Ο Εργκίν Αταμάν επανέλαβε μια τρομερή... ανατροπή του βαθμολογικού ταμπλό, «εκτοξεύοντας» τον Παναθηναϊκό Aktor με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που είχε φέρει εις πέρας στην Αναντολού Εφές.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Τούρκος προπονητής ανέλαβε την Εφές τον Δεκέμβριο του 2017 όταν όλα έμοιαζαν κατεστραμμένα γύρω του. Για την ακρίβεια, οι μετέπειτα δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν τη σεζόν 2017-2018 με ρεκόρ 7-23.

Το καλοκαίρι του '18 ο Αταμάν πήρε για τα καλά τα «κλειδιά», ανέλαβε τον σχεδιασμό του ρόστερ, έκανε τις κινήσεις που ήθελε και σε σχεδόν με... μαγικό τρόπο «έχτισε» μια δυναστεία.

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2018-2019), λοιπόν, οι Τούρκοι μέτρησαν ρεκόρ 20-10 και έφτασαν μέχρι το Final Four στη Βιτόρια, στο οποίο ηττήθηκαν στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ως γνωστόν, για την Εφές ακολούθησαν οι κατακτήσεις δύο τίτλων στην Euroleague.

Αντιστοίχως, οι «πράσινοι» την περσινή σεζόν ήταν στη 17η θέση του ταμπλό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με ρεκόρ 9-23. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «άνοιξε» το πορτοφόλι και στήριξε εντυπωσιακά την προσπάθεια του κόουτς Αταμάν, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του πήρε... λευκή επιταγή, για να χτίσει μια ομάδα που θα επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης.

Από την πρώτη μέρα ο έμπειρος τεχνικός έλεγε στους φίλους του «τριφυλλιού» πως πρέπει να κοιτούν εισιτήρια μέχρι και για το Βερολίνο. Βέβαια, τότε πολλοί είχαν αμφιβολίες. Πώς θα πήγαινε μια ομάδα από τη 17η θέση στο Final Four, έχοντας τόσα νέα πρόσωπα; Πότε θα προλάβαινε να βρει χημεία και αυτοματισμούς και πόσο γρήγορα θα έρχονταν τα σημαντικά αποτελέσματα;

Άλλωστε, το έργο του ήταν πιο δύσκολο συγκριτικά με εκείνο στην Εφές, αφού και ο ίδιος βρισκόταν σε μια νέα χώρα και δεν είχε νωρίτερα κάποιους μήνες... μεταβατικής σεζόν στη διάθεσή του. Παράλληλα, το «φορτίο» ενός "powerhouse" στον ευρωπαϊκό χάρτη ήταν σαφέστατα πιο βαρύ, σε σύγκριση με εκείνο που έπρεπε να κουβαλήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Παναθηναϊκός Aktor δεν έχει φτάσει ακόμα στο Βερολίνο. Όμως, ύστερα από 33 αγωνιστικές έχει ρεκόρ 22-11 και βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Πλέον, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν μια νίκη κόντρα στην ουραγό Άλμπα Βερολίνου για να «κλείσουν» και τυπικά τη regular season ως 2οι και να περιμένουν τον νικητή του Play-in (Νο. 7 - Νο. 8) στον δρόμο τους.

Ταυτόχρονα, εντός συνόρων έχουν στείλει... μήνυμα στον Ολυμπιακό, νικώντας τον δύο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League.

Φυσικά, όλα θα κριθούν από την επίτευξη των στόχων στο φινάλε της σεζόν, από μια ενδεχόμενη πρόκριση - επιστροφή στο Final Four και από την κούπα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όμως, ο Τούρκος προπονητής έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος και να «φλερτάρει» με το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν στην Euroleague.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ένα: ο κόουτς Αταμάν το έκανε ξανά. Πήρε μια ομάδα από τα -πολύ- χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, την «έχτισε» με τα κατάλληλα υλικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του, της πέρασε τις αρχές του και την... εκτόξευσε μέσα σε λίγους μήνες.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ