα του Οίκου Louis Vuitton που κατόρθωσε να επανενώσει το «θρυλικό» δίδυμο Φέντερερ και Ναδάλ, δύο χρόνια μετά… το σκάκι των Κριστιάνο – Μέσι!

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ