Τρίτη 15 Απριλίου 1958.

Ακολουθήστε μας στο Google news



Δύο ημέρες μετά το Πάσχα, περίπου 3.000 φίλαθλοι είχαν κατακλύσει το γήπεδο του Πανελληνίου. Ο λόγος; Το πρώτο παιχνίδι που θα έδινε στην ιστορία της η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών. Αντίπαλος, η... επίσης νεοσύστατη εθνική Λιβάνου η οποία έδινε με τη σειρά της το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της.

Προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Πόλυς Πολυτιμίδης, ένας πραγματικός ευπατρίδης του μπάσκετ. Ήταν άλλωστε ο εμπνευστής για την δημιουργία της ιστορικής ομάδας του Τρίτωνα εν μέσω κατοχής, μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ εκείνη την περίοδο. Ο Αιγυπτιώτης Πολυτιμίδης ανέλαβε τα ηνία της εθνικής γυναικών και ήταν εκείνος που την καθοδήγησε στην πρώτη της αναμέτρηση.

Οι πρώτες μπασκετμπολίστριες που συνέθεσαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Ζαπονίδου, Σκριβάνου, Βαρελοπούλου, Αρναούτογλου, Κανδιά, Ηρωίδου, Χριστακοπούλου, Πολυμενάκου, Μικελέτη και Κελέρη. Τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στο νούμερο «8» της εθνικής μας ομάδας, στην Λουκία Σκριβάνου η οποία αποτελούσε και το μεγαλύτερο ταλέντο της εποχής. Κάτι που επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο στο παρθενικό ματ της Εθνικής!

Η ελληνική ομάδα επικράτησε εύκολα με 68-32 του Λιβάνου και η τότε παίκτρια του Ολυμπιακού είχε κλέψει ολοκληρωτικά την παράσταση σημειώνοντας 23 πόντους! Το κοινό δεν σταμάτησε να φωνάζει «Ελλάς, Ελλάς» και να χειροκροτεί τις Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες. Η Δήμητρα Ζαπονίδου και η Θεοδώρα Βαρελοπούλου είχαν επόσης ξεχωρίσει από την ελληνική ομάδα σημειώνοντας από 14 πόντους η καθεμία από αυτές.

Το παιχνίδι ήταν εύκολο για την Εθνική μας. Ο Λίβανος μόνο στο πρώτο τρίλεπτο είχε επαφή με το σκορ (6-6). Στη συνέχεια παραδόθηκε στην ελληνική ομάδα η οποία είχε προηγηθεί με 33-19 στο ημίχρονο. Παρόλα αυτά το ελληνικό κοινό που είχε βρεθεί στο γήπεδο του Πανελληνίου δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και την αντίπαλη ομάδα του Λιβάνου.

Το φύλλο αγώνα του πρώτου ματς της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ 68-32

Ημίχρονο: 33-19

ΕΛΛΑΔΑ: Σκριβάνου 23, Βαρελοπούλου 14, Ζαπονίδου 14, Αρναούτογλου 7, Κανδία 6, Χριστακοπούλου 2, Ηρωΐδου, Κελέρη, Κορρέ, Μικελέτη.

ΛΙΒΑΝΟΣ: Αλαχαντουριάν 9, Γκαμπετιάν 8, Αρζεζιάν 5, Σαριάν 5, Καάν 2, Μπασαρλιάν 4.

gazzetta.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup-ThemaSports
27/04 @ 18:14

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ο Ολυμπιακός πήρε τη ρεβάνς απέναντι στη Φερεντσβάρος (39-32) και πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Volley League ανδρών, η Χρυσή Βίβλος: Έφτασε τους 32 τίτλους ο Ολυμπιακός-ThemaSports
22/04 @ 20:47

Volley League ανδρών, η Χρυσή Βίβλος: Έφτασε τους 32 τίτλους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υπέταξε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο θρίλερ του "Μελίνα Μερκούρη" και με 3-1 νίκες στους τελικούς της Volley League ανδρών έκανε το back to back φτάνοντας παράλληλα τους 32 τίτλους στην ιστορία του.

ΑΡΗΣ: «Τελικός» για να σώσει ότι σώζεται!-ThemaSports
27/04 @ 21:42

ΑΡΗΣ: «Τελικός» για να σώσει ότι σώζεται!

Ο Άρης κινδυνεύει να χάσει την Ευρώπη και ο αγώνας με την Πάφο είναι τελικός

Στον τελικό η Καρολίνα-ThemaSports
21/04 @ 14:59

Στον τελικό η Καρολίνα

Στον τελικό των 50μ ελεύθερο S11 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 προκρίθηκε η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Κορίτσι θαύμα: 9χρονη στην Ινδία σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος -ThemaSports
20/04 @ 14:06

Κορίτσι θαύμα: 9χρονη στην Ινδία σηκώνει τρεις φορές το σωματικό της βάρος

Η Arshia Goswami είναι ένα 9χρονο κορίτσι, από το κρατίδιο Haryana της Ινδίας, που έχει χαρακτηριστεί ως η γυναικεία εκδοχή του Ηρακλή!

ΧΑΜΟΣ στα αποδυτήρια με το πάρτι των Παφιτών (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 22:57

ΧΑΜΟΣ στα αποδυτήρια με το πάρτι των Παφιτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας μικρός... χαμός έγινε στα αποδυτήρια της Πάφου μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ