Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιλοξενείται από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Χάλα Πιονίρ», στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς για την Ευρωλίγκα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έτοιμος για τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς, μέχρι τα επόμενα, είναι ο Παναθηναϊκός AKTOR!
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου (20:00) για το Game 3 της μεταξύ τους σειράς, η οποία βρίσκεται στο 1-1 μετά τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.
Πράγματι, οι Ισραηλινοί σόκαραν το «τριφύλλι» στο πρώτο παιχνίδι καθώς πήραν τη νίκη με σκορ 91-87 και έκαναν δικό τους το πλεονέκτημα της έδρας.
Από την άλλη, οι «πράσινοι» έδωσαν εμφατική απάντηση στο Game 2, όταν και επικράτησαν 95-79 με απίθανη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, ισοφαρίζοντας τη σειρά και αποκτώντας μομέντουμ ενόψει της συνέχειας.
Πλέον, ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR θα ψάξει ένα (τουλάχιστον) «διπλό» στο... όχι και τόσο αφιλόξενο κλίμα της Χάλα Πιονίρ, όπου δεν θα βρίσκονται παραπάνω από 1000 οπαδοί της Μακάμπι.
Αν δεν τα καταφέρει, θα μείνει εκτός Final Four, αν όμως «σπάσει» έστω και μία φορά την έδρα της ομάδας του λαού, θα επαναφέρει τη σειρά στο γήπεδό του. Φυσικά, με δύο νίκες προκρίνεται και δεν χρειάζεται καν να ξαναπαίξει στο ΟΑΚΑ.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, για τον Παναθηναϊκό προέκυψε η πολύ σημαντική απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε με βαριά συμπτώματα ιγμορίτιδας αλλά και έναν μικροτραυματισμό, με αποτέλεσμα να χάσει το Game 2, αλλά να τεθεί εκτός αποστολής και για το Βελιγράδι.
Από την άλλη πλευρά, άγνωστο παραμένει το θέμα της συμμετοχής του Γουέιντ Μπόλντγουιν, κάτι που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη σειρά. Ο Αμερικανός γκαρντ έχασε και αυτός το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, λόγω προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο που αποκόμισε από το πρώτο. Τα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάστασή του είναι αντικρουόμενα, ωστόσο δεδομένα η παρουσία του είναι αμφίβολη για το Game 3.
«Είναι τα playoffs και η σειρά είναι στο 1-1. Αξίζουμε να πάμε στο Final 4 και θέλουμε ακόμα δύο νίκες. Φυσικά θα είναι δύσκολο μια για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και το είδαμε αυτό στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, έτσι πρέπει να έχουμε μαχητικότητα και καλή απόδοση. Πάμε βήμα-βήμα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρώτο ματς την Τρίτη, αλλά δεν έχει σημασία ποιο θα πάρουμε. Στο τέλος οι 3 νίκες θα σε στείλουν στο Final 4», είπε ενόψει της αναμέτρησης ο Εργκίν Αταμάν.
Την αναμέτρηση ορίστηκαν να διευθύνουν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Λούκα Καρντούμ (Κροατία).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:
Game 1 Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91
Game 2 Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79
Game 3 (30/04, 20:00) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός AKTOR
Game 4 (02/05, 21:45) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός AKTOR
Game 5 (αν χρειαστεί 08/04) Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Πηγή: sport-fm.gr
Από την περασμένη εβδομάδα, που βγήκε προς τα έξω ότι θα παραιτηθεί ο «Βασιλιάς», τονίζαμε ότι θα είναι… δώρον – άδωρον, αν δεν σηκωθούν να φύγουν μαζί του και όσοι τον περιστοιχίζουν για κάμποσα χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
21/12 @ 01:07
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευχήθηκε περαστικά στον Ματίας Λεσόρ, μίλησε για την πορεία επιστροφής του Κίναν Έβανς και αναφέρθηκε συνολικά στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό.
20/12 @ 23:19
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού είναι εντελώς εκτός φόρμας πνευματικά ή σωματικά μετά το τέλος του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου για την 17η αγωνιστική της EuroLeague.
20/12 @ 23:07
Δύο καλάθια του Φουρνιέ και ένα καθαρό άστοχο τρίποντο της Άλμπα καθόρισαν τον νικητή στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός που έπαιξε με τη «φωτιά» τελικά γλίτωσε (90-85) στο τελευταίο λεπτό από μέγα κάζο.
19/12 @ 23:08
Ευχάριστα μαντάτα από τους φίλους του «τριφυλλιού» οι οποίοι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
19/12 @ 22:55
Ο Ματίας Λεσόρ υπέστη κάταγμα περόνης και πλέον υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις για να φανεί αν θα χρειαστεί χειρουργείο.
13/12 @ 00:21
Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία της Euroleague.
BEST OF THEMASPORTS