Ο Ελ Αραμπί γράφει τη δική του ιστορία

Ο Ελ Αραμπί γράφει τη δική του ιστορία

Ο «Killer» του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, εξακολουθεί να «βλέπει» δίχτυα.

Το απόγευμα της Κυριακής (7/04) στο «Αθανάσιος Διάκος» εναντίον της Λαμίας, ο Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού σημείωσε το 94ο γκολ του με τους «ερυθρόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις.

 

 

Εξ αυτών τα 68 αφορούν το πρωτάθλημα της Super League, συμβάλλοντας στο να φθάσουν οι Πειραιώτες τα 4.200 γκολ στη διοργάνωση, από το 1959-60 μέχρι και σήμερα.

Το γκολ που σημείωσε ο Ελ Αραμπί ήταν το νούμερο 4.200, κάνοντας τον Ολυμπιακό την πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτό τον αριθμό τερμάτων, με τις ομάδες που τον ακολουθούν να μην έχουν περάσει ακόμη την τέταρτη χιλιάδα των γκολ.

Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός έχει 3.961, η ΑΕΚ 3.752 και ο ΠΑΟΚ 3.306.

Επίσης, ο διεθνής Μαροκινός φορ ήταν εκείνος που σημείωσε και το γκολ νούμερο 4.000 για τον Ολυμπιακό. Το είχε κάνει στις 17 Μαΐου 2021 στο ντέρμπι των playoffs με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβληθεί με 4-1.

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League είχε σημειώσει ο Ηλίας Υφαντής την 1η Νοεμβρίου 1959 στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή (1-0).

Με τα 94 γκολ που έχει πετύχει πλέον με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε στη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών, τον Θεολόγο Συμεωνίδη. Βρίσκεται στην 10η θέση και δεν αποκλείεται να «πιάσει» στο εξής ή, και να ξεπεράσει τον Ζιοβάνι, ο οποίος έχει σημειώσει 98 γκολ με την κόκκινη φανέλα (9ος).

monobala.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Ο Κάρικ χαμογελά, αλλά… δεν υπόσχεται κούρεμα στον δημοφιλή οπαδό με την αφάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κάρικ χαμογελά, αλλά… δεν υπόσχεται κούρεμα στον δημοφιλή οπαδό με την αφάνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν προφανές πως το θέμα του θα έφτανε μέχρι τ’ αυτιά του Κάρικ και των παικτών του! Κι όμως, ο δημοφιλής οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που περιμένει την 5η σερί νίκη για να κουρευτεί μετά από 491 μέρες, δεν άκουσε… υπόσχεση από τον κόουτς της ομάδας για το ψαλίδι και τη μηχανή!