Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τη Δευτέρα η K19 του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης κόντρα στη Μίλαν στον τελικό του Youth League. Αυτό και μόνο, αυτή η πρόταση, αρκεί για να οριοθετήσει το πλαίσιο της ανεπανάληπτης επιτυχίας των ερυθρόλευκων.

Ομάδα γεμάτη ταλέντο, ομάδα με ομοιογένεια, ομάδα που δουλεύεται με συγκεκριμένο πλάνο, πλαίσιο και αρχές εδώ και τρία χρόνια, τόσο από τον αρχιτέκτονά της, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο όσο και τους επιτελείς/υπεύθυνους των ακαδημιών του Ολυμπιακού, προεξάρχοντος του διευθυντή Ζοζέ Ανιγκό, οι οποίοι και έχουν θέσει το περίγραμμα της λειτουργίας, της στόχευσης, της μεθοδολογίας και της ανάδειξης αυτού του συνόλου στην κορυφογραμμή, ανεξαρτήτως έκβασης του τελικού, της Ευρώπης.

Απολύτως δικαιολογημένη συνεπώς μια συνοπτική ταυτοποίηση όλων των στελεχών αυτής της ομάδας. Όχι μόνο ως προς την επισκόπηση του αγωνιστικού τους προφίλ αλλά κυρίως με την ελπίδα, βάσιμη απόλυτα, πως θα αποτελέσει ένα μικρό, πολύ μικρό preview του τι έπεται, καθώς όλοι τους είναι εδώ όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για αύριο, είναι εδώ για να μείνουν. Για τα καλά.

Της αμύνης τα παιδιά

Άντζελο Σίνα: Από τους "παλιούς", από τους ‘04αρηδες του ρόστερ του Ολυμπιακού (γεννημένοι δηλαδή το 2004 -τρεις αυτής της ηλικιακής "κλάσης" επιτρέπονται στο Youth League). Τερματοφύλακας με βασικό του προσόν τις καλές αντιδράσεις και ρεφλέξ στην εστία του, κάτι που έδειξε και στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό με τη Ναντ, έχοντας σημαντική συνεισφορά εξαιτίας των καλών μεταβιβάσεών του και στο buildup.

Το καλοκαίρι του 2021, τότε στην K17 των ερυθρόλευκων, ήταν ένας από τους τέσσερις των ακαδημιών που ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς είχε προσκαλέσει στις πρώτες προπονήσεις της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας.

Θάνος Κουτσογούλας: Ο αρχηγός. Ο δεύτερος ’04ρης του ρόστερ (γεννημένος στις 3/4/2004). Στο 3-4-3 του Ολυμπιακού καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά. Τακτική επιλογή του κόουτς Συλαϊδόπουλου από την περυσινή σεζόν. Και δεν ήταν η πρώτη στην ως τώρα σταδιοδρομία του.

Από 14 ετών στις ακαδημίες των "ερυθρόλευκων", ξεκίνησε ως εξτρέμ (εκεί άλλωστε αγωνίστηκε, μέχρι την αντικατάστασή του, και στον ημιτελικό με τη Ναντ, όταν μπήκε στο γήπεδο ο Δάμα), στην πορεία μετατοπίστηκε ως "δεκάρι", πριν την καθιέρωση του – μέχρι νεοτέρας, πασπαρτού γαρ - στο δεξιό άκρο της άμυνας. Αναμενόμενα λόγω... πορείας είναι καλός τεχνικά, τακτικά έχει προσαρμοστεί άψογα στα δεδομένα της θέσης.

Νεκτάριος Αλαφάκης: Από τους μικρότερους του ρόστερ. Γεννημένος στις 13/3/2006, μετακόμισε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή Ψαχνών σε ηλικία 14 ετών και αποτελεί μια ακόμη από τις προπονητικές καινοτομίες. Ως αμυντικός χαφ ξεκίνησε στην K17 των "ερυθρόλευκων", πλέον έχει κάνει... κτήμα του ολόκληρη την αριστερή πλευρά.

Ισίδωρος Κουτσίδης: Θα έχει να το λέει. Πέμπτη βράδυ στην αποστολή του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για τον επαναληπτικό με τη Φενερμπαχτσέ, ούτε 15 ώρες ώρες μετά και +2700 χιλιόμετρα μακριά, βασικός στον ημιτελικό του YouthLeague και νέα πρόκριση στα πέναλτι.

Και πανάξια τελείως. Ο τρίτος των ‘04ρηδων (23/12/2004), έκανε άλματα στην εξέλιξη του τη φετινή σεζόν. Ο κεντρικός στην τριάδα των στόπερ, άριστος στο ψηλό παιχνίδι, αυτό(ς) που πρέπει με την μπάλα στα πόδια του, ταχυδυναμικός, άρτιος για το επίπεδο των παραστάσεων και της εμπειρίας του, σταθερό στέλεχος του Ολυμπιακού Β’ (20 συμμετοχές) χωρίς να έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με το σκληρό και δυναμικό παιχνίδι της SuperLeague 2.

Μοιάζει αυτονόητος -και δίκαια- ο προβιβασμός του στην πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν.

Κώστας Κωστούλας: Ο μεγαλύτερος από τους αδερφούς Κωστούλα. Στα 19 του αυτός (8/2/2005), κεντρικός αμυντικός, συνήθως στα δεξιά της τριάδας των στόπερ. Ακόμη ένας από το τρέχον ρόστερ του Ολυμπιακού με αξιοσημείωτη και εμφανή βελτίωση στο παιχνίδι του στη φετινή σεζόν, αξιόπιστος και σταθερός, από τις πλέον έντονες προσωπικότητες της ομάδας.

Βασίλης Πρεκατές: Ο συνήθως τρίτος της τριάδας των κεντρικών αμυντικών. Δεξιοπόδαρος και αυτός, καλύπτει κυρίως το αριστερό άκρο της (στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν ελέω της απουσίας εκεί του Κουτσίδη αγωνίστηκε στο κέντρο), κάτι που φανερώνει την τεχνική επάρκειά του.

Συνομήλικος του Κωστούλα (γεννημένος στις 29/8/2005) ο Τρικαλινός στόπερ επίσης "οπισθοχώρησε" στο γήπεδο στην πορεία του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, καθώς σε αυτές εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021 ως μέσος, ενώ επίσης έχει πάρει γεύση από Ολυμπιακό Β’.

Λεπτομέρεια που αναδεικνύει την προσαρμοστικότητα, αλλά και τακτικά και αγωνιστικά στοιχεία των κεντρικών αμυντικών της ομάδας k19 του Ολυμπιακού: στον Ολυμπιακό Β’ η διάταξη είναι με τετράδα στην άμυνα, με δύο δηλαδή στόπερ.

Κώστας Τανούλης: Το περασμένο καλοκαίρι ο μπασκετικός Ολυμπιακός απέκτησε από τον Προμηθέα τον 21χρονο σέντερ (2,10 το μπόι του) Γιώργο Τανούλη και ο ποδοσφαιρικός τον μικρότερο αδερφό του και... κοντύτερο (στο 1,90, ισοϋψής του Κουτσίδη, οι δύο από τους ψηλότερους του ρόστερ) Κώστα.

Από τα 4 του στις ακαδημίες του Άρη, την περυσινή σεζόν πέτυχε 2 γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα k19, αξιόπιστη επιλογή... πασπαρτού για την αμυντική τριπλέτα (στο Μόναχο έπαιξε αριστερός στόπερ), πολύ αποφασιστικός, πολύ δυναμικός με και χωρίς την μπάλα στα πόδια του.

Αντώνης Δάμα - Πάρης Πλειώνης: Η επόμενη μέρα στους κεντρικούς αμυντικούς. Αμφότεροι γεννημένοι το 2006 (19/1 και 19/10 αντίστοιχα), έχοντας πάρει ήδη σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Δάμα, προερχόμενος από τον Αμπελακιακό, μετράει έξι χρόνια στα φυτωριακά τμήματα του Ολυμπιακού, έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει – εφόσον χρειαστεί – και το δεξιό άκρο της άμυνας (όπως έκανε και στον ημιτελικό με τη Ναντ ερχόμενος από τον πάγκο).

Από την πλευρά του ο Πλειώνης - ο οποίος στα τέλη του περασμένου Αυγούστου απασχόλησε και τη διεθνή ειδησεογραφία με αναφορές στα ιταλικά media πως μετακόμιζε στην primavera της Πάρμα, χωρίς όμως να αποδειχτούν βάσιμες - έχει επωμιστεί επαρκέστατα και ρόλο και μπροστά από τους στόπερ.

Ο Ισπανός, ο Σιώπης, ο Φορτούνης

Χρήστος Μουζακίτης: Ο "Ισπανός". Από τα πλέον ξεχωριστά ταλέντα αυτής της φουρνιάς και παράλληλα από τους μικρότερους καθώς είναι γεννημένος ανήμερα Χριστούγεννα του 2006.

Αριστεροπόδαρος μέσος, συμβατικά και μόνο "ταυτοποιείται" ως 8αρι, αλλά τα χαρακτηριστικά του ξεφεύγουν από τα συγκεκριμένα κουτάκια. Μυαλό… κομπιούτερ, τράπεζα όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δημιουργεί, πασάρει, τρέχει, κόβει και ράβει, εκτελεί στατικές φάσεις, μυαλό, ποιότητα.

Όλα σε ξεχωριστό για την ηλικία του επίπεδο, διαβατήριο για την άμεση όπως εκτιμάται ανέλιξή του στην πρώτη ομάδα (ήδη έχει 12 συμμετοχές στη SL2 και στον Ολυμπιακό Β’), πόσο μάλλον με την ταιριαστή για τα προσόντα του συγκυρία του να βρίσκεται στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» Ισπανός τεχνικός.

Φάνης Μπάκουλας: Ο "Σιώπης". Ο 19χρονος αμυντικός χαφ (γεννημένος 4/1/2005) φέρνει στο γήπεδο στον διεθνή μέσο της Κάρντιφ. Τρέξιμο παντού και πάντα, αστείρευτες δυνάμεις, χωρίς όμως μόνο δυναμισμό στο παιχνίδι του, αφού είναι και τεχνικά επαρκής.

Ενδεικτική ταλέντου η πορεία του. Δοκιμάστηκε, άρεσε και επιλέχθηκε από την Σπόρτινγκ για να ενταχθεί στις ακαδημίες της - αποχωρώντας από την k15 του Παναθηναϊκού-, έπεσε όμως πάνω στην πανδημία και έτσι μετακόμισε (κατόπιν υπόδειξης του επίσης προερχόμενους από τους "πράσινους", scout, Γιώργου Φαμέλη) στον Ολυμπιακό.

Αργύρης Λιατσικούρας: Ο περυσινός αρχηγός της πρωταθλήτριας k17 του Ολυμπιακού (γεννημένος στις 20/12/2006). Ηγετικά χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία, "κλασικός" αμυντικός χαφ, με προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα, "εργάτης", με τρεξίματα, συνεχή πίεση και μακαρίσματα και workethic τόσο στο παιχνίδι όσο και στην καθημερινότητά του που… σπάει ταβάνι.

Αντώνης Παπακανέλλος: Ο "Φορτούνης". Δεν είναι μόνο η κοινή σύνδεση ελέω θητείας στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τα… πάντα όλα. Ίδια θέση, ίδιος ρόλος στο γήπεδο, πολλή, μα πάρα πολλή μπάλα. Το γκολ που πέτυχε ο Αχαιός μεσοεπιθετικός στο Μόναχο, "γράφοντας" το 2-0 επί της Μπάγερν στα προημιτελικά του YouthLeague, ενδεικτικό της ποιότητάς του.

Από τους πιο παλιούς στα φυτωριακά τμήματα του Ολυμπιακού, το "δεκάρι" της k19 εντάχθηκε στις ακαδημίες των "ερυθρόλευκων" το 2012, σε ηλικία μόλις 7 ετών (γεννημένος στις 11/8/2005). Ταχύτητα, οδήγημα, επιθετικότητα, ικανότητα στο 1vs1, πάσα σε κίνηση, πάσα μακρινή, πάσα στον χώρο, αντίληψη, φαντασία, οξυδέρκεια, μερικά μόνο από τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν.

Από πέρυσι έχει πάρει παιχνίδια στον Ολυμπιακό Β’, θέμα χρόνου – και δικαιωματικά - το επόμενο επίπεδο.

Σταύρος Πνευμονίδης: Από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Το 2020 μετακόμισε από τη Δόξα Κορησού της Καστοριάς στον Ολυμπιακό "συστημένος" ως εξτρέμ. Πλέον, και αυτός -γεννημένος στις 7/8/2006- έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της διάταξης των "ερυθρόλευκων", παίζοντας κυρίως ως δεύτερο "δεκάρι", πίσω από τον επιθετικό.

Ταχυδυναμικός, με αίσθηση του γκολ, αλτρουιστής, με πολλή και πολύπλευρη δουλειά στο γήπεδο, θυμίζει σε πολλούς τον Γιώργο Μασούρα.

Ο ξεχωριστός

Μπάμπης Κωστούλας: Το φαινόμενο. Δεν υπάρχει ομάδα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη που αν μπορούσε να τον εντάξει στο ρόστερ της δεν θα το έκανε. Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως -και ήταν πάρα πολλοί- που βρέθηκαν την Παρασκευή στη Νιόν, τα μάτια τους πάνω του είχαν. Μάταια φυσικά, αφού ο Ολυμπιακός της επόμενης δεκαετίας "χτίζεται" (και) πάνω του.

Generational talent όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες, φορ που ξεχωρίζει κάνοντας τη διαφορά παρότι ‘07αρης (o Βενιαμίν της ομάδας, γεννημένος στις 30/5/2017). Μοναδική τεχνική, αδιανόητη για την ηλικία του αντίληψη και αίσθηση του γκολ, πλήρης φορ, που... κάνει πλάκα στο συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο, ξεχωρίζοντας ήδη στη SL2 και όντας έτοιμος να κάνει το βήμα σε επίπεδο πια πρώτης ομάδας.

Χρήστος Δαρβίρας: Ο δεύτερος ‘07αρης του ρόστερ (11/1/2007). Μεσοεπιθετικός... ελευθέρας βοσκής, με χαρακτηριστικό προσόν την τεχνική δεξιότητα. Ίσως και να είναι ο περισσότερο τεχνικά προικισμένος ποδοσφαιριστής των φιναλίστ του YouthLeague, χτίζοντας... θρύλους με τις εμφανίσεις και τα μοναδικά highlights που πρόσφερε στο προηγούμενο ηλικιακό επίπεδο.

Χρήστος Λίγδας: Είναι αυτός που πέρυσι, στον ημιτελικό του πρωταθλήματος των k17 βραβεύτηκε με το βραβείο FairPlay, σταματώντας ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη, επειδή ένας αντίπαλός του ήταν τραυματισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Εξτρέμ αριστεροπόδαρος (γεννημένος στις 12/10/2006), με ευχέρεια να παίξει και στα δύο άκρα, ταχύτατος και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αποτελεσματικός στις στατικές φάσεις.

Χρήστος Γατόπουλος: Επιθετικός (γεννημένος στις 8/2/2005), συνήθως κορυφής, παίζει και στα άκρα αν και εφόσον χρειαστεί. Έχει κάνει 2 συμμετοχές και 1 γκολ (στο 4-0 επί της Γκαμπάλα, τότε ξεκίνησε βασικός) στην πορεία του Ολυμπιακού ως τον τελικό του Υouth League.

Νίκος Λώλης: Κεντρικός μέσος (γεννημένος στις 20/1/2005), αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΣ, όπου και παρέμεινε για το πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν, δανεικός από τον Ολυμπιακό. Πήρε έντεκα λεπτά στο παιχνίδι με τη Λανς.

Νίκος Χρήστου - Ηλίας Παναγάκος - Γιάννης Ρολάκης - Πασχάλης Τουφάκης - Αλέξανδρος Έξαρχος: Από τα βασικά στελέχη των φυτωριακών ομάδων του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια ο (γεννημένος στις 26/1/2004) Χρήστου, ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και τη φετινή σεζόν.

Στόπερ ο Παναγάκος (γεννημένος 27/7/2006), κεντρικός χαφ ο Τουφάκης (12/9/2006), αριστερός μπακ ο Ρολάκης (17/7/2006), αναπληρωματικός τερματοφύλακας ο Έξαρχος, άπαντες στο rotation κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα των k19.

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτο: Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να... χάσει για να βγει Champions League!-ThemaSports
03/05 @ 19:02

Απίστευτο: Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να... χάσει για να βγει Champions League!

Απίθανο σενάριο στην Γερμανία, όπου η Αϊντραχτ ενδεχομένως να πρέπει να χάσει την τελευταία αγωνιστική για να κερδίσει ένα εισιτήριο Champions League.

ΣΟΚ στην Παρί με Ερναντές: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χάνει και το EURO...-ThemaSports
02/05 @ 18:44

ΣΟΚ στην Παρί με Ερναντές: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χάνει και το EURO...

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο αμυντικός της Παρί, Λούκας Ερναντές, καθώς όπως ανακοίνωσε και ο σύλλογος, υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει και το Euro...

Η Bundesliga εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Champions League - Το ενδεχόμενο να βγάλει έξι ομάδες τη νέα σεζόν!-ThemaSports
02/05 @ 11:15

Η Bundesliga εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Champions League - Το ενδεχόμενο να βγάλει έξι ομάδες τη νέα σεζόν!

Πέντε ομάδες, το λιγότερο, θα βγάλει η Bundesliga στο Champions League της επόμενης περιόδου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί!-ThemaSports
01/05 @ 23:58

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί!

Το γκολ του Φίλκρουγκ και οι καλύτερες φάσεις από τη νίκη της Ντόρτμουντ με 1-0 επί της Παρί για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Βεστφαλία κάνει κουμάντο η Ντόρτμουντ!-ThemaSports
01/05 @ 23:57

Στη Βεστφαλία κάνει κουμάντο η Ντόρτμουντ!

Ένα γκολ του Φίλκρουγκ ήταν αρκετό για την Ντόρτμουντ που επικράτησε με 1-0 της Παρί στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης.

Ανρί σε haters... Ρεάλ: «Έχουν 14 τρόπαια και εσείς μιλάτε ακόμα για τύχη»-ThemaSports
01/05 @ 18:39

Ανρί σε haters... Ρεάλ: «Έχουν 14 τρόπαια και εσείς μιλάτε ακόμα για τύχη»

Ο Τιερί Ανρί με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην νέα εμφάνιση των Μαδριλένων κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ