Η Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε την Ολυμπιακή Κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στην κατηγορία ILCA6 στην Ιστιοπλοΐα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι αγώνες «Last Chance Reggata» διοργανώνονται στην Ιέρ της Γαλλία και η Μακρή ολοκλήρωσε στη 2η θέση της κατάταξης του στόλου που αγωνιζόταν για τις Ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης. Η ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, τερμάτισε πρώτη στην Medal Race του αγώνα και με 37 βαθμούς, βρέθηκε μόλις ένα βαθμό πίσω από την αθλήτρια της Ρουμανίας που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στον αγώνα δόθηκαν οι τέσσερις τελευταίες Ολυμπιακές κάρτες στην κατηγορία αυτή.
Οι αγώνες της Ιστιοπλοΐας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα διεξαχθούν στη Μασσαλία και θα αποτελέσουν τη δεύτερη συμμετοχή της Μακρή σε αυτούς, αφού προηγήθηκε η παρουσία της πριν από τρία χρόνια στους αγώνες «Τόκιο 2020»
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την Μαριλένα Μακρή και την Κυπριακή Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris2024, και τη νέα μεγάλη επιτυχία του αθλήματος.
Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί πέντε μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία) και Μάριος Γεωργίου (Σύνθετο Ατομικό / Ενόργανη Γυμναστική).
Η ΚΟΕ απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Απριλίου 2024
Ο Ανδρέας Σιήκκης αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Απόλλωνα και μίλησε για πρώτη φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, www.apollon.com.cy για τις σκέψεις του μετά την ένταξή του στην ομάδα και για το νέο του ξεκίνημα στη Λεμεσό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/07 @ 16:15
Κάθε δύο χρόνια η Εθνική μας Ομάδα του στίβου καλείται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο αποτελεί τον «καθρέφτη» του βάθους και της δυναμικής μας σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.
01/07 @ 16:07
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της φετινής χρονιάς για τον κυπριακό στίβο έχει ολοκληρωθεί. Η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, που διεξήχθη στο Μάριμπορ, κατακτώντας τη 14η θέση με 245,5 βαθμούς.
01/07 @ 12:15
Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε η Αθλητική Θεατρική Παράσταση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Η φετινή τελική γιορτή του ΑΓΟ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του προγράμματος.
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
29/06 @ 23:39
Ο κυπριακός στίβος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, παρά την πολύ καλή προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας και των προπονητών που τους καθοδήγησαν στη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους.
28/06 @ 23:55
Εξαιρετικά κύλησε η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων για την Ελλάδα, η οποία βγήκε όχι μόνο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά, αποσπάστηκε και με 22 βαθμούς!
BEST OF THEMASPORTS