Γιάννης Ιωάννου

Η Πάφος ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ με 0-2, έμεινε στους 57 βαθμούς και εξανέμισε τις όποιες πιθανότητες είχε για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στο φινάλε του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 3ης θέσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πλέον, ο μοναδικός δρόμος για την Πάφο για να γράψει ιστορία και να κάνει το... επόμενο βήμα που κυνηγά εδώ και χρόνια, είναι ο θεσμός του κυπέλλου.

Μόνο με πρόκριση επί του Απόλλωνα στον επαναληπτικό ημιτελικό και νίκη στον τελικό κόντρα στην Ομόνοια (εκτός κι αν ο Άρης έχει... αντίθετη άποψη) στο ΓΣΠ, η ομάδα του Καρσέδο θα πετύχει τον μεγάλο στόχο που της απέμεινε, μετά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα.

Στον κρίσιμο επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης (17/04) που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Αλφαμέγα», ο Καρσέδο περιμένει από τα... «βαριά όπλα» της ομάδας, να κάνουν το κάτι παραπάνω για να την οδηγήσουν στο επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα.

Ένας από αυτούς είναι φυσικά ο Ζάιρο, ο οποίος έμεινε εκτός... ροτέισιον του Ισπανού τεχνικού στο χθεσινό ματς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αφού δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό προκειμένου να ξεκουραστεί, αλλά και να προφυλαχθεί.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι... ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό, έχοντας χάσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, παρότι μετράει 13 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, έχει να σκοράρει από τις 10 Φεβρουαρίου και την εντός έδρας νίκη επί του Εθνικού με 4-3!

Στην Πάφο περιμένουν πλέον από τον Ζάιρο να... «ξεμπλοκάρει» στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα, στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, για να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό και να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα για το πρώτο της τρόπαιο που θα εξασφαλίσει και έξοδο στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που Απόλλωνας και Πάφος συναντήθηκαν στο «Αλφαμέγα», στις 29 Οκτωβρίου για την 9η αγωνιστική, ο Βραζιλιάνος «killer» είχε πετύχει δύο γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στο εμφατικό 0-3.

Βέβαια, άλλο ματς τότε, άλλο την Τετάρτη. Η κρισιμότητα του μεθαυριανού (17/04) αγώνα είναι σαφώς μεγαλύτερη όπως και η πίεση, με την ομάδα του Καρσέδο πάντως να παίζει για δύο αποτελέσματα, μετά τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό, όμως θα έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα, αφού το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από Απολλωνίστες και οι δικοί της οπαδοί θα απουσιάζουν. Αλλά στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές, ότι ο κόσμος δεν παίζει μπάλα και οι αγώνες κρίνονται από τους παίκτες και τους προπονητές...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οργανωμένοι οπαδοί Πάφου: «Η σεζόν που θα σηκώσουμε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία μας έφθασε»-ThemaSports
Γιορτάζει οOleksandr Kniaziev-ThemaSports
30/04 @ 14:16

Γιορτάζει οOleksandr Kniaziev

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Oleksandr Kniaziev με την Πάφο να εύχεται χρόνια πολλά στον προπονητή Κ-19 της ομάδας. 

Το κύπελλο η μόνη διέξοδος για Ευρώπη-ThemaSports
01/05 @ 15:00

Το κύπελλο η μόνη διέξοδος για Ευρώπη

Η Πάφος δεν κέρδισε τον Άρη και πλέον στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου, ώστε να εξασφαλίσει εισιτήριο για Ευρώπη.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία και... έβαλε κι άλλη πίεση στον εαυτό της-ThemaSports
30/04 @ 09:21

Έχασε μεγάλη ευκαιρία και... έβαλε κι άλλη πίεση στον εαυτό της

Η Πάφος FC, ερχόμενη με... φόρα από την ιστορική πρόκριση επί του Απόλλωνα και την πεντάρα επί της Ανόρθωσης, είχε μία «χρυσή» ευκαιρία στο ματς με τον Άρη για να πάρει το τρίποντο και να ανέβει στην 4η θέση και στο +2 από τη Λεμεσιανή ομάδα και να κρατάει την τύχη στα χέρια της ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, για το τέταρτο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που διεκδικούν οι δύο ομάδες.

Τι απαντά η Πάφος στο σενάριο να παραχωρήσει και τη Νότια στην Ομόνοια!  -ThemaSports
29/04 @ 12:30

Τι απαντά η Πάφος στο σενάριο να παραχωρήσει και τη Νότια στην Ομόνοια!

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πάφου, Πολύβιος Παλιούρας.

«Η προπώληση θα ξεκινήσει μετά την αστυνομική σύσκεψη, δεν είναι δύσκολο να εξαντλήσουμε τις 9 χιλιάδες»-ThemaSports
29/04 @ 12:07

«Η προπώληση θα ξεκινήσει μετά την αστυνομική σύσκεψη, δεν είναι δύσκολο να εξαντλήσουμε τις 9 χιλιάδες»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πάφου, Πολύβιος Παλιούρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ