Στις 29 Απριλίου του 2014 στη Βαυαρία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χτύπησε «δις» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και αναγορεύτηκε «κάιζερ» του Champions League. Τα γκολ του Πορτογάλου προσέφεραν στη «Βασίλισσα» τη La Decima, την 10η κούπα, δηλαδή, έπειτα από μανιώδη καταδίωξη 12 ετών!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το βράδυ της 29ης Απριλίου 2014 εξελίχθηκε σε σκοτεινό εφιάλτη για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και την ομάδα του, Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι «Μαδριλένοι» του Κάρλο Αντσελότι όχι μόνο πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του «Ντα Λουζ» στη Λισαβόνα, αλλά το έπραξαν εμφατικά κάνοντας παρέλαση στη Βαυαρία με 4-0!

Εκείνη τη βραδιά επίσης, ο κύριος με το νούμερο «7» στη πλάτη, έγραφε ιστορία στο Champions League, καθώς με το πρώτο του γκολ στο 34ο λεπτό, έφτασε τα 15 στην διοργάνωση, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από τη σεζόν 2011/2012 ο Λιονέλ Μέσι (με τα 14 δικά του) και ο Αλταφίνι της Μίλαν 51 χρόνια πριν (1962/1963, με τον ίδιο αριθμό -14-).

Στο ίδιο παιχνίδι ο Ρονάλντο σημείωσε το γκολ υπ’ αριθμόν 50 στο Champions League, έχοντας καταγεγραμμένες μόλις 50 εμφανίσεις στη διοργάνωση.



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε ένα ακόμη τέρμα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’ για να φτάσει στα 16, ενώ ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε το Champions League με 17 γκολ συνολικά, κατέχοντας μέχρι σήμερα το απόλυτο ρεκόρ.

Εκείνη η σεζόν ήταν ιστορική για τη Ρεάλ, καθώς στο τέλος την βρήκε να πανηγυρίσει την κατάκτηση της La Decima, δηλαδή της 10ης κούπας Champions League, διάκριση την οποία καταδίωκε μανιωδώς όλα τα προηγούμενα χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 2001/2002, όταν είχε κατακτήσει για στερνή φορά την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

Ο πρώην σταρ των Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΡεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, είναι και ο ποδοσφαιριστής που έχει επιτύχει τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 140 γκολ. Ως προς το ποιος μπορεί να τον απειλήσει και να του πάρει την πρώτη θέση;

Δύο παίκτες που εμφανίζονται στη λίστα μπορούν να το κάνουν. Ο ένας, όπως ψιθυρίζεται έντονα, πρόκειται από το καλοκαίρι να φορά τη φανέλα των «μερένχες» και ο άλλος αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα

Μαντέψτε...

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ