Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας και η κυβερνητική εποπτεία βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ομάδα της χώρας και την παρουσία της στο EURO, όπως επίσης απειλούν τους συλλόγους και την συμμετοχής τους στις διοργανώσεις της UEFA.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και την εκτεταμένη έρευνα των αρμόδιων αρχών για σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο, Λουίς Ρουμπιάλες, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να θέσει υπό την υποπτεία της το ποδοσφαιρικό όργανο.

«Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την απόφαση προκειμένου να επανορθώσει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η RFEF, ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης, μέσα σε κλίμα σταθερότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Αθλητισμού της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συσταθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού μία επιτροπή «επίβλεψης, ομαλοποίησης και εκπροσώπησης από ανεξάρτητες προσωπικότητες», η οποία θα αναλάβει για τους προσεχείς μήνες τον έλεγχο της Ομοσπονδίας.

Ο προσωρινός διάδοχος του Ρουμπιάλες στην ηγεσία της RFEF, Πέδρο Ρότσα, κατηγορείται επίσης για διαφθορά και μάλιστα μία πρόσφατη έκθεση του CAS κάνει λόγο για «πολύ σοβαρά λάθη» στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους του.

Η ισπανική Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει εκλογές για τις 6 Μαΐου, με τον Πέδρο Ρότσα μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει στην αναβολή των αρχαιρεσιών.

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA είναι αντίθετες με την κυβερνητική παρέμβαση και έτσι δεν αποκλείεται η λήψη μέτρων με τον αποκλεισμό των συλλόγων και της εθνικής ομάδας από διοργανώσεις.

Εάν αποδειχθεί ότι η πολιτική παρέμβαση είναι παράνομη και δεν συνάδει με το καταστατικό της, τότε η UEFA θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της, ενώ οι «φούριας ρόχας» θα μείνουν εκτός του EURO.

Πηγές της ισπανικής κυβέρνησης διαρρέουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι οι ομάδες της χώρας δεν θα κινδυνεύσουν με κανέναν αποκλεισμό.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Respect: Η Ρεάλ δεν θέλει φιέστα κόντρα στη Γρανάδα επειδή παλεύει για την παραμονή!-ThemaSports
06/05 @ 16:27

Respect: Η Ρεάλ δεν θέλει φιέστα κόντρα στη Γρανάδα επειδή παλεύει για την παραμονή!

Παράταση είναι πιθανόν να πάρει η στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο διαιτητής στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει... κάμερα πάνω του!-ThemaSports
06/05 @ 15:23

Ο διαιτητής στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει... κάμερα πάνω του!

Για πρώτη φορά θα φέρει επάνω του ένας διαιτητής μία κάμερα. Αυτό θα συμβεί στο Κρίσταλ Πάλας- Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η υπερπολύτιμη δουλειά του Ροντινέι στον θρίαμβο του Βίλα Παρκ-ThemaSports
06/05 @ 17:26

Η υπερπολύτιμη δουλειά του Ροντινέι στον θρίαμβο του Βίλα Παρκ

Πολλοί ήταν εκείνοι που έλαμψαν στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League. Ένας εξ αυτών ο Ροντινέι με την εξαιρετική του απόδοση.

Αυτό δεν το άντεξε άλλο ο Νούνιες: Ο λόγος που έσβησε τις φωτογραφίες του με τη Λίβερπουλ...-ThemaSports
06/05 @ 14:48

Αυτό δεν το άντεξε άλλο ο Νούνιες: Ο λόγος που έσβησε τις φωτογραφίες του με τη Λίβερπουλ...

Ο Ντάργουιν μερικές ώρες μετά το 4-2 επί της Τότεναμ αποφάσισε να «κατεβάσει» από τα social media τις φωτογραφίες του με τη φανέλα της Λίβερπουλ και φαίνεται πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το έκανε. Ορισμένα αισχρά σχόλια από οπαδούς των «κόκκινων» για τις επιδόσεις του εμφανίζονται ως ο λόγος για τον οποίο ο Ουρουγουανός έφτασε... στο αμήν.

Η Ίπσουιτς ξυπνάει αναμνήσεις από τότε που πρωταγωνιστούσε, ωστόσο την περιμένει η σκληρή πραγματικότητα στην Premier League!-ThemaSports
06/05 @ 14:36

Η Ίπσουιτς ξυπνάει αναμνήσεις από τότε που πρωταγωνιστούσε, ωστόσο την περιμένει η σκληρή πραγματικότητα στην Premier League!

Η επιστροφή της Ίπσουιτς στη μεγάλη κατηγορία, έπειτα από 22 χρόνια απουσίας, είναι κάτι που φέρνει αναμνήσεις σε όσους αγαπήσαμε το αγγλικό ποδόσφαιρο τις δεκαετίες του ‘70 και του ’80, που εκείνη η ομάδα με προπονητή τον Μπόμπι Ρόμπσον πρωταγωνιστούσε και κατακτούσε ακόμη και ευρωπαϊκό τρόπαιο!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ