Ο Παναθηναϊκός έριξε τίτλους τέλους για την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League, πριν καν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτοκτόνησε κόντρα στον Άρη, απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα και το πιο ανησυχητικό είναι μπροστά μας…
Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Οριστικά εκτός τίτλου ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα στην Λεωφόρο από τον Άρη, κάτι που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Ναι, μαθηματικά δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν χρειάζεται να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια μας. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, η κατάσταση αυτή «χτυπάει» πολύ καιρό, αλλά υπήρχαν οι ελπίδες. Οι ελπίδες που είχαν οι φίλοι της ομάδας, οι ελπίδες που είχε η ίδια η ομάδα. Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Με ένα «Τι έχεις ΠΑΟ;, Τι είχα πάντα» ξεκίνησε και αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για ακόμη μια φορά πλήρωσε ατομικά λάθη και δέχτηκε ένα πολύ φθηνό και γρήγορο γκολ από τα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Στην πρώτη επίσκεψη του Άρη, κατάφερε να δεχτεί ένα γκολ, με τον Ούγκο να χάνει το μαρκάρισμα απέναντι στον Ζαμόρα και αυτός δίνει το προβάδισμα. Να συζητήσουμε τι; Ότι χωρίς τον Μπερνάρ σε δύο παιχνίδια η ομάδα έχει χαθεί εντελώς επιθετικά από το γήπεδο και τελειώνει ακόμα μια αναμέτρηση χωρίς υποψία ευκαιρίας. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική!
Ίσως και αυτοκαταστροφική όμως… Ένας προπονητής με τεράστιο όνομα στην Τουρκία, και φυσικά ο λόγος για τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με βαρύγδουπες δηλώσεις πως θα κατακτήσει τα πάντα και θα επιστρέψει τον Παναθηναϊκό στην δυναμική που του αρμόζει. Τα μεγάλα λόγια δεν μου αρέσουν και εξ’ αρχής είχα τεθεί ιδιαίτερα δύσπιστος απέναντι στα όσα έλεγε. Με συγχωρείτε, αλλά τον Παναθηναϊκό τον επανέφερε σε κανονικότητα ο Γιοβάνοβιτς. Και επειδή δεν ήρθε ακόμα το τέλος της σεζόν, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για το… ξύρισμα του γαμπρού, που πράγματι θα γίνει στο τέλος της σεζόν, όχι δα και πολύ μακριά.
Δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την χρονιά που διατρέχουμε κάπως αλλιώς, παρά μόνο αποτυχημένη. Δεν είναι ανησυχητική η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη σεζόν, αλλά τα «καμπανάκια» που χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα για τον σύλλογο. Προφανώς, ο άνθρωπος που θα στοχοποιηθεί την εν λόγω αποτυχία είναι ο πρόεδρος αυτής, καθώς με δικές του παρεμβάσεις φτάσαμε στο σήμερα. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής η Λεωφόρος «έβραζε» και στο πέταλο των οργανωμένων αναρτήθηκε και σχετικό πανό.
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή λοιπόν, είναι πως ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει, ό,τι έχει χτιστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η ταραχή του προπονητή της ομάδας είναι ορατή πλέον από όλους. Σε ακόμη ένα παιχνίδι «τελικό», κυρίευσαν οι σπασμωδικές κινήσεις και η έλλειψή πλάνου και ψυχραιμίας. Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει με τρία σέντερ φορ και μια μεσαία γραμμή χωρίς χαφ, κάτι πάει λάθος. Γιατί το σφύριγμα της λήξης βρήκε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη, τον Σπόραρ, τον Γερεμέγεφ, τον Τζούριτσιτς και τον Μπακασέτα. Εν ολίγης η ομάδα έπαιζε χωρίς κέντρο, αλλά με τρεις σεντερ φορ, δύο δεκάρια και ένα εξτρέμ (τον Μαντσίνι) που έπαιζε όλη την πλευρά.
Την επόμενη χρονιά οι πιθανότητες δεν είναι με τον Τερίμ, σχετικά με το να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς οι φίλοι της ομάδας είναι «πυρ και μανία» απέναντι του. Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος και αναμφίβολα αυτό έχει περάσει στα ενδότερα της ΠΑΕ. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να χαθούν οι ισορροπίες και να… σπάσει η σχέση του κόσμου με την ομάδα. Δεν είναι ένας υποτιθέμενος κίνδυνος, είναι πραγματικός και αυτό μπορεί να αποδειχθεί από την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Όταν τα προηγούμενα χρόνια έκαναν όλοι αμάν και τι να βρουν ένα εισιτήριο και σε ένα παιχνίδι με τον Άρη δεν είναι sold out το παιχνίδι, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά το παιχνίδι με τον Άρη, μια μερίδα οπαδών βρέθηκε έξω από την μικτή ζώνη της Λεωφόρου και εξέφρασε έντονα την αγανάκτηση της σχετικά με τον προπονητή, αλλά και την διοίκηση. Ο τίτλος χάθηκε, το θέμα είναι να μην χαθούν οι βάσεις που έχουν χτιστεί και ο σύλλογος να λειτουργήσει με πλάνο και μεθοδικότητα για την νέα σεζόν!
www.bnsports.gr
Δεν απέφυγε την τιμωρία της έδρας ο Απόλλωνας, για την παραπομπή του στον αθλητικό δικαστή. Για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδων και άλλων) στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου με την Ανόρθωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/02 @ 13:03
Τη νέα σεζόν η Ελλάδα θα έχει πέντε ομάδες στην Ευρώπη, ενώ η εκτόξευση της στην 11η θέση στη βαθμολογία της UEFA, φέρνει προνόμια για τις ελληνικές ομάδες καθώς θα παίξουν λιγότερους προκριματικούς γύρους (κάποιοι εξ αυτών).
12/02 @ 11:45
Ως πολύ σοβαρή χαρακτηρίζεται από κύκλους της ΕΛΑΣ η επίθεση στην επιχείρηση του Σάββα Παντελίδη στον Πειραιά, με τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος να αναλαμβάνει τις έρευνες για όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά την ισοπαλία που απέσπασε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Ολυμπιακό.
11/02 @ 21:19
Ο Τζέντι Όσμαν θέλει να κατακτήσει στην Κρήτη το πρώτο του τρόπαιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR.
11/02 @ 20:39
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου του αγώνα με την Βίκινγκουρ για τα playoffs της φάσης των 16 του Conference League και ο Ρουί Βιτόρια ανακοίνωσε την αποστολή, όπου υπάρχουν αρκετές αισθητές απουσίες.
11/02 @ 18:41
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Ball Boyz της Cablenet ήταν αυτή την εβδομάδα ο Αντώνης Κέζος.Το επεισόδιο ανάμεσα σε Σκόκο και Τζιμπούρ όταν ήταν στην ΑΕΚ.
10/02 @ 23:40
Οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προχώρησαν σε κοινή δήλωση-ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, ξεκαθαρίζοντας πως η ανακοίνωση της Super League πάσχει από ανακρίβειες και πως κάθε ενέργεια θα γίνεται κατόπιν έγκρισης από τις ΠΑΕ
BEST OF THEMASPORTS