Ο Κώστας Φορτούνης ολοκλήρωσε την εμφάνισή του απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με ένα υπέροχο γκολ και μία ακόμη πιο «μαγική» ασίστ. Τα νούμερα, όμως, δεν μπορούν να περιγράψουν πλήρως τις δουλειές που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο, καταρρίπτοντας «πανηγυρικά» μία... φήμη που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Φορτούνης πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση, άλλη μία τη φετινή σεζόν, αυτήν τη φορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και αξίζει το μεγαλύτερο μέρος των ευσήμων, για αυτό το 3-0 που υπήρχε μέχρι το 67ο λεπτό.

Και ας βρήκαν δύο τέρματα στη συνέχεια οι Τούρκοι, αυτό δεν μπορεί να σβήσει αυτά που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο (11/04, 3-2).

Για τα προημιτελικά του Europa Conference League ο Πειραιάς έβαλε τα… καλά του και υποδέχθηκε τη Φενέρ. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης έμοιαζε περισσότερο με… καζάνι που έβραζε παρά με γήπεδο, «καταπίνοντας» τους Τούρκους, χάρη σαφώς και στους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που έδειξαν περίσσιο θάρρος κυριαρχώντας σε όλες τις πτυχές του γηπέδου, μέχρι το 60ο λεπτό τουλάχιστον.

Με το… καλημέρα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και μόλις στο 8ο λεπτό ο Φορτούνης με σουτ έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς για το 1-0 προκαλώντας πανδαιμόνιο στις κερκίδες.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όμως, δεν συμβιβάστηκε απλώς με το γκολ, αλλά δημιούργησε και το 2-0. Στο 32ο λεπτό ο Φορτούνης με μία «μαγική» μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Γιόβετις και ο Μαυροβούνιος με ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

 

Η εμφάνιση του Φορτούνη δεν περιορίστηκε μόνο στο γκολ και την ασίστ, που στην πραγματικότητα από μόνα τους, είναι υπέρ-αρκετά για να τον αναδείξουν MVP, αλλά έκανε άψογα αυτό για το οποίο τον κατηγορούν ότι υστερεί.

Στο υψηλό πρες του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης συμμετείχε ενεργά, με τον χώρο δράσης του να μην περιορίζεται απλώς στην αριστερή πτέρυγα στην οποία και ήταν τοποθετημένος. Αντιθέτως ο Φορτούνης κάλυψε σχεδόν τα 3/4 του γηπέδου, ενώ βοήθησε και πάρα πολύ στα ανεβάσματα του Ορτέγκα, ώστε ο Ολυμπιακός να μην βρεθεί ευάλωτος, σε κάποια αντεπίθεση των Τούρκων.

εικόνα_Viber_2024-04-12_10-19-09-758.png


Σε γενικές γραμμές, η συγκεκριμένη χρονιά είναι από τις κορυφαίες στην καριέρα του Κώστα Φορτούνη, με τον Έλληνα άσο να έχει πετύχει 11 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 18 τελικές πάσες.

 
 

Απ’ ότι φαίνεται η υπόσχεση που έδωσε στον γιό του, την έχει τηρήσει και μάλιστα με το παραπάνω. Είναι αξιοθαύμαστο ότι κατάφερε να ξεπεράσει όχι μία, αλλά δύο ρήξεις χιαστών και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά, λες και οι τραυματισμοί δεν συνέβησαν ποτέ.

Και με το συμβόλαιο του να λήγει στο φινάλε της σεζόν, οι φίλοι της ομάδας κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το αν ο Φορτούνης θα παραμείνει στο… λιμάνι της καρδιάς του.  

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεφάλαιο Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές «ρίζες», η... εκτόξευση στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός! -ThemaSports
06/05 @ 21:11

Κεφάλαιο Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές «ρίζες», η... εκτόξευση στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός!

Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού» φαίνεται να είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από χαμηλά, έφτασε στα «σαλόνια» της Premier League και αγωνίζεται εδώ και μία διετία με την Εθνική Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το ΚΑΥΤΟ 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!-ThemaSports
06/05 @ 11:18

Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το ΚΑΥΤΟ 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ξανά από σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, που μέσα σε 11 μέρες έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Super League: Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πώς θα μοιραστούν και πότε ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ομάδων-ThemaSports
06/05 @ 09:44

Super League: Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πώς θα μοιραστούν και πότε ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ομάδων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα το ευρωπαϊκό «ταξίδι» των ελληνικών ομάδων τη νέα σεζόν...

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μπάλντοκ!-ThemaSports
05/05 @ 19:41

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μπάλντοκ!

Κίνηση ενίσχυσης του ελληνικού κορμού με βασικό παίκτη της εθνικής Ελλάδας και 83 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Παναθηναϊκό. Ο 31χρονος πλάγιος αμυντικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη μετά τον Μαξίμοβιτς.

Euroclubindex: «Φαβoρί για το Conference League o Ολυμπιακός, η ΑΕΚ για τo πρωτάθλημα!»-ThemaSports
05/05 @ 21:48

Euroclubindex: «Φαβoρί για το Conference League o Ολυμπιακός, η ΑΕΚ για τo πρωτάθλημα!»

Με βάση το μοντέλο υπολογισμού της ιστοσελίδας «Euroclubintex» ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί και την κατάκτηση του Europa Conference League, ενώ η ΑΕΚ για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Απίθανο στατιστικό: Η ΑΕΚ τρέχει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια της από Μπάγερν και Παρί!-ThemaSports
05/05 @ 21:06

Απίθανο στατιστικό: Η ΑΕΚ τρέχει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια της από Μπάγερν και Παρί!

Βασικό στοιχείο της ΑΕΚ επί των ημερών του Ματίας Αλμέιδα είναι το τρέξιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με στόχο την άμεση μετάβαση όταν η μπάλα είναι στο πόδια των παικτών, ενώ όταν δεν είναι η γρήγορη ανάκτηση που θα οδηγήσει σε κόντρα επίθεση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ