Πόλυς Χαραλάμπους

Την τελευταία εβδομάδα, ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Με αφορμή την «επιδημία» που έχει ξεσπάσει (με την καλή έννοια), με τις ομάδες να παρουσιάζουν σχέδια και μακέτες… Για ανέγερση ιδιόκτητων γηπέδων ή ανακατασκευή των υπαρχόντων σταδίων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι κακό το ότι μερικές ομάδες που κουβαλούν κόσμο, έχουν αποφασίσει να φτιάξουν πιο μοντέρνες έδρες, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Για να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους «πελάτες» τους, ούτως ώστε να αυξήσουν σημαντικά και τα έσοδα τους.

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Μιλώντας για τα πλάνα που έχουν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Πάφος. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας αυτής, μόλις χθες παρουσίασαν το «πρότζεκτ» για πλήρη «εξωραϊσμό» του Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης».

Εντελώς διαφορετικές είναι οι περιπτώσεις των τριών προσφυγικών σωματείων (Ανόρθωση, Σαλαμίνα και Εθνικός) που σκοπεύουν να «ανακαινίσουν» τα γήπεδα τους. Δικαίως οι ομάδες αυτές, ζητούν οικονομική στήριξη από το κράτος, ωστόσο είναι υπερβολικό (όπως γράψαμε ξανά) να ζητούν συνολικά ποσό γύρω στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αδικούμε επίσης, μερίδας της κοινής γνώμης, που αντιδρά για το ότι η κυβέρνηση, ουσιαστικά θα επιχορηγήσει ιδιωτικές εταιρίες. Τούτο ισχύει για ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, όπου τα λεφτά θα δοθούν με συγκεκαλυμμένο τρόπο. Ότι η βοήθεια δίδεται προς τα σωματεία και όχι απευθείας προς τις εταιρίες διαχείρισης των ποδοσφαιρικών τους τμημάτων.

Επειδή στην Κύπρο, οι πολιτικοί (και η πολιτική) έχουν «πελατειακή σχέση» με τον αθλητισμό και με το ποδόσφαιρο, ούτε η παρούσα κυβέρνηση, θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Είναι αναγκασμένη να βρει την φόρμουλα, προσπερνώντας και «απαγορεύσεις» της Ευρωπαικής Ένωσης (όπως έγινε με το νέο γήπεδο της Λεμεσού) για να δώσει σημαντικά κονδύλια στις ομάδες.

*Aπαραίτητη διευκρίνιση για την Πάφο. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας Χάρης Θεοχάρους, σε σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις τον ΣΠΟΡ ΦΜ 95, ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούν επιχορήγηση από το κράτος. Παρά μόνο να τους δοθεί πράσινο φως να ολοκληρώσουν το «πρότζεκτ» για το Παφιακό. Όπως είπε, οι ιδιοκτήτες της ομάδας, παρουσιάζονται έτοιμοι να βάλουν 30 εκατομμύρια ευρώ.

* H πρωινή συνέντευξη του διευθυντή της Πάφος FC... 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης! -ThemaSports
29/04 @ 09:58

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης!

Κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΑΠΟΕΛ του Ρικάρντο Σα Πίντο χθες η Ομόνοια, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Οι στατιστικολόγοι, πήγαν πίσω 14 χρόνια, για να βρουν ότι οι πράσινοι, η προηγούμενη φορά που νίκησαν τρεις φορές σε αιώνιο ντέρμπι (στο πρωτάθλημα) ήταν την σεζόν 2009-10. Με τον «Σερ Τάκη» (Λεμονή) στην τεχνική ηγεσία…

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»-ThemaSports
29/04 @ 09:19

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»

Προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, το ότι δεν διατήρησαν το δικαίωμα να παίζουν για δυο αποτελέσματα στον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία, στις 11 Μαίου.

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»! -ThemaSports
29/04 @ 08:52

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»!

Διέψευσε ξανά η Ανόρθωση, την συντριπτική πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της νήσου! Η πρώτη φορά, ήταν πριν μερικές εβδομάδες, όταν πετύχαινε το διπλό επί του ΑΠΟΕΛ, μπροστά σε τρεις γεμάτες κερκίδες του ΓΣΠ, με οπαδούς των γηπεδούχων...

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι! -ThemaSports
28/04 @ 11:15

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι!

Δεν προλαβαίνει να «εισπράττει» μπράβο και συγχαρητήρια από την πατρίδα ο Ηλίας Χαραλάμπους. Για την μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα, καταφέρνοντας να οδηγήσει στην Στεάουα, μετά από 9 χρόνια, στην κορυφή του Ρουμανικού ποδοσφαίρου!

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...-ThemaSports
26/04 @ 09:10

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...

Καλογραμμένη ήταν η ομιλία του νέου προέδρου Κώστα Κωνσταντίνου, στην πρώτη του γνωριμία με τα μέλη του σωματείου, στη διάρκεια της ψεσινής συνέλευσης.

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται… -ThemaSports
25/04 @ 10:23

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται…

Οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών και όχι μόνο, αναμένεται να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε σχέση με την έδρα της Κυρίας στην προσφυγιά. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ