Γιάννης Ιωάννου

Υπόθεση τριών ομάδων, των ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοιας, είναι η μάχη του τίτλου για το φετινό πρωτάθλημα Α' κατηγορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέχρι πριν από τέσσερις αγωνιστικές ήταν και ο Άρης στο κόλπο, όμως έχοντας μαζέψει μόλις... ΕΝΑΝ πόντο από τους 12 που διεκδίκησε, όχι μόνο εκμηδένισε τις ελπίδες του για το back to back, αλλά πλέον κινδυνεύει σοβαρά να μείνει και εκτός Ευρώπης!

Τη δεδομένη στιγμή, με μόλις τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του φετινού «μαραθωνίου», ο ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή με 69 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ στη 2η θέση με 68, με την 3η Ομόνοια να έχει 65.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ, η οποία πάντως αποδεικνύεται «εφτάψυχη» και αποφασισμένη να γράψει ιστορία με «χρυσά» γράμματα στη χρονιά που κλείνει 30 έτη από την ίδρυση της. Η Ομόνοια έχει τις λιγότερες πιθανότητες, αλλά έχοντας κάνει μία εντυπωσιακή πορεία στις πρώτες επτά αγωνιστικές των πλέι-οφ και έχοντας να αντιμετωπίσει και τους δύο διεκδικητές στις επόμενες δύο αγωνιστικές, δικαιούται σαφώς να ελπίζει σε μία επική ανατροπή.

Αν η Ομόνοια είχε έστω έναν πόντο περισσότερο και ήταν στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ, τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα, αφού με 2/2 κόντρα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ τις επόμενες δύο αγωνιστικές, θα έπιανε κορυφή και θα κρατούσε την τύχη στα... πόδια της στην τελευταία στροφή, όπου θα αντιμετωπίσει την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης»!

Από την άλλη, για την ΑΕΚ που λογίζεται ως δεύτερο φαβορί για τον τίτλο και πάει να κάνει μία τρομερή ανατροπή που όμοια της δεν υπήρξε στο Κυπριακό πρωτάθλημα, τουλάχιστον με αυτό το... φορμάτ, ο μεγάλος της στόχος είναι να παίξει τον τίτλο σε μια... ζαριά στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ την τελευταία (10η) αγωνιστική!

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ομάδα της Λάρνακας να είναι τουλάχιστον στο -2 από τους «γαλαζοκίτρινους», ούτως ώστε με νίκη να τους προσπεράσει και να ολοκληρώσει ιδανικά την εντυπωσιακή αντεπίθεση της από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ο Ραν Μπεν Σιμόν.

Βέβαια, η ΑΕΚ θέλει στην τελευταία αγωνιστική, να μην έχει και την Ομόνοια στα... πόδια της, γι' αυτό και το μεταξύ τους ντέρμπι της 21ης Απριλίου στην «Αρένα» είναι καθοριστικό, αφού με νίκη των «κιτρινοπράσινων», το «τριφύλλι»θα βγει νοκ-άουτ.

Πάντως, αν η ομάδα της Λάρνακας κερδίσει την Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίσει τον Άρη (ήττα ή ισοπαλία), τότε θα κάνουμε άλλη κουβέντα ενόψει της προτελευταίας αγωνιστικής...

Όσον αφορά τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, αν δεν καταφέρει τις επόμενες δύο αγωνιστικές κόντρα σε Άρη και Ομόνοια να κλειδώσει τον τίτλο, θα επιδιώξει τουλάχιστον να τον διεκδικήσει στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ, όπου θα έχει στο πλευρό του τον 12ο παίκτη, τον κόσμο του που θα κάνει το ΓΣΠ «καμίνι».

Για να μην σας κουράζουμε όμως με τα πολλά σενάρια που υπάρχουν, στον Αρχάγγελο ξέρουν πολύ καλά πως με νίκη επί του Άρη, ακόμα και στο χειρότερο γι' αυτούς σενάριο - δηλαδή μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής και έχοντας χάσει από την Ομόνοια, να είναι στη 2η θέση με 72 πόντους και στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που (υποθετικά ομιλούντες, μιας και πρόκειται για σενάριο) θα έχει κάνει το 2/2 απέναντι σε Ομόνοια και Ανόρθωση - θα έχουν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές την τελευταία αγωνιστική, κερδίζοντας τον «τελικό» κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας.

Ας βάλουμε όμως μία άνω τελεία σε όλα αυτά, για να δούμε τη βαθμολογία, αλλά και το πρόγραμμα των ομάδων του Α' γκρουπ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και... υπομονή!

Αν έχετε όρεξη πάντως, πάρτε κι εσείς τα... κομπιουτεράκια και κάντε τους υπολογισμούς σας!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!-ThemaSports
03/05 @ 11:54

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»-ThemaSports
03/05 @ 10:55

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»

Ανάρτηση του Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Π Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε για τις διευκολύνσεις αθλητών.

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!-ThemaSports
02/05 @ 17:38

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Cablenet, ενημερώνει ότι το μεγάλο ντέρμπι της 11η Μαϊου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-2024, θα μεταδοθεί ζωντανά πέραν από το αθλητικό κανάλι της CablenetSports1 και σε ανοικτή ζώνη με παράλληλη σύνδεση μέσω του Άλφα Κύπρου!

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)-ThemaSports
02/05 @ 10:25

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)

Άλλαξε η ώρα στο παιχνίδι Δόξα - Εθνικός

Κούρσα για τρεις!-ThemaSports
01/05 @ 10:20

Κούρσα για τρεις!

Μεγάλη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στον δεύτερο όμιλο

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ