Οκτώ ρολόγια του θρύλου της Formula 1 βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στη Γενεύη, με δύο εξ αυτών να είναι μοναδικά κομμάτια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκτός από μία σπουδαία τροπαιοθήκη με αμέτρητες διακρίσεις στη Formula 1, ο Michael Schumacher έχει και μία ακόμα ζηλευτή συλλογή. Υπήρξε μανιώδης συλλέκτης ρολογιών μέχρι το σοβαρό του ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013 και η προσωπική του συλλογή μόλις πουλήθηκε για ποσό ρεκόρ: 4,1 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο οίκος Christie’s διοργάνωσε στις 13 Μαΐου στη Γενεύη τη δημοπρασία Rare Watches, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και η Michael Schumacher’s Personal Collection of Watches. Περιελάμβανε οκτώ ρολόγια από τους οίκους Rolex, Patek Philippe, F.P. Journe και Cartier, μεταξύ αυτών και δύο μοναδικά κομμάτια. 

Πρόκειται για τα custom made F.P. Journe Vagabondage και Royal Oak του Audemars Piguet. Το πρώτο, που στο καντράν του απεικονίζεται το σήμα της Ferrari και το “7 v” που συμβολίζει τους επτά τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος που κατέχει, καθώς και το κράνος του και δόθηκε στον Γερμανό «πιλότο» ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τη Ferrari, πουλήθηκε έναντι 1,52 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο έπιασε τα 424.099 ευρώ.

Πάντως, τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία είχε ένα vintage ρολόι του οίκου Patek Philippe.

Το ref.1518 rose on rose από το 1948, που άγγιξε τα 2.524.160 ευρώ. «Tην υψηλότερη τιμή για ένα ρολόι χειρός που πωλήθηκε αυτή την άνοιξη στη Γενεύη», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος Christie’s. Είναι ένα από τα μόλις 58 κομμάτια του μοντέλου που κυκλοφόρησαν σε ροζ χρυσό και ένα από τα 12 με ροζ καντράν.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοπρασία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 από τον Michael Schumacher το 1994.

oneman.gr

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Μάχες των αδερφών Σουμάχερ και η επιστροφή της Bentley-ThemaSports
15/06 @ 21:42

Μάχες των αδερφών Σουμάχερ και η επιστροφή της Bentley

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα γεγονότα και ιστορίες που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

 Ο… καπετάνιος Μπάτον και η «ναυμαχία» του Μόντρεαλ-ThemaSports
12/06 @ 16:29

Ο… καπετάνιος Μπάτον και η «ναυμαχία» του Μόντρεαλ

Πληθώρα γεγονότων πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

Η βαθμολογία της F1 μετά τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στον Καναδά-ThemaSports
10/06 @ 08:25

Η βαθμολογία της F1 μετά τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στον Καναδά

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου της Formula 1 μετά τη νίκη του στο GP Καναδά και την εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρ. Στους 56 βαθμούς η διαφορά τους μετά τον 9ο από τους 24 αγώνες της φετινής σεζόν, πλησίασε τον Μονεγάσκο ο Νόρις στους 7 βαθμούς.

Πανηγύρισε την έκτη φετινή του νίκη στον βροχερό Καναδά ο Φερστάπεν!-ThemaSports
09/06 @ 23:32

Πανηγύρισε την έκτη φετινή του νίκη στον βροχερό Καναδά ο Φερστάπεν!

Ο Μαξ Φερστάπεν αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία στο συναρπαστικό Grand Prix του βροχερού Καναδά, πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη του στους εννιά αγώνες της φετινής σεζόν στη Formula 1!

Πήρε την pole position στον Καναδά στην... ισοβαθμία με τον Φερστάπεν ο Ράσελ!-ThemaSports
09/06 @ 00:32

Πήρε την pole position στον Καναδά στην... ισοβαθμία με τον Φερστάπεν ο Ράσελ!

Ο Ράσελ εξασφάλισε την pole position στο γκραν πρι του Καναδά, με τον Φερστάπεν να κάνει ακριβώς ίδιο χρόνο αλλά να μένει δεύτερος.

Η πρώτη νίκη του Χάμιλτον στην F1 και το τρομακτικό ατύχημα του Κουμπίτσα-ThemaSports
10/06 @ 19:48

Η πρώτη νίκη του Χάμιλτον στην F1 και το τρομακτικό ατύχημα του Κουμπίτσα

Πολλά και σημαντικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ