Η Αλτέτικο επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ στην Μαδρίτη, όμως το γκολ των Γερμανών στο φινάλε (2-1) τους κρατά στο κόλπο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με όλη της τη φόρα μπήκε στο ματς η Ατλέτικο και «έπνιξε» την Μπορούσια. Στο 2’ έπειτα από «άρρωστη» μπαλιά του Γκριεζμάν ο Μοράτα δεν τα κατάφερε αλλά στο 4’ ο Ντε Πολ βρήκε τη γωνία από το ύψος του πέναλτι για το 1-0.

Οι Rojiblancos πίεζαν πολύ ψηλά, δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα, στο 7’ ο Κόμπελ πραγματοποίησε σούπερ επέμβαση στο τακουνάκι του Βίτσελ και το μονότερμα συνεχίστηκε. Η Ντόρτμουντ περίμενε η «μπόρα» να περάσει, όμως όταν πέρασε, είχε ήδη δεχθεί το δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε για το σύνολο του Τσόλο στο 32’ όταν μετά την γκάφα των Σλότερμπεκ - Χούμελς, ο Μοράτα έδωσε στον Γκριεζμάν, εκείνος έβγαλε μόνο του τον Λίνο και και εκείνος δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ.

Μετά το 2-0 οι Μαδριλένοι σταμάτησαν το high-press, οργανώθηκαν στο δικό τους μισό και έτσι η Ντόρτμουντ είχε κάποιες καλές στιγμές στο φινάλε, όμως ο Αντεγιέμι δεν μπόρεσε μετά το λάθος του Ντε Πολ (35’), τη σουτάρα του Μάατσεν έβγαλε στη γωνία του ο Όμπλακ (43’) και ο Σάντσο σούταρε ψηλά (45+1’). Η Ατλέτικο πήγε στα αποδυτήρια με «καθαρό» προβάδισμα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν ήταν το ίδιο. Ο Τέρζιτς έριξε στη «μάχη» τον Μπραντ κάνοντας πιο δημιουργική την ομάδα του. Οι Γερμανοί είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, όμως οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο.

Η BvB απείλησε στο 51’ με τον Φίλγκρουγκ αλλά το σουτ του δεν ηταν καλό και στο 53’ σε αυτό του Μολίνα έπεσε και απέκρουσε στη γωνία του Κόμπελ. Η Ατλέτικο έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όμως στο 75’ ο Κόμπελ έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Λίνο.

Και αφού δεν έγινε το 3-0, πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 2-1, όταν ο Μπραντ έδωσε στον Αλέ, εκείνος έκανε δύσκολο κοντρόλ και με σκαστό σουτ στη γωνία νίκησε τον Όμπλακ.

Το 2-1 διατηρήθηκε αφού στο 85’ σε νέα μεγάλη ευκαιρία των Μαδριλένων, ο Άνχελ Κορέα πιέστηκε και έκανε εύκολο τελείωμα στα χέρια του Κόμπελ και η Ντόρτμουντ είχε δύο δοκάρια. Στο 86’ ο Γκίτενς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με τρομερό αριστερό σουτ και στο 96’ η κεφαλιά του Μπραντ πήγε στη συμβολή.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Τσόλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ (90’ Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90’ Σαούλ), Λίνο (90’ Ρικέλμε), Κόκε, Γιορέντε, Ντε Πολ (80’ Άνχελ Κορέα), Γκριεζμάν, Μοράτα (64’ Μπάριος).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Μάατσεν, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ρίερσον, Εμρέ Τσαν (84’ Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84’ Ρόις), Ν’Μέτσα (46’ Μπραντ), Σάντσο, Αντεγιέμι (73’ Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60’ Αλε).

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη ΠΡΩΤΗ στον ημιτελικό των... τροπαίων! (Πιθανές ενδεκάδες)-ThemaSports
30/04 @ 08:45

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη ΠΡΩΤΗ στον ημιτελικό των... τροπαίων! (Πιθανές ενδεκάδες)

Τη Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τρίτη (30/4) η Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Σέντρα στις 22:00.

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ