Γιάννης Ιωάννου

Με μοναδικό στόχο τη νίκη για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο σε... μια ζαριά, στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, η ΑΕΚ κοντράρεται απόψε (19:00) με την Ανόρθωση στην «Αρένα» για την 9η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα της Λάρνακας είναι στο -1 από την κορυφή και θα έχει την ευκαιρία τα παίξει όλα για όλα κόντρα στους «γαλαζοκίτρινους» στις 11/05 ακόμα κι αν δεν κερδίσει την «Κυρία», εφόσον την ίδια ώρα απόψε, ο ΑΠΟΕΛ έχει απώλειες βαθμών στο «αιώνιο» ντέρμπι με αντίπαλο την Ομόνοια.

Βέβαια, η ομάδα του Μπεν Σιμόν δεν έχει καμία διάθεση να μπει σε αυτό το... τρυπάκι. Είναι το φαβορί για τη νίκη απέναντι στην αποδεκατισμένη Ανόρθωση και είναι αποφασισμένη να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, περιμένοντας στο... ακουστικό της για να μάθει αν θα χρειάζεται μόνο νίκη στο ΓΣΠ στην τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια ή αν θα βολεύεται και με ισοπαλία για να γράψει ιστορία!

Για να πάρει σάρκα και οστά το δεύτερο σενάριο, θα πρέπει η ΑΕΚ να κερδίσει την ομάδα της Αμμοχώστου και το «αιώνιο» ντέρμπι να λήξει ισόπαλο ή να το κερδίσει η Ομόνοια...

Υπάρχει βέβαια και ένα... εφιαλτικό σενάριο που θέτει νοκ-άουτ την ομάδα της Λάρνακας. Να μην καταφέρει να νικήσει την Ανόρθωση και την ίδια στιγμή ο ΑΠΟΕΛ να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ομόνοια και να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής για τη σεζόν 2023-2024, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σημασία του αποψινού αγώνα στην «Αρένα» είναι τεράστια για την ομάδα της Λάρνακας και κανείς δεν θέλει να χάσει την ιστορική ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο σε τελικό πρωταθλήματος στις 11/05.

Όμως, μπορεί η Ανόρθωση να έρχεται αποδεκατισμένη, με πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα που λύγισαν την ομάδα και με την ψυχολογία στο... ναδίρ, όμως με εξαίρεση την πεντάρα από την Πάφο, στα υπόλοιπα παιχνίδια με τον Οκκά στον πάγκο ήταν ανταγωνιστική και αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει στους παίκτες του ο Ραν Μπεν Σιμόν, για να αποφύγει φαινόμενα εφησυχασμού αλλά και υποτίμησης του αντιπάλου, που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στην ομάδα του.

Ο Ισραηλινός τεχνικός αναμένεται να προφυλάξει τον Λέδες, ενώ αποτελεί ερωτηματικό το τι θα πράξει με τους τρεις παίκτες που βρίσκονται στο όριο των κίτρινων καρτών, τους Ρομπέρζ, Ντιουνκού και Γκαρσία.

Αν αγωνιστούν και οι τρεις, τότε η ενδεκάδα που ενδέχεται να επιλέξει, θα είναι η εξής: Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Πονς, Τόνγκια, Γκάμα, Σολ, Λόπες (Ντίμερς), Φαράζ.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον οπαδό της που απεβίωσε χθες εξώ από το ΑΕΚ Arena-ThemaSports
12/05 @ 14:33

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον οπαδό της που απεβίωσε χθες εξώ από το ΑΕΚ Arena

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΑΕΚ για το θάνατο του φιλάθλου της Γιαννάκη Χατζιαντωνίου.

Λευκαρίτης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»-ThemaSports
12/05 @ 13:34

Λευκαρίτης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»

Ανάρτηση από τον Ανδρέα Λευκαρίτη, μετά την ισοπαλία στο ΓΣΠ και το τερματισμό της ΑΕΚ στην 2η θέση.

Στο Κόνφερενς Λιγκ η ΑΕΚ - Οι ημερομηνίες των προκριματικών-ThemaSports
12/05 @ 14:30

Στο Κόνφερενς Λιγκ η ΑΕΚ - Οι ημερομηνίες των προκριματικών

Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ θα παίξει η ΑΕΚ

Βγήκε μπροστά ο Φράγκος: «Χασαμε ακόμα μια φορά στα σημεία, θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ» -ThemaSports
12/05 @ 11:35

Βγήκε μπροστά ο Φράγκος: «Χασαμε ακόμα μια φορά στα σημεία, θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ»

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Ιωσήφ Φράγκος, μέσω ανάρτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στέλνει μήνυμα συσπείρωσης μετά το χαμένο πρωτάθλημα, στον τελικό με τον ΑΠΟΕΛ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ-ThemaSports
11/05 @ 21:23

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Λίγες λεπτομέρειες έκριναν τον τίτλο όσο αφορά την ΑΕΚ...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο πανηγυρισμός του Φαράζ μπροστά στους ΑΠΟΕΛίστες-ThemaSports
11/05 @ 19:55

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο πανηγυρισμός του Φαράζ μπροστά στους ΑΠΟΕΛίστες

Ο Ιμάντ Φαράζ σκόραρε στο 5ο λεπτό και έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ