Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε, αλλά δεν τελείωσε την Φενέρμπαχτσε. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της τουρκικής ομάδας, έχοντας μάλιστα προηγηθεί με τρία γκολ (Φορτούνης 8', Γιόβετιτς 32', Τσικίνιο 57'). Η Φενέρ απάντησε με τους Τάντιτς (68') και Καχβετσί (74').

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης, αν και θα μπορούσε το βήμα του προς τα ημιτελικά να είναι ακόμη πιο σταθερό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της Φενέρμπαχτσε στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Φορτούνης με σουτάρα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 8', ενώ στο 32' ήταν σειρά του Γιόβετιτς να σκοράρει. Ξανά ο Φορτούνης πρωταγωνιστής με την εξαιρετική του μεταβίβαση.

Στο 57ο λεπτό ο Τσικίνιο έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για τους ερυθρόλευκους. Ο Τάντις στο 68ο λεπτό μείωσε με εκτέλεση πέναλτι, ενώ οι Τούρκοι μπήκαν για τα καλά στο... κόλπο με γκολ του Καχβετσί στο 74ο λεπτό.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη (18/11, 22:00) στο Σουκρού Σαράτσογλου. Θυμίζουμε πως το ζευγάρι Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε διασταυρώνεται με εκείνο της Άστον Βίλα με τη Λιλ.

Το ματς

Η Φενέρμπαχτσε θέλησε να βάλει πίεση στον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Τζέκο να γίνεται επικίνδυνος στο 4', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βόσνιος επιθετικός δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με τον Τζολάκη όμως να μπλοκάρει σταθερά. Μάλιστα, ο φορ των φιλοξενούμενων είχε νέα τελική στο 7ο λεπτό.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μασούρας πίεσε τον Σογιούντσου, ο οποίος έκανε λάθος, ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι με τον "αέρα' του πρώτου γκολ, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 16' πάτησαν ξανά στην περιοχή της Φενέρμπαχτσε. Ο Γιόβετιτς σούταρε μέσα από το "κουτί", αλλά ο Σογιούντσου έπεσε στα πόδια του και έκοψε την φόρα της μπάλας, για να μαζέψει ο Λιβάκοβιτς. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σ' ένα δεύτερο τέρμα στο 27', με κεφαλιά του Κάρμο και απόκρουση του τερματοφύλακα της Φενέρ.

Στο 32ο λεπτό, ο Ολυμπιακός "μετουσίωσε" τον πλήρη έλεγχο που είχε σ' ένα δεύτερο γκολ. Πρωταγωνιστής ξανά ο Φορτούνης, ο οποίος έβγαλε μαγική πάσα στον Γιόβετιτς, ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί από τα αριστερά της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, οι Τούρκοι έχασαν τον Οστερβόλντε, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η Φενέρμπαχτσε έκανε μετά από πολλή ώρα αισθητή την παρουσία της στο 45+3', με άστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καχβετσί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με την άμυνα της Φενέρμπαχτσε να βρίσκεται σε σύγχυση. Στο 51' ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε την μπάλα από τα δεξιά της περιοχής, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Έξι λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Οι Τούρκοι έχασαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Τσικίνιο, ο Ελ Κααμπί πήρε την μπάλα, τροφοδότησε εκ νέου τον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή για το 3-0.

Η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε και στο 63' προειδοποίησε. Ο Καχβετσί έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, πρώτη κεφαλιά από τον Τζέκο, δεύτερη από τον Σιμάνσκι, με τον Τζολάκη να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Τέσσερα λεπτά αργότεροι, οι Τούρκοι κέρδισαν πέναλτι μετά από τάκλιν του Ρέτσου στον Οσαγί-Σάμουελ. Ο Τάντιτς έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει πέσει στα δεξιά.

Οι Τούρκοι αξιοποίησαν το μομέντουμ τους και στο 74' πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει αποσυντονισμένος. Ο Τάντιτς έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει πέσει στα δεξιά.

Το παιχνίδι ήταν έντονο μέχρι την λήξη. Ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Όρτα και Ιμπόρα, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου η ομάδα του τον έλεγχο. Στο 84' ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ήταν άστοχος.

Στις καθυστερήσεις, ο Μπονούτσι καρδιοχτύπησε το Καραϊσκάκης, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εκεί. Έτσι, το 3-2 έμεινε έως το φινάλε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν ραντεβού για την Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84' Ιμπόρα), Μασούρας (87' Κίνι), Φορτούνης, Γιόβετιτς (82' Όρτα), Ελ Κααμπί (87' Αραμπί).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Σογιούντσου, Μπεκάο (84' Μπονούτσι), Οστερβόλντε (45' Καντιόγλου), Ζάιτς (62' Φρεντ), Κρούνιτς (62' Γιούκσεκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.

Πηγή: sport24.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports:

90΄+5΄ Λήξη αγώνα, ο Ολυμπιακός κερδίζει με 3-2 τη Φενέρ και παίρνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ!

90΄+4΄ Μεγάλη φάση για τη Φενέρ! Ο Μπονούτσι ξεχνιέται από την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά ο Ορτέγκα τελευταία στιγμή κάνει σωτήρια παρέμβαση!

78΄ Κίτρινη κάρτα στον Μασούρα.

76΄ Πλασέ του Φρεντ, μπλόκαρε ο Τζολάκης.

75΄ Νέα κεφαλιά του προωθημένου Κάρμο, άουτ η μπάλα.

74΄ ΓΚΟΛ για τη Φενέρμπαχτσε. Γέμισμα του Τάντιτς, ο Γιουκσέκ τσιμπάει και ο αμαρκάριστος Καχβετσί εκτελεί εξ επαφής τον Τζολάκη για να μειώσει σε 3-2...

73΄ Κάρτα στον Φρεντ.

72΄ Κεφαλιά του Κάρμο, μπλόκαρε ο Λιβάκοβιτς.

68΄ ΓΚΟΛ για τη Φενέρμπαχτσε. Ο Τάντιτς νικά από τα έντεκα βήματα τον Τζολάκη και μειώνει σε 3-1.

67΄ Πέναλτι για τη Φενέρ. Ο Ρέτσος πάει δυνατά με τάκλιν στον Οσάγι-Σάμουελ, ο οποίος... έβγαινε εκτός γηπέδου και τον ανέτρεψε! Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ελλαδίτης στόπερ του Ολυμπιακού ενεργεί σαν... ερασιτέχνης και «κρεμάει» την ομάδα του.

63΄ Νέα πολύ μεγάλη φάση για τη Φενέρ. Κεφαλιά-πάσα του Τζέκο, νέα εξ επαφής κεφαλιά του Σιμάνσκι, ο Τζολάκης με εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι θα το βγάλει κι αυτό!

61΄ Μεγάλη φάση για τη Φενέρ. Ο Οσάγι-Σάμουελ μπαίνει στην στην περιοχή του Ολυμπιακού, κάνει το σουτ, αλλά ο Τζολάκης αποκρούει!

57΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό! Εκπληκτικό πρέσινγκ των ερυθρόλευκων, με τον Έσε να κλέβει σε κομβικό σημείο, ο Ελ Κααμπί πάσαρε στον Τσικίνιο, ο οποίος με τρομερό διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λιβάκοβιτς, γράφοντας το 3-0!

51΄ Απίθανη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Τραγικό λάθος μετά το πρέσινγκ του Φορτούνη, ο Ελ Κααμπί υπό την πίεση του Σογιουντσού κάνει το πλασέ, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά!

50΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

46΄ Πρώτη απειλή για τον Ολυμπιακό. Ο Γιόβετιτς έδωσε για τον Μασούρα, αυτός προσπάθησε από πλάγια θέση να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς ο οποίος μπλόκαρε.

46΄ Έναρξη Β' ημιχρόνου.

45΄+6΄ Λήξη Α' ημιχρόνου, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 2-0! 

45΄+4΄ Ευκαιρία για τη Φενέρ. Σουτ από τον Κρούνιτς, εντυπωσιακή απόκρουση απο τον Τζολάκη.

45΄+3΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καχβετσί, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών η μπάλα.

45΄ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

40΄ Άστοχο σουτ από τον Ορτέγκα.

32΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό! Μαγική κάθετη μπαλιά του Φορτούνη για τον Γιόβετιτς, ο οποίος εκτελεί τον Λιβάκοβιτς για το 2-0!

27΄ Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Κάρμο πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, διώχνει με υπερένταση σε νέο κόρνερ ο Λιβάκοβιτς.

22΄ Κάρτα στον Καχβετσί για διαμαρτυρία.

16΄ Απειλεί ξανά ο Ολυμπιακός. Εξαιρετική συνεργασία του Μασούρα με τον Γιόβετιτς, ο τελευταίος ρολάρει στην πλάτη του Σογιουντσού, αλλά ο Τούρκος στόπερ του βάζει την κόντρα και ο Λιβάκοβιτς μπλοκάρει την μπάλα.

8΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό! Μετά από πρέσινγκ του Μασούρα και κόντρα στην απομάκρυνση του Σογιουντσού, ο Φορτούνης κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής και με θαυμάσιο συρτό σουτ εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0!

7΄ Απειλεί ξανά η Φενέρ με ωραία κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η σέντρα-σουτ του Τζέκο απομακρύνεται από τον Τζολάκη.

5΄ Συρτό σουτ του Τζέκο, μπλοκάρει ο Τζολάκης.

Ευκαιρία για τη Φενέρ. Εκπληκτική κόντρα, η οποία ξεκίνησε από φάουλ που δεν δόθηκε στον Μασούρα, ο Τάντιτς βρήκε τον Τζέκο εκτός περιοχής, ο Βόσνιος έκανε το βολέ, αλλά ο Κάρμο έκανε σωτήρια παρέμβαση!

1΄ Έναρξη αγώνα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Μασούρας, Γιόβετιτς, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Στον πάγκο των Πειραιωτών: Πασχαλάκης, Παπαδούδης, Όρτα, Ιμπόρα, Ελ Αραμπί, Αλεξανδρόπουλος, Κίνι, Καρβάλιο, Ρίτσαρντς, Ντόη.

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι, Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεσάο, Ουστερβέλντε, Ζάιτς, Κρούνιτς, Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ντεμίρ, Εγριμπαγιάτ, Γικσέκ, Καντίογλου, Κεντ, Μπονούτσι, Μπατσουαγί, Φρεντ, Ντουρσούν, Καραγιαζί, Φεντάι, Ακτσιτσέκ.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Στεφάν Ντε Αλμέιδα, Μπεκίμ Ζογκάι (Ελβετία)
4ος: Αλεσάντρο Ντούντιτς (Ελβετία)
VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία), AVAR: Λιονέλ Τσουντί (Ελβετία)

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ελάτε στον Πειραιά για ελληνική φιλοξενία»: Το ΕΠΙΚΟ σποτάκι για τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ»! (ΗΧΗΤΙΚΟ)-ThemaSports
03/05 @ 01:28

«Ελάτε στον Πειραιά για ελληνική φιλοξενία»: Το ΕΠΙΚΟ σποτάκι για τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ»! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ακούστε πως περιέγραψε ο Ηρακλής Αντύπας στον bwinΣΠΟΡ FM, την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 4-2 επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για τα ημιτελικά του Conference League!

Παράγοντας Κυπριακής ομάδας είδε την ΤΕΣΣΑΡΑ του Θρύλου στο «Βίλα Παρκ» με ερυθρόλευκη φανέλα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
03/05 @ 01:20

Παράγοντας Κυπριακής ομάδας είδε την ΤΕΣΣΑΡΑ του Θρύλου στο «Βίλα Παρκ» με ερυθρόλευκη φανέλα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Στο «Βίλα Παρκ» όπου παρακολούθησε τον ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τον Ολυμπιακό, όπου οι Πειραιώτες πήραν μία τεράστια και ιστορική νίκη με 2-4, ήταν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (02/05), ο Γενικός Διευθυντής του Άρη και οπαδός των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Γιαννέλης.

Μεντιλίμπαρ: «Να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί»-ThemaSports
03/05 @ 00:37

Μεντιλίμπαρ: «Να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα έδωσε το σύνθημα για τη ρεβάνς.

Λύγισε στο φινάλε την Κλαμπ Μπριζ και πήρε προβάδισμα τελικού η Φιορεντίνα!-ThemaSports
03/05 @ 00:25

Λύγισε στο φινάλε την Κλαμπ Μπριζ και πήρε προβάδισμα τελικού η Φιορεντίνα!

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 61ο λεπτό, η Φιορεντίνα δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην μαχητική Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας τελικώς τη νίκη με 3-2 χάρη στο τέρμα του Ενζολά στο 90+1'!

Η Άστον Βίλα ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός σκοράρει για 3η φορά με τον Ελ Κααμπί για το 2-3! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:27

Η Άστον Βίλα ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός σκοράρει για 3η φορά με τον Ελ Κααμπί για το 2-3! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέρει ευθύνη ο Τζολάκης, η Άστον Βίλα ισοφαρίζει στο 50ο λεπτό τον Ολυμπιακό, χάρη σε μία σέντρα – σουτ, εντελώς απρόσμενη, από τον Ντιαμπί! Και εκεί, ο Ελ Κααμπί κάνει το 3-2, από το σημείο του πέναλτι!

Μία στιγμή ήταν αρκετή: Ο Γουότκινς πρόλαβε τον Ρέτσο και η Βίλα μειώνει σε 1-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 22:51

Μία στιγμή ήταν αρκετή: Ο Γουότκινς πρόλαβε τον Ρέτσο και η Βίλα μειώνει σε 1-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άστον Βίλα κάνει το 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό και πηγαίνει με καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια, ενόψει του δευτέρου μέρους. Σκόρερ και πάλι ο Όλι Γουότκινς, που πρόλαβε τον Παναγιώτη Ρέτσο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ