Ένας παίκτης-ηγέτης, ένας παίκτης-σύμβολο, από αυτούς που μένουν για πάντα στην ιστορία ενός κλαμπ

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όλα τα γκολ για τον ΠΑΟΚ, σε αυτό το σημείο, σε αυτήν την οριακή φάση των playoffs της Super League, ζυγίζουν το ίδιο. Όλα είπαμε; ΟΚ, αναδιατυπώνουμε. Αυτή η συλλογική ενέργεια που σαν ηφαίστειο έβγαλε η Τούμπα με το που σκόραρε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 4-1 επί του Παναθηναϊκού ήταν από τις περιπτώσεις που χιλιάδες φωνές, χιλιάδες καρδιές γίνονται ένα. Νιώθουν, αισθάνονται το ίδιο πράγμα. Πόσο σπέσιαλ, πόσο μεγαλειώδες.

Δεν ήταν (τόσο) πως με το τέρμα του ο Πορτογάλος άσος, που είχε περάσει ελάχιστα νωρίτερα ως αλλαγή, έδιωξε οριστικά το άγχος που υπήρχε ακόμα για την έκβαση της αναμέτρησης, αφού διαμόρφωσε το 3-1. Μπορεί να βρισκόμασταν στο 89’ αλλά το «μαξιλαράκι 1 γκολ» ουδέποτε είναι απόλυτα ασφαλές – ποτέ δεν ξέρεις.

Είναι όλα αυτά που αντιπροσωπεύει για την ομάδα του, για τον κόσμο της, και σε τελική ανάλυση τον εαυτό του. Είναι ένα σύμβολο. Ένας παίκτης από αυτούς, τους λίγους και εκλεκτούς. που γράφονται ανεξίτηλα στην ιστορία ενός κλαμπ και κερδίζουν έτσι την ποδοσφαιρική αθανασία. Ο μεγάλος αρχηγός.

Αλλά αυτό το ξέρουμε όλοι και πολύ καλά μάλιστα, έτσι δεν είναι; Αυτό που κάνει τη διαφορά εν προκειμένω είναι πως χθες το βράδυ (15/5) ίσως είδαμε το τελευταίο ματς του 38χρονου Πορτογάλου στην Τούμπα. Και σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τις 19 Σεπτεμβρίου του 2021 και ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης! Τι υπέροχο story και timing.

Τα μάτια του λάμπουν από την προσμονή για το πιο γκράντε από όλα τα πιθανά φινάλε. Το βλέπεις πόσο πολύ το θέλει, πόσο φλέγεται από πόθο να σταματήσει την μπάλα (αν όντως σταματήσει την μπάλα όπως υποδηλώνουν τα μηνύματα) με τον τίτλο του πρωταθλητή. Κι όμως (το θέλει) όχι τόσο για τον εαυτό του, όσο για την ομάδα. Ποτέ άλλωστε δεν έβαλε το ατομικό πάνω από το συλλογικό.

Γι’ αυτό και οι οπαδοί των «Ασπρόμαυρων» τον λατρεύουν. Αναγνωρίζει η κερκίδα ποιος είναι δικός της, σάρκα από τη σάρκα της και αίμα από το αίμα της. Το(ν) τιμάει και το(ν) σέβεται, ανταποδίδει την αγάπη.

Και μόνο γι’ αυτόν αξίζει ο ΠΑΟΚ να το σηκώσει

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να το πάει μέχρι τέλους, όσο πολύ κοντά κι αν βρίσκεται πια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα ολοκληρώσει κάτι που πολλοί παρομοιάζουν με «ριφιφί του αιώνα».

Αλλά είναι αναντίρρητα αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που φτάνει στο σπουδαίο και συναντάς μια στο τόσο. Η ικανότητα αυτής της ομάδας να σηκώνεται όταν όλοι νομίζουν πως είναι νοκ άουτ ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Τρεις συνεχόμενες νίκες στην Τούμπα, απέναντι κατά σειρά σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό! Πραγματικά εκπληκτικό, πραγματικά αξιοθαύμαστο. Αν ο Δικέφαλος κάνει εκτός έδρας και με τον Άρη, στο φινάλε της σεζόν, αυτό που με ζηλευτή συνέπεια έχει καταφέρει ως τώρα, η αποθέωση θα είναι η μέγιστη δυνατή.

Και μόνο γι’ αυτόν αξίζει ο ΠΑΟΚ να το σηκώσει

Μετά θα μπορεί να επιστρέψει στην Τούμπα για μια φιέστα που δεν θα έχει προηγούμενο. Με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να σηκώνει πρώτος ως κάπτεν την κούπα στον αέρα. Αν θα είναι και η τελευταία του εικόνα με τα εξάταπα, θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Αγάλι αγάλι και βήμα βήμα. Προς το παρόν έχει ακόμα μια αποστολή.

Και κάπως έτσι, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια γίνεται το σύμβολο του ΠΑΟΚ, βασικός λόγος που αν αυτή η ομάδα είναι τελικά η πρωταθλήτρια της σεζόν 2023-24 στην Super League, το «πανάξια» θα ακουστεί ακόμα και από χείλη εχθρών.

menshouse.gr

 
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Ο Τζολάκης ενημέρωσε τους εκτός συνόρων ενδιαφερόμενους πως ανανεώνει στους "ερυθρόλευκους"-ThemaSports
02/06 @ 10:40

Ολυμπιακός: Ο Τζολάκης ενημέρωσε τους εκτός συνόρων ενδιαφερόμενους πως ανανεώνει στους "ερυθρόλευκους"

Την απόφασή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μετέφερε μέσω των εκπροσώπων του ο Κωνσταντίνος Τζολάκης σε όσες – αρκετές – ευρωπαϊκές ομάδες τον πολιορκούσαν το τελευταίο διάστημα.

Η εξομολόγηση του Ποντένσε σε κάθε Ολυμπιακό: «Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοια αγάπη, πρέπει να νιώθετε τυχεροί για την ομάδα σας!»-ThemaSports
01/06 @ 23:56

Η εξομολόγηση του Ποντένσε σε κάθε Ολυμπιακό: «Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοια αγάπη, πρέπει να νιώθετε τυχεροί για την ομάδα σας!»

Ο Ντάνιελ Ποντένσε σε μια κατάθεση ψυχής για όσα του έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός, χαρακτηρίζει τυχερά όλα τα παιδιά που υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα!

Κλείνει στον ΠΑΟΚ ο Θυμιάνης!-ThemaSports
01/06 @ 20:26

Κλείνει στον ΠΑΟΚ ο Θυμιάνης!

«Προ των πυλών» του ΠΑΟΚ εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό!

Λαμία: Μία «ανάσα» από την συμφωνία με Σατσιά-ThemaSports
01/06 @ 18:02

Λαμία: Μία «ανάσα» από την συμφωνία με Σατσιά

Ο Μαρίνος Σατσιάς όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος τεχνικός της Λαμίας, με τα τυπικά και τις ανακοινώσεις να απομένουν για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Ιμπόρα: «Εάν θέλεις να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου, εάν θέλεις να πας μακριά πήγαινε με παρέα»-ThemaSports
01/06 @ 17:16

Ιμπόρα: «Εάν θέλεις να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου, εάν θέλεις να πας μακριά πήγαινε με παρέα»

Η ανάρτηση του Βιθέντε Ιμπόρα μετά την κατάκτηση του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Κρίσιμες ώρες για Σάρι – Αναμένουν την απάντησή του στον Παναθηναϊκό μέσα στο Σαββατοκύριακο-ThemaSports
01/06 @ 15:05

Κρίσιμες ώρες για Σάρι – Αναμένουν την απάντησή του στον Παναθηναϊκό μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αναμένεται να αποφασίσει για την πρόταση του Παναθηναϊκού εντός του Σαββατοκύριακου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ