Η Μπριζ νίκησε (1-0), ο ΠΑΟΚ μπορούσε καλύτερα, αλλά όπως και μετά το Ζάγκρεμπ, έτσι και τώρα, θα μιλήσει… στο τέλος η Τούμπα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Απέναντι σε μία ομάδα που ψάχνει... αποκούμπι στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ ήρθε στο Βέλγιο προκειμένου να θέσει τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League.

Βήμα πρώτο; Γιαν Μπρέιντελ. Και ο πρώτος λόγος αναμενόμενα ανήκε στην Κλαμπ Μπριζ που μπήκε με φόρα στο ματς και έθεσε εαυτόν σε θέση οδηγού, αιφνιδιάζοντας τους Θεσσαλονικείς.

Αν και η πρώτη υποψία ευκαιρίας ανήκε στον Δικέφαλο, με τον Σαμάτα να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάισον στο 2', χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Αφρικανός φορ αποτέλεσε την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην αρχική ενδεκάδα, σε μία αναμενόμενη σύνθεση από τον Ρουμάνο τεχνικό, με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Βιεϊρίνια - Μπάμπα στα άκρα της άμυνας και Κουλιεράκη - Κεντζιόρα στα στόπερ.

Δίδυμο στα χαφ μετά από αρκετό καιρό συνέθεσαν οι Μεϊτέ - Οζντόεφ, με τους Τάισον, Κωνσταντέλια και Αντρίγια να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Στην πρώτη της... κατεβασιά, η Κλαμπ Μπριζ «εκτέλεσε» και πλήγωσε τον ΠΑΟΚ στο 6' της αναμέτρησης με τον Βέτλεσεν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των ασπρόμαυρων και με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι, άνοιξε το σκορ στην Μπριζ για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το αρχικό σοκ, προσπάθησε να βρει σφυγμό, να πάρει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο, χώλαινε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αδυνατώντας να βγάλει συνεργασίες. Ήταν σαφές πως οι Βέλγοι είχαν πάρει τα κλειδιά του κέντρου, σε μία κακή βραδιά των χαφ του Δικεφάλου που δημιουργικά κινήθηκαν σε ρηχά νερά ενώ και ανασταλτικά τα αβίαστα λάθη έβγαζαν με χαρακτηριστική ευκολία την Κλαμπ Μπριζ μπροστά. Μία φύσει επιθετική και ταχύτατη ομάδα.

Από πλευράς Δικεφάλου, ό,τι καλύτερο έχει να θυμάται ο ΠΑΟΚ από το α΄ημίχρονο είναι ένα σουτ του Μεϊτέ στο 39΄και μία φάση διαρκείας στην περιοχή του αντιπάλου τους με ένα ακόμη σουτ του Τάισον που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζάκερς λίγο πριν την ολοκλήρωση του 45λεπτου.

Και αναμφίβολα αυτό που κρατάει ο Δικέφαλος είναι η κίτρινη κάρτα στον Τιάγκο στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, σε μία φάση που σαφώς ελέγχεται καθώς ο έμπειρος επιθετικός χτύπησε εκτός φάσης τον Κουλιεράκη, προκαλώντας την οργή στον πάγκο του Δικεφάλου που ζήτησε κόκκινη. Με τον δείκτη του σκορ στο 1-0 και με ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο από τους ασπρόμαυρους, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Προβληματικός και στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος και κυρίως στην τελική πάσα. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ βγήκε στο τρανζίσιον αλλά δεν μπόρεσε να «τελειώσει» υποδειγματικά την προσπάθειά του, με τους Βέλγους σταθερά στην επίθεση να δείχνουν τα δόντια τους. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο 58' με τον Κοτάρσκι να κρατά όρθια την ομάδα του με σωτήρια επέμβαση με το δεξί χέρι σε πλασέ του Γιούτγκλα.

Πρώτος μίλησε από τον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μία προσπάθεια να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του, επιστρατεύοντας Ντεσπόντοφ, Μπράντον και Σβαμπ. Από την πλευρά του, ο Νίκι Χάγιεν στόχευσε ξεκάθαρα με τις αλλαγές του στα δεξιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ρίχνοντας τον Νούσα και εκδηλώνοντας διαρκώς επιθέσεις από εκεί...

Στο 76΄τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να γίνουν και χερότερα όταν ο προαναφερθείς, Νούσα, δοκίμασε μία πάσα στον Ονιεντίκα, με τον Κοτάρσκι να βρίσκει τον Νιγηριανό και τον Ζίμπερτ να υποδεικνύει πέναλτι. Ο πορτιέρε του Δικεφάλου όμως φρόντισε να διορθώσει το λάθος του, πέφτοντας σωστά και αποκρούοντας με τα πόδια την εκτέλεση του Τιάγκο.

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο ΠΑΟΚ, οι ασπρόμαυροι δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα επιθετικά και δεν πήραν ούτε το κάτι παραπάνω από τις επιλογές του. Απεναντίας έμοιαζαν άκρως ευάλωτοι κάθε φορά που η Κλαμπ Μπριζ έβγαινε στον χώρο, δημιουργώντας προϋποθέσεις απειλής.

Σε κάθε περίπτωση, το 1-0 διατηρεί ζωντανό τον ΠΑΟΚ που θα τα δώσει όλα γι΄όλα στην Τούμπα προκειμένου να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Όπως ακριβώς έπραξε και με την Ντιναμό...

Βέβαια αν κάτι πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από το αποψινό ματς είναι πως την Κλαμπ Μπριζ δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την υποτιμήσει. Η «μάχη» στην Τούμπα θα είναι... πόλεμος και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει με το μαχαίρι στα δόντια για να συνεχίσει να ονειρεύεται ευρωπαϊκά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (Νούσα 72’), Φετλέσεν (Μπαλάντα 72’), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (Ορντόνεθ 55’), Σαμπέ, Τιάγκο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Ότο 82’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 62’), Τάισον, Σαμάτα (Τόμας 72’).

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ
Βοηθοί: Γιαν Ζαιντέλ - Ράφαελ Φόλτιν.
Τέταρτος: Σβεν Γιαμπλόνσκι
VAR: Μάρκο Φριτς - Σέρεν Στορκς

Πηγή: sdna.gr

Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ThemaSports:

Τέλος στο παιχνίδι: Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-0

90΄+3΄ Στα χέρια του Γιάκερς η εκτέλεση φάουλ από τον Ντεσπόντοφ.

90΄+2΄ Κίτρινη στον Σκόρας, φάουλ σε καλό σημείο για τον ΠΑΟΚ.

90΄ Κίτρινη σε Τόμας και Μέχελε, με τον τελευταίο να χάνει τη ρεβάνς!

84΄ Κίτρινη στον Ντε Κάιπερ για φάουλ στον Τάισον.

78΄ Αποκρούει ο Κοτάρσκι το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τιάγκο και κρατάει ζωντανό τον ΠΑΟΚ!

76΄ Πέναλτι για την Μπριζ. Ο Νούσα είδε την κίνηση του Ονιεντίκα, με τον Κοτάρσκι να βγαίνει άτσαλα και να τον ανατρέπει.

75΄ Σουτ του Ονιεντίκα, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

61΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σκόρας, λίγο πάνω από την εστία του Κοτάρσκι η μπάλα.

58΄ Τεράστια ευκαιρία για την Κλαμπ Μπριζ. Ο Σκόρας έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στον Γιουτγκλά που σούταρε από κοντά, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το 1-0.

54΄ Ο Γιουτγκλά πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

49΄ Κίτρινη στον Σαμάτα.

46΄ Έναρξη Β' ημιχρόνου.

45΄+4΄ Τέλος πρώτου ημιχρόνου: Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-0

45΄+2΄ Σουτ του Σάμπε, κόντραρε στον Τάισον και έφυγε κόρνερ.

44΄ Σουτ από τον Τάισον εκτός περιοχής, ψηλά άουτ η μπάλα.

39΄ Σουτ του Μεϊτέ εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

26΄ Κίτρινη στον Τιάγκο, που χτύπησε τον Κουλιεράκη στο πρόσωπο με το χέρι του εκτός φάσης. Θα χάσει το επόμενο παιχνίδι ο φορ των Βέλγων.

14΄ Πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ ο Σαμάτα, με την μπάλα να βρίσκει στον Σπίλερς και να φεύγει κόρνερ.

10΄ Νέα ευκαιρία για την Μπριζ, ο Ντε Κάιπερ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Τιάγκο δεν πρόλαβε να πλασάρει προ κενής εστίας!

7΄ ΓΚΟΛ για την Κλαμπ Μπριζ. Ο Γιουτγκλά είδε το μεγάλο κενό που είχε έξω από την περιοχή του ο ΠΑΟΚ και μοίρασε στον Φέτλεσεν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

2΄ Εκτέλεση φάουλ από τον Τάισον, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

1΄ Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγεν): Γιάκερς, Σπίλερς, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Φέτλεσεν, Σκόρας, Τιάγκο, Γιουτγκλά.

Στον πάγκο είναι οι: Μπούρσικ, Ορντόνιες, Μέιγερ, Μπογιατά, Νούσα, Μπαλάντα, Χόμα, Ταλμπί, Ζινκερνάγκελ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σαμάτα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Ότο, Σβαμπ, Μπράντον, Ντεσπόντοφ, Αντόνιο, Τζίμας.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Βοηθοί: Γιαν Ζαιντέλ, Ράφαελ Φόλτιν.
VAR: Μάρκο Φριτς
AVAR: Σέρεν Στορικς
Τέταρτος: Σβεν Γιαμπλόνσκι

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ελάτε στον Πειραιά για ελληνική φιλοξενία»: Το ΕΠΙΚΟ σποτάκι για τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ»! (ΗΧΗΤΙΚΟ)-ThemaSports
03/05 @ 01:28

«Ελάτε στον Πειραιά για ελληνική φιλοξενία»: Το ΕΠΙΚΟ σποτάκι για τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ»! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ακούστε πως περιέγραψε ο Ηρακλής Αντύπας στον bwinΣΠΟΡ FM, την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 4-2 επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για τα ημιτελικά του Conference League!

Παράγοντας Κυπριακής ομάδας είδε την ΤΕΣΣΑΡΑ του Θρύλου στο «Βίλα Παρκ» με ερυθρόλευκη φανέλα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
03/05 @ 01:20

Παράγοντας Κυπριακής ομάδας είδε την ΤΕΣΣΑΡΑ του Θρύλου στο «Βίλα Παρκ» με ερυθρόλευκη φανέλα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Στο «Βίλα Παρκ» όπου παρακολούθησε τον ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τον Ολυμπιακό, όπου οι Πειραιώτες πήραν μία τεράστια και ιστορική νίκη με 2-4, ήταν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (02/05), ο Γενικός Διευθυντής του Άρη και οπαδός των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Γιαννέλης.

Μεντιλίμπαρ: «Να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί»-ThemaSports
03/05 @ 00:37

Μεντιλίμπαρ: «Να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα έδωσε το σύνθημα για τη ρεβάνς.

Λύγισε στο φινάλε την Κλαμπ Μπριζ και πήρε προβάδισμα τελικού η Φιορεντίνα!-ThemaSports
03/05 @ 00:25

Λύγισε στο φινάλε την Κλαμπ Μπριζ και πήρε προβάδισμα τελικού η Φιορεντίνα!

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 61ο λεπτό, η Φιορεντίνα δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην μαχητική Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας τελικώς τη νίκη με 3-2 χάρη στο τέρμα του Ενζολά στο 90+1'!

Η Άστον Βίλα ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός σκοράρει για 3η φορά με τον Ελ Κααμπί για το 2-3! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:27

Η Άστον Βίλα ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός σκοράρει για 3η φορά με τον Ελ Κααμπί για το 2-3! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέρει ευθύνη ο Τζολάκης, η Άστον Βίλα ισοφαρίζει στο 50ο λεπτό τον Ολυμπιακό, χάρη σε μία σέντρα – σουτ, εντελώς απρόσμενη, από τον Ντιαμπί! Και εκεί, ο Ελ Κααμπί κάνει το 3-2, από το σημείο του πέναλτι!

Μία στιγμή ήταν αρκετή: Ο Γουότκινς πρόλαβε τον Ρέτσο και η Βίλα μειώνει σε 1-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 22:51

Μία στιγμή ήταν αρκετή: Ο Γουότκινς πρόλαβε τον Ρέτσο και η Βίλα μειώνει σε 1-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άστον Βίλα κάνει το 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό και πηγαίνει με καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια, ενόψει του δευτέρου μέρους. Σκόρερ και πάλι ο Όλι Γουότκινς, που πρόλαβε τον Παναγιώτη Ρέτσο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ