Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Κύπριος προπονητής, Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος οδήγησε την Στεάουα Βουκουρεστίου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρωτάθλημα με την Στεάουα Βουκουρεστίου: «Ευχαριστώ για τις ευχές και ολόκληρη την Κύπρο που μου έστειλε μηνύματα για το πρωτάθλημα, είναι σημαντικό για εμένα. Δεν είμαι σίγουρος εάν είμαι ο πρώτος Κύπριος στο εξωτερικό που κατακτά πρωτάθλημα, όμως δεν έχει σημασία αυτό. Ευελπιστώ να είμαι ένας “καλός οδηγός” για να βγουν κι άλλοι ντόπιοι προπονητές στο εξωτερικό, γιατί το αξίζουν ως άνθρωποι και ως προπονητές. Πήγα στην ομάδα τον περασμένο Απρίλιο και νιώθω χαρούμενος για την επιτυχία. Είναι σπουδαίο το πρωτάθλημα. Ας είμαι εγώ ο “φάρος” να δείξουμε ότι υπάρχει ο Κύπριος προπονητής στην αγορά. Βλέποντας και από τη σχολή, υπάρχει μία αξιόλογη σχολή προπονητών στο νησί μας. Αρκετά παιδιά είναι σε υψηλό επίπεδο, ευελπιστώ να τους δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Κύπριος προπονητής έχει μέλλον».

Για τα πανηγύρια με τον Μπεκάλι: «Έπειτα από την πίεση της σεζόν, ήρθε η στιγμή των πανηγυρισμών για όλους μας. Ήταν εννέα χρόνια δίχως πρωτάθλημα και ο κόσμος το περίμενε με αγωνία, ευτυχώς τα καταφέραμε ως ομάδα».

Για τη νίκη με τη Φαρούλ και το +12: «Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ, χρειαζόμασταν έναν πόντο και τον πήραμε. Τα παιδιά δείξανε τρομερό χαρακτήρα, έκαναν τεράστια προσπάθεια και είμαι χαρούμενος για την απόδοση τους. Τα καταφέραμε γιατί τα παιδιά αξίζουν πολλά».

Για το αν περίμενε να πάρει πρωτάθλημα τόσο νωρίς: «Ήταν σπουδαία πρόκληση για εμένα, διότι ανέλαβα έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Στεάουα Βουκουρεστίου. Είχα στο μυαλό μου να φύγω για το εξωτερικό, όμως δεν περίμενα τέτοιου είδους πρόκληση στην καριέρα μου. Δεν το πίστευα ότι θα είχα τέτοια πρόταση. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως πίστευα στις ικανότητες μου και στη δουλειά μου. Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν ήταν σημαντικός, διότι έκαναν το έργο μου πιο εύκολο, διότι δεν άργησα να μπω στο κλίμα της ομάδας».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτό το πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό για εμένα. Είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως προπονητής και είναι κάτι διαφορετικό. Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και ευελπιστώ σε αντίστοιχες μέρες. Όταν είσαι προπονητής έχεις περισσότερες ευθύνες, διότι έχεις να διαχειριστείς αρκετά σε μία ομάδα, από το υπόλοιπο σταφ, τους παίκτες, τα media, τον πρόεδρο και τον κόσμο μίας ομάδας. Οι χαρές είναι πάνω-κάτω ίδιες, όταν είσαι ποδοσφαιριστής ή προπονητής».

Για το ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του και αν θα παραμείνει στην ομάδα: «Με πήρε τηλέφωνο για συγχαρητήρια ο πρόεδρος Μπεκάλι, δεν ειπώθηκε κάτι περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν έρχεται καθόλου στο γήπεδο και στις προπονήσεις, δεν τον βλέπουμε καθόλου».

Για το ποια ήταν τα συστατικά του πρωταθλήματος: «Το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν τα αποδυτήρια, είχαμε εξαιρετικούς χαρακτήρες. Τρομερά αποδυτήρια, συν την αγωνιστική ποιότητα. Πιστεύω στον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. Το οικοδόμημα λειτουργούσε πολύ καλά. Τα σημαντικότερα παιχνίδια ήταν οι ήττες με το Γαλάτσι και μετά το 4-0 από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκεί ξυπνήσαμε ως ομάδα, μπορεί να υπήρξε στεναχώρια, όμως μας έκαναν καλό αυτές οι ήττες. Τους είπα ότι ίσως ήταν ένα καλό “ξύπνημα” και όντως έτσι ήταν».

Για τον κόσμο της Στεάουα Βουκουρεστίου: «Το κλίμα είναι πανηγυρικό. Ο κόσμος έχει παθολογική αγάπη για την ομάδα. Το 27ο πρωτάθλημα ήταν σημαντικο. Το πανηγυρίζουν παντού, σε ολόκληρη τη χώρα. Σε δύο εβδομάδες θα γίνει η φιέστα με 55.000 κόσμο στις κερκίδες, θα έρθουν και αρκετοί Κύπριοι να σου πω την αλήθεια».

Για το αν θα είναι και του χρόνου ο τεχνικός ηγέτης της πρωταθλήτριας ομάδας: «Δεν γνωρίζω, λήγει το συμβόλαιο μου, όμως τον πρώτο λόγο έχει η Στεάουα Βουκουρεστίου. Είμαι ευχαριστημένος εγώ και η υπόλοιπη ομάδα μου. Δεν είχαμε τον χρόνο να συζητήσουμε λόγω των υποχρεώσεων, όμως είμαι ικανοποιημένος και περνάω καλά. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει, όμως τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα. Αυτό ισχύει 100%. Ήμουν έναν χρόνο δίχως ομάδα και εκείνη μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου. Έχει τον πρώτο λόγο η Στεάουα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρονάλντο θέλει νέο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ-ThemaSports
17/05 @ 18:19

Ο Ρονάλντο θέλει νέο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όχι μόνο δεν σκέφτεται ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα, αλλά σύμφωνα με το βρετανικό «TalkSPORT» θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Αλ Νασρ.

Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Αλάμπα! -ThemaSports
17/05 @ 17:44

Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Αλάμπα!

Ο Αυστριακός αμυντικός των Μαδριλένων θα υποβληθεί σε επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο.

Εξετάζει την περίπτωση του Λουίς Ντίαζ-ThemaSports
17/05 @ 17:28

Εξετάζει την περίπτωση του Λουίς Ντίαζ

Ο Κολομβιανός εξτρέμ μετά από 2,5 χρόνια στην Λίβερπουλ, σκέφτεται να αποχωρήσει για λογαριασμό των μπλαουγκράνα.

Υποστολή σημαίας για την Σεβίλλη: Αποχωρεί ο Χεσούς Νάβας-ThemaSports
17/05 @ 17:00

Υποστολή σημαίας για την Σεβίλλη: Αποχωρεί ο Χεσούς Νάβας

Με την λήξη της φετινής σεζόν, θα έρθει και η αποχώρηση του Ισπανού αμυντικού από το Ραμόν Σαντσεθ Πιθχουάν.

Φιορεντίνα: "Έφυγαν" πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, πάει για sold-out-ThemaSports
17/05 @ 11:56

Φιορεντίνα: "Έφυγαν" πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, πάει για sold-out

Η Φιορεντίνα αναμένεται να βρεθεί κανονικά με εννιά χιλιάδες οπαδούς στον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena. Σύμφωνα με τη La Nazione έχουν πωληθεί ήδη πέντε χιλιάδες εισιτήρια.

Από που θα δείτε το ντέρμπι Φιορεντίνα - Νάπολι (Μεταδόσεις 17/05)-ThemaSports
17/05 @ 08:00

Από που θα δείτε το ντέρμπι Φιορεντίνα - Νάπολι (Μεταδόσεις 17/05)

Γεμάτο τηλεοπτικό πρόγραμμα - δεσπόζει το Φιορεντίνα - Νάπολι

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ