Ο Χρίστος Κασσιανός παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0, μίλησε για την πορεία των «κυανόλευκων» στις διοργανώσεις και το μέλλον το οποίο είναι δύσκολο για την ομάδα

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τα θέματα της Ανόρθωσης: «Τα θέματα της Ανόρθωσης είναι γνωστά σε όλους και με ενοχλούν αρκετά. Με στεναχωρούν πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο κοντά στην ομάδα, είμαι εκεί ως παλαίμαχος. Δεν γνωρίζω τις ενέργειες που γίνονται, η Γενική Συνέλευση θα είναι σημαντική».

Για τον Κουμή και την ενδεχόμενη παραίτηση του: «Είναι κοντά ο Κουμής στην Ανόρθωση για πολλά χρόνια. Ήταν εκεί συνεχώς, δεν ξέρω όσα έχουν γίνει και πήρε αυτές τις αποφάσεις».

Για τις απαντήσεις στη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης: «Το θέμα είναι να δοθούν πειστικές απαντήσεις με λύσεις προς το καλύτερο για την ομάδα. Όταν παραθέτεις προβλήματα και δεν μπορούν να λυθούν είναι άλλο θέμα. Όταν παρουσιάζεις θέματα που υπάρχουν λύσεις και αισιοδοξία για το μέλλον είναι άλλο θέμα. Καλούμαστε να βρούμε λύσεις στα ζητήματα που έχει η ομάδα, έτσι ώστε να προχωρήσει προς το καλύτερο».

Για τον κόσμο και την αίσθηση του: «Ο κόσμος καίγεται για την ομάδα και την πορεία της. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο τι γίνεται στα διοικητικά, δεν θέλει να βλέπει προβλήματα και τέτοιες πορείες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες εκείνοι που πήραν τα ηνία της ομάδας. Να πω κάτι συγκεκριμένο, ομάδες όπως η Ανόρθωση που έχει μέσο όρο εσόδων πέντε με πεντέμιση εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουν προβλήματα τέτοιου επιπέδου. Δεν χρειάζονται αυτές οι ομάδες πάνω από επτάμιση (7.5) εκατομμύρια προϋπολογισμό για να πρωταγωνιστούν. Χρειάζονται αρκετά πράγματα να γίνονται σωστά, αλλά δίχως πολλά χρήματα μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Η Ανόρθωση διαθέτει σπουδαίο εκτόπισμα ως ομάδα. Το νούμερο που ανέφερα ήταν μελετημένο από μένα. Αυτός που αναλαμβάνει τα ηνία παίρνει ένα υποτιθέμενο χρέος στις πλάτες του. Όταν αναλάβεις την Ανόρθωση καλείσαι να κρατάς σε πρωταγωνιστικό ρόλο την ομάδα, με τον κατάλληλο προϋπολογισμό και τις επιλογές. Έχεις υποχρέωση όταν ηγείσαι η ομάδα να διεκδικεί τους στόχους της. Έχεις την υποχρέωση να φέρνεις δύο με δυόμιση εκατομμύρια τον χρόνο όταν είσαι εκεί, μαζί με τα έσοδα που θα έχεις ως ομάδα. Μάλιστα, φεύγοντας δεν μπορείς να αφήνεις παραπάνω από το χρέος που βρήκες στην ομάδα, δηλαδή πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι εύκολο να αναλαμβάνεις μία ομάδα και να ανεβαίνει το χρέος, το δύσκολο είναι ποιος θα αναλάβει μετά το σύνολο όταν ανέβει το χρέος. Αυτή η ανάλυση δεν φωτογραφίζει κάποιον προσωπικά, είναι οι σκέψεις μου».

Για την ισοπαλία με τον Άρη: «Όταν είσαι η Ανόρθωση δεν μπορείς να παρουσιάζεσαι με κατώτερες εμφανίσεις σε όλες τις δοκιμασίες. Περίμενα ότι με τον Άρη θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Η αλήθεια είναι ότι διαθέτει μέταλλο η ομάδα, μπήκε στα αποδυτήρια αυτό το μέταλλο λόγω των προηγούμενων ετών και της ιστορίας. Ο Άρης είχε ανάγκη τους βαθμούς, όταν όμως είσαι ποδοσφαιριστής πέραν των προβλημάτων, παίζεις και για εσένα, κανείς δεν επιθυμεί να ηττηθεί στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν θα πάει να χάσει».

Για την δοκιμασία με τον ΑΠΟΕΛ: «Δύσκολο θα έχουν όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν με την Ανόρθωση, έτσι και ο ΑΠΟΕΛ. Η φανέλα της Ανόρθωσης είναι βαριά και υπάρχει ιστορία, παρόλο που λείπουν οι βαθμολογικοί στόχοι. Δεν έχει πίεση στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχει λογικό φαβορί για αρκετούς λόγους, όμως θα είναι δύσκολο παιχνίδι μέσα στο ΓΣΠ για όλους. Το ντέρμπι θα είναι πάντα ντέρμπι σε οποιαδήποτε έδρα, σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Πάντοτε είχαμε μεγάλα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος».

Ποιο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ «κρατάς» στη μνήμη σου; «Μου έμεινε το 3-2 υπέρ της Ανόρθωσης με τα τέρματα του Κετσπάγια. Αυτή η δοκιμασία είχε μέγιστη βαθμολογική σημασία, όμως πάντοτε δίνουμε εξαιρετικούς αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ. Σκόραρα κόντρα στους “γαλαζοκίτρινους” αρκετές φορές στις δύο έδρες. Με τον ΑΠΟΕΛ έχουμε μόνο αγωνιστική κόντρα, τίποτα παραπάνω. Είναι μία ομάδα που είχαμε τους ίδιους στόχους. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ανόρθωσης, εξαρτάται σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι «κυανόλευκοι». Μεγάλες κόντρες είχαμε με Ομόνοια και Απόλλωνα στο παρελθόν».

Για τη «μάχη» του τίτλου, υπάρχει φαβορί; «Υπάρχει δρόμος στο πρωτάθλημα, αλλά το πρώτο φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ που βρίσκεται στην πρώτη θέση, άλλωστε έχει 4.5 βαθμούς πλέον από τον δεύτερο αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ έχει και τη ψυχολογία με το μέρος του. Υπάρχει φαβορί στο πρωτάθλημα, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν με 15 βαθμούς στο «τραπέζι» της διεκδίκησης».

Για την ΑΕΚ και την ευκαιρία της: «Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο πρωτάθλημα. Η ευκαιρία που χάθηκε με τον ΑΠΟΕΛ στην «Arena» θα τη θυμούνται για χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως είχαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” την αναμέτρηση, όμως πήγαν όλα στραβά. Ο Ντόνγκια θα αργήσει να βγάλει από τη μνήμη την ευκαιρία που έχασε στον αγώνα».

Για τον Άρη και την πτώση του: «Ο Άρης είναι καλή ομάδα, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να μείνεις στην κορυφή. Έπαιξε ρόλο ο παράγοντας έκπληξη που δεν υπήρχε τη φετινή περίοδο. Οι ομάδες τον έχουν καταλάβει πλέον, ξεκίνησε ως πρωταθλητής, είναι κίνητρο να κερδίζεις έναν πρωταθλητή στο πρωτάθλημα. Οι ομάδες τον αντιμετώπισαν ως πρωταθλητή, ενώ την περσινή σεζόν είχε και άγνοια κινδύνου. Επίσης, οι ομάδες που προχωρούν στην Ευρώπη κάπου κλατάρουν μέσα στη χρονιά, ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο. Οι ομάδες στο νησί μας επηρεάζονται από τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη, δεν μπορούν τις εναλλαγές από το υψηλό επίπεδο έως το νησί μας. Δεν ξέρω εάν είναι θέμα φυσικής κατάστασης ή νοοτροπίας. Το τρίτο ζήτημα είναι είναι πως για έναν παράξενο λόγο η ομάδα του Άρη ακολούθησε ένα ισχυρό ροτέισον. Είμαι υπέρ της τακτικής αυτής, αλλά είμαι κατά των μεγάλων αλλαγών. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε πολλά παιχνίδια παρέταξε ομάδες με έξι και επτά αλλαγές, αυτό επηρέασε σε μερικά παιχνίδια. Πάντως, ο Άρης είναι εκεί, δεν έχει τελειώσει τίποτα, αν τον βοηθήσουν τα αποτελέσματα, μπορεί να “κτυπήσει” το πρωτάθλημα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πουλλαΐδης / €8.200.000-ThemaSports
29/05 @ 11:15

Πουλλαΐδης / €8.200.000

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τις οφειλές της Ανόρθωσης προς την οικογένεια του ο Χρήστος Πουλλαΐδης.

Ανοιχτή επιστολή Πουλλαΐδη: "Οδηγούμαστε στην καταστροφή - Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία"!-ThemaSports
29/05 @ 10:38

Ανοιχτή επιστολή Πουλλαΐδη: "Οδηγούμαστε στην καταστροφή - Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία"!

Επιστολή με ξεκάθαρο μήνυμα για την Ανόρθωση της επόμενης μέρας από τον Χρίστο Πουλλαΐδη

Καλό το... πόκερ, αλλά ο τελικός νικητής να είναι η Ανόρθωση!-ThemaSports
28/05 @ 10:23

Καλό το... πόκερ, αλλά ο τελικός νικητής να είναι η Ανόρθωση!

Σε... «παρτίδα πόκερ» για γερά νεύρα εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό στην Ανόρθωση, το πολύκροτο θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του κ. Χρήστου Πουλλαϊδη.

«ΟΧΙ» στη μεταβίβαση των μετοχών στο Σωματείο!-ThemaSports
27/05 @ 21:00

«ΟΧΙ» στη μεταβίβαση των μετοχών στο Σωματείο!

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών Πουλλαΐδη.

Προσφυγή και ο Μαρμούκ-ThemaSports
27/05 @ 12:32

Προσφυγή και ο Μαρμούκ

Δεν σταματούν τα προβλήματα στην Ανόρθωση

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ