Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μπρέρετον Ντίας κέρδισε πέναλτι από τον Μοντιέλ παρά τις διαμαρτυρίες του Αργεντινού, αλλά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 1-0 στο 17ο λεπτό από την άσπρη βούλα. Η Φόρεστ αντέδρασε στο 27ο λεπτό με τον Χάντσον – Οντόι που έκανε εκπληκτικό δεξί σουτ έπειτα από μοίρασμα της μπάλας από τον Ντανίλο και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πλήρωσε πολύ ακριβά το λάθος που έκανε στη μεσαία γραμμή.

Οι «λεπίδες» προς τιμήν τους και παρά το γεγονός πως έχουν ήδη υποβιβαστεί, αύξησαν την πίεσή τους προς τα καρέ της Φόρεστ, έχασαν ευκαιρίες για γκολ, προκάλεσαν σύγχυση στα μετόπισθεν της ομάδας του Νούνο Σάντο και σε καμία περίπτωση δεν πέταξαν λευκή πετσέτα λόγω του αποχαιρετισμού στην κατηγορία. Η Φόρεστ όχι απλά αντέδρασε, αλλά... κατατρόμαξε τον κόσμο στο Bramall Lane όταν στο 41' ο Γουντ με κεφαλιά πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι και έδειξε ότι από το πουθενά μπορούν ν' ανατραπούν τα πάντα.

Αυτό έγινε στο 52ο λεπτό με τον «κεραυνό» του Γέιτς που βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας μετά από φάση διαρκείας και έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους που είναι απελπισμένοι για την επιβίωση. Και ο Χάντσον – Οντόι που είναι εκ των κορυφαίων της Φόρεστ τη φετινή σεζόν, στο 65ο λεπτό με τη χαρακτηριστική του κίνηση πατώντας περιοχή με την μπάλα στο δεξί έκανε το 3-1 για να προσφέρει σιγουριά για τη νίκη. Αυτό το γκολ αποτέλεσε το 100ο που δέχθηκαν οι «λεπίδες», έχοντας πλέον τη χειρότερη επίδοση σε πρωτάθλημα 38 αγώνων, αφού τα 100 γκολ που δέχθηκε και με τα οποία υποβιβάστηκε η Σουίντον το 1994, ήταν σε κούρσα 42 παιχνιδιών.

Μπέρνλι – Νιούκαστλ 1-4

Η Νιούκαστλ στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι στο 20ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Μέρφι από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Ίσακ δεν κατάφερε να σκοράρει και στην επαναφορά ο Γουίλσον έγραψε το 1-0. Οι «καρακάξες» ήταν δυο ταχύτητες πάνω από την Μπέρνλι και φυσικά αρκετά πιο ποιοτική ομάδα, για να φτάσει και στο 2-0 στο 35ο λεπτό, με τον Μέρφι να γυρίζει στον Λόνγκσταφ στην περιοχή κι εκείνον με δεξί χαμηλό πλασέ να βυθίζει περισσότερο στην απογοήτευση τους «clarets».

Το πάρτι θα είχε και συνέχεια για τη Νιούκαστλ που στο 40' με τον Γκόρντον να μοιράζει από αριστερά και τον Μπρούνο Γκιμαράες να σκοράρει με ωραίο πλασέ, έφτασε στο 3-0. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε και πάλι και ακόμα περιμένουν όλοι στην ομάδα να τον ακούσουν να δηλώνει πως θα παραμείνει και μετά το φετινό καλοκαίρι, αν και θα είναι μεγάλη αυτή η ιστορία. Θα μπορούσε να έχει φτάσει σε καρέ τερμάτων η ομάδα του Χάου, αλλά το πέναλτι που κέρδισε στο 51ο λεπτό ο Γκόρντον, έβγαλε νικητή τον Μούριτς απέναντι από τον Ίσακ.

Ό,τι δεν συνέβη εκεί, έγινε λίγα λεπτά αργότερα, αφού στο 54' ο Σουηδός επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω από το γύρισμα του Μέρφι στο δεύτερο δοκάρι για το 4-0. Ανάμεσα στα ευχάριστα για τις «καρακάξες» και η επιστροφή των Ζοέλιντον και Αλμιρόν έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, πήραν τις θέσεις των Λόνγκσταφ και Ίσακ στο 77'. Η Μπέρνλι απλά μείωσε στο 86' με την ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Ο'Σέι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκούντμουντσον. Η ομάδα του Κομπανί με αυτή την ήττα έμεινε πια στο -5 από τη σωτηρία δυο αγωνιστικές πριν το τέλος και με πολύ χειρότερη διαφορά τερμάτων από τις Φόρεστ και Λούτον.

Μπρέντφορντ – Φούλαμ 0-0

Από δυο ομάδες που δεν κυνηγούν κάτι ιδιαίτερο, η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ή κάτι πιο εντυπωσιακό. Οι Μπρέντφορντ και Φούλαμ φρόντισαν να χαλαρώσουν και να μην επιτεθούν με ιδιαίτερη ένταση, με τους «bees» να προσπαθούν να κάνουν τον προπονητή τους να μη... βαρεθεί ξανά, όπως το είχε πει για το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι τους. Ο Εμπουεμό στα πρώτα λεπτά είχε δοκάρι, ενώ, τα λάθη των παικτών της Φούλαμ επέτρεπαν στην Μπρέντφορντ να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις για τα καρέ του Λένο. Οι Λονδρέζοι γέμισαν κάποιες μπάλες στα καρέ των «bees», αλλά το παιχνίδι γενικότερα κινήθηκε σε πολύ ήπιο ρυθμό. Οι χαλαρές εκατέρωθεν επιθέσεις συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το παιχνίδι δεν είχε κάτι εντυπωσιακό και δεν είχε να επιδείξει και γκολ μέχρι το φινάλε.

www.bnsports.gr 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ