Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο προπονητής του Οθέλλου, Κώστας Σακκάς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και για τον τελικό του κυπέλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχει καμία σχέση η μείωση των ομάδων με το αν θα έχουμε προβλήματα στο πρωτάθλημα. Λάθος σκέψεις κάνουμε, γιατι αυτά είναι πράγματα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια δεν συνέβη αυτό και ειδικότερα από τον αριθμό των ομάδων. Όταν ήμασταν στη Δόξα παίζαμε για την παραμονή μας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με το Παραλίμνι. Φέτος δεν συνέβη το ίδιο, όμως δεν είναι γιατι είναι πολλές οι ομάδες. Μπορούμε και με 14 και με 16 να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, άλλα πράγματα είναι που πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, πως να συντηρούμε ομάδες, να μην χάνουμε τους Κύπριους παίκτες, τους προπονητές, φυσιοθεραπευτές. Χάνονται αυτοί. Να δώσουμε χρηματικά ποσά σε ομάδες που παραμένουν για να αλλάξουμε τη μορφή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και ακούω συνέχεια από τον κόσμο να υπάρξει μείωση των ομάδων. Να μην παίζουν Κύπριοι παίκτες και Κύπριοι προπονητές; Θέλουμε να έχει η Εθνική ομάδα Κύπριους παίκτες; Θα περάσουν κάποια χρόνια και πάλι θα έχουμε τα ίδια προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε σωματεία. Όποια ομάδα πάει στη Β' κατηγορία είναι σαν να κλείνει. Το ενδιαφέρον της Β' κατηγορίας είναι για να έρθουν στην Α' κατηγορία. Υπάρχουν προβλήματα, πηγαίνετε να δείτε τα γήπεδα, τα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν έχει τηλεοπτικά, πρέπει να κερδίσουν κάτι από αυτά τα παιχνίδια. Στην Κύπρο ασχολούμαστε μόνο με την Α' κατηγορία. Πρέπει να μείνουν τουλάχιστον όπως είναι, ή να γίνουν 16 οι ομάδες. Να μην έχουμε τα πλει-οφ, να δώσουμε κίνητρα στην κάτω ζώνη».

Για το αν ρωτούν τον σύνδεσμο προπονητών για αυτό το θέμα: «Δεν μας ρωτούν. Είναι παράπονο αυτό και προς τον σύνδεσμο των προπονητών. Μπορεί να ρωτάνε κάποιον. Για να γίνει απόφαση πρέπει να το συζητούμε αυτό όλοι μαζί. Στην Κύπρο είναι πολλές οι τέσσερις κατηγορίες. Ας είναι τρεις και να γίνουν επαρχιακές όπως παλιά. Εμείς κολλήσαμε στη μείωση των ομάδων. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Θα λιγοστέψουν οι Κύπροι παίκτες και προπονητές, αφού και αυτοί θέλουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θέλουμε και Εθνική. Θα παίρνουμε παίκτες από τη Β' κατηγορία για να αγωνίζονται στην Εθνική; Ας βάλουμε υποχρεωτικά να αγωνίζονται Κύπριοι. Πρέπει να βάλουμε τους ανθρώπους που ξέρουν, να ακουστούν και να καταθέσουμε απόψεις, αυτή είναι η άποψη μου».

Για τον Οθέλλο: «Ο Οθέλλος έκανε την προσπάθεια του. Κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν τους τελευταίους 1-2 μήνες, δεν βοήθησαν να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα. Μας στοίχισε η απειρία. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, δεν μπορούμε να παλεύουμε για την παραμονή μας. Με λίγη περισσότερη βοήθεια και εμπειρία, μπορούσαμε για κάτι καλύτερο. Όταν ανέλαβα την ομάδα θεώρησα ότι μπορούμε, αλλα τελικά με κάποιες αποφάσεις λανθασμένες και δίκες μας, θα βρισκόμαστε στη Β' κατηγορία».

Για τη μάχη της παραμονής: «Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Η Καρμιώτισσα έκανε σημαντικές νίκες, είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι. Η Δόξα μαθηματικά ελπίζει, αλλά πιστεύω ότι δίκαια θα παραμείνει στην κατηγορία η Καρμιώτισσα».

Για το πρωτάθλημα και το κύπελλο: «Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά. Ίσως να πάμε και στο τελευταίο παιχνίδι. Κατά τη δική μου άποψη, δίκαια αυτές οι ομάδες το διεκδικούν και αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Η ΑΕΚ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλα με την έλευση του Μπεν Σιμόν άλλαξαν πολλά στο γήπεδο. Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε κατά περιόδους το καλύτερο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν και άλλες καλές ομάδες κατά διαστήματα, η Ανόρθωση, ο Άρης, η Πάφος. Η Ομόνοια προσπάθησε να κάνει μία αντεπίθεση και έκανε ένα παιχνίδι που της στοίχισε και βγήκε εκτός μάχης. Έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Όσον αφορά το κύπελλο και την 3η θέση, εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Στην Πάφο αξίζει ένα τρόπαιο, αλλά στον τελικό δίνω προβάδισμα στην Ομόνοια».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΚΚΑΣ: «Ήθελα τη νίκη για τους παίκτες κυρίως, γιατί μας παρεξήγησαν και δίκαια την προηγούμενη εβδομάδα»-ThemaSports
29/04 @ 19:11

ΣΑΚΚΑΣ: «Ήθελα τη νίκη για τους παίκτες κυρίως, γιατί μας παρεξήγησαν και δίκαια την προηγούμενη εβδομάδα»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο «Αμμόχωστος» μετά το τέλος του αγώνα Οθέλλος-ΑΕΖ, ο προπονητής της ομάδας της Αθηαίνου, Κώστας Σακκάς.

Η 11άδα του Οθέλλου για το ματς με την ΑΕΖ-ThemaSports
ΣΑΚΚΑΣ: «Ήθελαν να δείξουν ότι και αυτοί είναι καλοί ποδοσφαιριστές»-ThemaSports
19/04 @ 21:20

ΣΑΚΚΑΣ: «Ήθελαν να δείξουν ότι και αυτοί είναι καλοί ποδοσφαιριστές»

Όσα δήλωσε ο τεχνικός του Οθέλλου, Κώστας Σακκάς, μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό.

Μπήκε στο 40'… βγήκε στο 70'-ThemaSports
19/04 @ 20:37

Μπήκε στο 40'… βγήκε στο 70'

Ο Μπένσον Αναγκ δεν πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Εθνικό.

Οθέλλος: Βράβευσε τον 300αρη Κυριάκου!-ThemaSports
19/04 @ 19:20

Οθέλλος: Βράβευσε τον 300αρη Κυριάκου!

O αρχηγός του Οθέλλου, Κυριάκος Κυριάκου βραβεύθηκε από την διοίκηση της ομάδας για τις 300 συμμετοχές που συμπλήρωσε με τον Σύλλογο.

ΣΑΚΚΑΣ: «Ήταν το χειρότερο μας ημίχρονο μαζί με εκείνο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
12/04 @ 21:09

ΣΑΚΚΑΣ: «Ήταν το χειρότερο μας ημίχρονο μαζί με εκείνο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Οθέλλου, Κώστα Σακκά μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ στο Αλφαμέγα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ