21/04/2019 τελευταίο τους παιχνίδι με την φανέλα της Μπάγερν!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέτυχαν ένα γκολ ο καθένας εναντίον της Φρανκφούρτης.
Ο Ριμπερι κατέκτησε 24 τίτλους με την Μπάγερν ενώ ο Ρόμπεν κατέκτησε 21 τίτλους.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ντουέτα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, που έγιναν γνωστοί στους βαυαρικούς πιστούς ως «Robbery», δημιούργησαν μια υπέροχη σχέση στη Μπάγερν και, αποφάσισαν πως θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της φετινής σεζόν κατακτώντας το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Παρόλο που ούτε έχουν δηλώσει πού θα συνεχίσουν την καριέρα τους, η σταδιοδρομία τους θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το χρόνο τους μαζί στο Μόναχο. Ως εκ τούτου, η Μπάγερν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη γιορτή και ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι.

 

Partners in crime

Ήταν 29 Αυγούστου 2009, οι δυο τους έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι μαζί για τη Μπάγερν, με τον Ριμπερί να βοηθά τον Ρόμπεν δύο φορές σε μια νίκη 3-0 επί της Βόλφσμπουργκ.

Ήταν η αρχή μιας πολύ επιτυχημένης συνεργασίας.

Ο Φράνκ έφτασε πρώτος στο Μόναχο, υπογράφοντας από τη Μαρσέιγ το καλοκαίρι του 2007. Είχε τραβήξει πάνω του τα παγκόσμια βλέμματα στο Μουντιάλ του 2006 αλλά παρέμεινε στη Μασσαλία για μια ακόμα σεζόν, στην οποία πήρε και το βραβείο Γάλλος Παίκτης της Χρονιάς της Γαλλίας, της Γαλλίας, σταματώντας  την τετραετή πορεία του Τιερί Ανρί.

Ο Ρόμπεν εντάχθηκε στους Βαυαρούς  δύο σεζόν αργότερα έχοντας ήδη κερδίσει τίτλους με την Τσέλσι και την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεδομένου ότι η Μπάγερν είχε δώσει σχεδόν 50 εκ. ευρώ για το δίδυμο αυτό, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τον γερμανικό Τύπο να φανταστεί τη φράση «Baylacticos».

Ο άμεσος αντίκτυπός τους δεν πέρασε απαρατήρητος από τους συμπαίκτες τους. «Δεν μπορούσα να συνεχίσω με αυτούς» δήλωσε ο Mario Gomez μετά το ντεμπούτο του Ρόμπεν κόντρα στην Βόλφσμπουργκ.

Ήταν η αρχή μιας ανθισμένης σχέσης. Δύο ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που εισέρχονταν στα καλύτερα τους χρόνια, και δεν προκαλούσε μεγάλη έκπληξη ότι θα είχαν τέτοια τηλεπάθεια στην  Μπάγερν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους, μαζί έχουν 266 γκολ και 284 ασίστ  κατά την παραμονή τους στο Μόναχο.

Ευρωπαϊκές δόξες

Στο διάστημα των τεσσάρων σεζόν θα συμμετείχαν όπως έλεγαν σε μια ευρωπαϊκή απελπισία η οποία αποδείχτηκε ευρωπαϊκή δόξα.

Ο Ολλανδός απολάμβανε μια τεράστια σεζόν στη Γερμανία ,ως ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν καθώς πανηγύρισε και το ντάμπλ. Σκόραρε ίσως το πιο κρίσιμο γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έστειλε τους Βαυαρούς στα προημιτελικά του Champions League. Με τους ‘’Κόκκινους Διάβολους’’ να έχουν το πάνω χέρι απ’ το πρώτο παιχνίδι, ο Ριμπερί εκτέλεσε το κόρνερ βρήκε τον Ρόμπεν και νίκησε τον τερματοφύλακα συμπατριώτη του.

 

Μετά τη νίκη επί της Λυών στα ημιτελικά, ταξίδεψαν στην Μαδρίτη και το Μπερναμπέου για να αντιμετωπίσουν την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Και οι δύο ομάδες είχαν παίκτες-αστέρια στην 11αδα και φιλοδοξίες για να κάνουν το τρεπλ.

Ο Ριμπερί έχασε τον τελικό λόγω κόκκινης κάρτας στο παιχνίδι με την Λυών και όλοι αναρωτιούνταν πόσο διαφορετικό θα ήταν το αποτέλεσμα, αν o Λουίς φαν Χααλ  τον είχε στη διάθεσή του, η Ίντερ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο..

Δύο χρόνια αργότερα, η Μπάγερν βρέθηκε σε έναν ακόμα τελικό του Champions League και αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά του Ρόμπεν να πάρει όλη την ευθύνη της ομάδας.

Αλλά το παιχνίδι πήγε παράταση. Η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι, ο Ντίτιερ Ντρογκμπά χτύπησε τον Ριμπέρι και τον έβγαλε από το παιχνίδι. Ο Ρόμπεν εκτελεί το πέναλτι, αλλά ο Πετρ Τσεχ ήταν εκεί να τον σταματήσει. Και η τύχη της Μπάγερν συνεχίστηκε απ τα 12 μέτρα αλλά η Τσέλσι ήταν εκείνη που χαμογέλασε τελευταία.

 

Με αυτούς τους δύο χαμένους τελικούς να έχουν χαραχθεί στο μυαλό τους μια ευκαιρία για εξιλέωση παρουσιάστηκε το 2013 εναντίον των πιο μισητών αντιπάλων, την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ενώ ο Ντόρτμουντ κυριάρχησε στην αρχή του παιχνιδιού, η  Μπάγερν πίστευε πως η τρίτη της φόρα σε τελικό Champions League ίσως ήταν και η πιο τυχερή.  Οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα για το γκολ στο 89ο λεπτό που κλείδωνε την κατάκτηση του τροπαίου.

O Ρόμπεν ήταν ο άνθρωπος του αγώνα όπως τον ονόμασε η  UEFA για την παράστασή του και η αίσθηση ανακούφισης ήταν τόσο εμφανής όσο η χαρά για το τελικό σφύριγμα. Αυτοί οι δαίμονες του Champions League είχαν εξοντωθεί τελικά.

 

Ο τέλειος αποχαιρετισμός

Παρότι κάνουν μαζί ένα εκπληκτικό δίδυμο είναι αδύνατο να μην αναφερθούν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Ενώ τα γκολ και οι ασίστ  πληθαίνουν όπως και η τροπαιοθήκη, οι πρόσφατες σεζόν που έπαιξαν δείχνουν ότι δεν είχαν τόσο σημαντικό ρόλο.

Φυσικά, αυτό δεν τους έχει σταματήσει να παράγουν ένα εκπληκτικό θέαμα, με τον Ρόμπεν να έχει αυτό το εκπληκτικό αριστερό πόδι και να αποκαλούν τον Ριμπερί βασιλιά των ασίσττ.

Η επόμενη γενιά φαίνεται να είναι εξαιρετική, με τους Σερζ Γκνάμπρι και Κινγκσλέι Κομάν να έχουν καταφέρει ήδη να τους αποκαλούν το επόμενο «Robbery»

Κατακτώντας το πρωτάθλημα ο Γάλλος έχει το ρεκόρ με εννέα πρωταθλήματα ενώ ο Ρόμπεν θα είναι πιο πίσω με οκτώ.

 Δύο παίκτες των οποίων η σταδιοδρομία έγινε αλληλένδετη από τη στιγμή που βγήκαν για πρώτη φορά στον ίδιο αγωνιστικό χώρο μαζί. Όπως ο Ανρί και ο Μπέργκαμπ ή ο Τσάβι και ο Ινιέστα, θα μείνουν στην ιστορία τους ποδοσφαίρου ως το καλύτερο δίδυμο.

repress.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ