Ομόνοια-Πάφος: ΙΣΤΟΡΙΚΟ παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον
Μεγάλη μέρα η αυριανή ενόψει του ιστορικού αγώνα για το Conference League Ομόνοια – Πάφος που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ στις 22:00.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός απέχει 6 παιχνίδια από το να πετύχει κάτι που ούτε ο πιο… σαδιστής οπαδός του μπορούσε να φανταστεί. Να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο και να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όλα αυτά σε μια σεζόν που μέχρι και δυόμιση μήνες πριν θεωρούνταν χαμένη.
Τι συνέβη τότε; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμφώνησε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και ο Βάσκος τεχνικός πέτυχε την μεγαλύτερη βελτίωση που έχει κάνει ποτέ προπονητής του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν. Στην τελική ευθεία της σεζόν οι Πειραιώτες εμφανίζουν την καλύτερη εκδοχή τους και πια είναι έτοιμοι για όλα. Είπαμε, έξι ματς είναι.
Μετά από 8 αγωνιστικές στα playoffs (7 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) ποιος μπορεί να αρνηθεί πως αυτοί με τα ερυθρόλευκα έχουν την καλύτερη εικόνα στην post season. Ένα ματς κακό έχει κάνει ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ στα Playoffs, αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Σε όλα τα υπόλοιπα η εικόνα της ομάδας ήταν από καλή έως πολύ καλή. Της έλειψε μια στοιχειώδης δόση τύχης στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη. Δύο ματς στα οποία ο αντίπαλος τερματοφύλακας αναδείχθηκε mvp. Δύο ματς στα οποία οι Πειραιώτες είχαν διαφορά σχεδόν 2 xgoals από τον αντίπαλο τους. Όμως, αντί για έξι βαθμούς πήραν έναν και αυτός είναι ο μόνος λόγος που αυτήν τη στιγμή δεν είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
Κακά τα ψέματα, αυτό που καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν είναι εύκολο. Πόσω μάλλον όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει μόνο δύο από τα εννιά ντέρμπι που έχουν παίξει μέχρι τώρα την φετινή σεζόν. Να κερδίσεις τρία ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα και μάλιστα μετά από ευρωπαϊκούς ημιτελικούς μοιάζει με αποστολή σχεδόν ακατόρθωτη. Όμως αν μπορεί μια ομάδα να το κάνει αυτή είναι ο Ολυμπιακός και εδώ που έφτασε το πράγμα ο δρόμος είναι να βλέπεις μόνο το επόμενο ματς.
Πριν από όλα αυτά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχει τα δύο ιστορικά ραντεβού με την Άστον Βίλα. Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μεγαλύτερη Πέμπτη στην ιστορία του Ολυμπιακού καθώς θα παίξει για πρώτη φορά σε ημιτελικό Κυπέλλων Ευρώπης. Στόχος είναι να επιστρέψει για την ρεβάνς στο Φάληρο με ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει καλές πιθανότητες. Απέναντι του βρίσκεται μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας και προφανώς η αποστολή έχει τεράστια δυσκολία, αλλά εδώ που έχει φτάσει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ και με το διακύβευμα που υπάρχει, δεν περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο.
monobala.gr