Το προβάδισμα 2-1 στην σειρά με την Μονακό πήρε και πάλι η Φενέρμπαχτσε, μετά τη νίκη της 89-78 στο Game 3, τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από τη χώρα των Βάσκων, επικρατώντας 102-98 της Μπασκόνια, κάνοντας το 3-0 και κλείνοντας εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου έχει η Φενέρμπαχτσε μετά τη νίκη της 89-78 στο Game 3 της σειράς με τη Μονακό στην Κωνσταντινούπολη και έκανε το 2-1.

Οι Τούρκοι είχαν κάνει το break στο Game 1 της σειράς στο Πριγκιπάτο και στην Κωνσταντινούπολη ανέκτησαν το προβάδισμα, μια και έκαναν το 2-1 στην σειρά με τους Γάλλους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, ενώ ακόμα πρόσφερε 5 ασίστ και κατέβασε 4 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με 14 πόντους.

Από την άλλη, ο Άλφα Ντιαλό ήταν ο παίκτης που προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα για τη Μονακό, έχοντας 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς είχε 11 πόντους και 7 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς.

Πλέον, η Φενέρμπαχτσε χρειάζεται μόλις μία νίκη για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνου. Η σειρά παραμένει στην Κωνσταντινούπολη, όπου την Μ. Παρασκευή (03/05) θα διεξαχθεί το Game 4.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 47-40, 69-58, 89-78.

Χωρίς... φρένα η Ρεάλ, έκλεισε θέση στο Final 4
Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Final 4 του Βελιγραδίου, μετά τη νίκη της 102-98 στην «Buesa Arena» και πήρε την πρόκριση επικρατώντας 3-0 στην σειρά.

Η «Βασίλισσα» θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα της από την κατάκτηση της Euroleague στο Κάουνας της Λιθουανίας κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και «σκούπισε» την Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Εξαιρετικό ματς έκαναν οι Φακούντο Καμπάτσο, Ουόλτερ Ταβάρες και Γκέρσον Γιαμπουσέλε για τους «μερέγχες». Ο Αργεντίνος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, έχοντας ακόμα 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ, με τον «γίγαντα» από το Πράσινο Ακρωτήρι να μετρά 12 πόντους και 13 ριμπάουντ για το double double, τη στιγμή που ο Γάλλος φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τους Βάσκους, ο Μάρκους Χάουρντ είχε 29 πόντους, με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να προσθέτει 18 πόντους, έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς και ο Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ είχαν από 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 56-52, 73-72, 98-102.

Πηγή: onsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε-ThemaSports
11/05 @ 15:39

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε

Μήπως ήρθε η ώρα η σεζόν στην Ευρωλίγκα να μην κλείνει… βιαστικά σε ένα τριήμερο, αλλά να έχει το σασπένς που αξίζουν να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι;

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/05 @ 01:47

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την πρόκριση στο Final 4.

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»-ThemaSports
08/05 @ 00:45

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος λίγα λεπτά μετά την πρόκριση του Τριφυλλιού στο Final Four του Βερολίνου, έστειλε το μήνυμά του για την επιστροφή των «πράσινων».

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»-ThemaSports
08/05 @ 00:37

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»

Μετά τις... αμετάφραστες αιχμές στη Nova, ο Κάτας έγινε πολύ πιο σαφής στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ντροπιασμένος για το απίθανο 35-10 υπέρ του Παναθηναϊκού στις βολές.

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»-ThemaSports
08/05 @ 00:26

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»

Διαβάστε τι ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Αιχμές Κάτας για τη διαιτησία: «Όλοι είδαν τι συνέβη στο Β' μέρος, ξέραμε ότι έπρεπε να προηγηθούμε με 15 για να κερδίσουμε με 1»-ThemaSports
08/05 @ 00:14

Αιχμές Κάτας για τη διαιτησία: «Όλοι είδαν τι συνέβη στο Β' μέρος, ξέραμε ότι έπρεπε να προηγηθούμε με 15 για να κερδίσουμε με 1»

Ο Όντεντ Κάτας είδε να καταλογίζονται στην ομάδα του αντιαθλητικά φάουλ και τεχνικές ποινές, τον Παναθηναϊκό να εκτελεί 35 βολές έναντί 10 και προσπάθησε με τακτ να αποτυπώσει όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ με το σαφές υπονοούμενο «όλοι είδαν τι συνέβη στο 2ο ημίχρονο».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ