Το SPORT24 παρουσιάζει τα σενάρια και όσα ισχύουν στις πιθανές ισοβαθμίες για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών της EuroLeague, με τους δύο “αιώνιους” να μπορούν - βάσει αριθμών - να βρεθούν αμφότεροι από 2οι έως και 7οι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός, έχουν μπει στην τελική ευθεία στην EuroLeague, ψάχνοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των playoffs και των play-in της διοργάνωσης.

Οι “πράσινοι” ισχυροποίησαν τις πιθανότητές τους να κατακτήσουν την 2η θέση χάρη στην εκτός έδρας νίκη τους κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια την 32η αγωνιστική, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε βήμα 6αδας και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για θέση στην 4αδα χάρη στην νίκη του στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν.

Ακόμα κι έτσι πάντως, με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου, οι “αιώνιοι’ μπορεί να βρεθούν - βάσει αριθμών και ισοβαθμιών - από 2οι έως 7οι, δείγμα του πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή διοργάνωση, αφού έξι ομάδες βρίσκονται μεταξύ 19 και 21 νικών. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό AKTOR, την Μονακό, την Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό, την Φενέρμπαχτσε και την Μακάμπι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR θα αντιμετωπίσει στους δύο τελευταίους αγώνες του την Μπάγερν στο Μόναχο (5/4, 21:30, Novasports Prime)) και θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (11/4).

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει να δώσει ακόμα δύο παιχνίδια: Το ένα στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα (4/4, 20:00, Novasports Prime) και το άλλο στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε (12/4).

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ιδού τα βασικά σενάρια που ισχύουν για τους “αιωνίους”:

Παναθηναϊκός AKTOR

Το ρεκόρ του κόντρα στους ανταγωνιστές του στον δρόμο για πιθανές ισοβαθμίες:|
Με Μονακό: 2-0 (+26)
Με Μπαρτσελόνα: 1-1 (0)
Με Ολυμπιακό: 0-2 (-6)
Με Φενέρμπαχτσε: 1-1 (-3)
Μακάμπι 0-2 (-15)

Θέσεις που μπορεί να βρεθεί: Από 2ος έως και 7ος
Τι ισχύει στις ισοβαθμίες: Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπερτερεί σε ισοβαθμίες με Μονακό (2-0 νίκες), Μπαρτσελόνα (καλύτερη διαφορά σε σύνολο πόντων αυτή τη στιγμή) και υστερεί σε πιθανές ισοβαθμίες με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι 2ος αν:
- Κάνει το 2/2 στους αγώνες που του απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και εξακολουθήσει να έχει καλύτερη διαφορά στο σύνολο πόντων από την Μπαρτσελόνα.
- Πάρει μία νίκη στους δύο τελευταίους αγώνες του και στο τέλος της κανονικής περιόδου ισοβαθμήσει με την Μονακό ή την Μπαρτσελόνα ή και τις δύο, αλλά και αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία με Μονακό, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι μέσα στην τετράδα αν:
- Στο τέλος της κανονικής περιόδου έχει καλύτερο ρεκόρ από Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι εκτός 4αδας, αλλά στην 6αδα (5ος ή 6ος) αν:
Κάνει από 0 έως 2 νίκες, οι Μονακό και Μπαρτσελόνα τερματίσουν με καλύτερο ρεκόρ από αυτόν και οι “πράσινοι” ισοβαθμίσουν με οποιονδήποτε από τους Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι στην 4η θέση.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα βρεθεί στην 7η θέση αν:
Κάνει δύο ήττες, η Μονακό τουλάχιστον μία νίκη, η Μπαρτσελόνα χάσει από την Μακάμπι και νικήσει την Βιλερμπάν, η Μακάμπι κάνει το 2/2 και οι “πράσινοι” βρεθούν σε τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε ή Ολυμπιακό και Μακάμπι ή Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι ή σε τετραπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι.

Ολυμπιακός

Το ρεκόρ του κόντρα στους ανταγωνιστές του στον δρόμο για πιθανές ισοβαθμίες:
Με Παναθηναϊκό: 2-0 (+6)
Με Μονακό: 1-1 (-6)
Με Μπαρτσελόνα: 0-2 (-17)
Με Φενέρμπαχτσε: 0-1 (-3)
Με Μακάμπι: 2-0 (+22)
Με Βίρτους Μπολόνια: 1-1 (+3)

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες: Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό AKTOR και Μακάμπι, για αυτό κυνηγάει και κάθε τριπλή ισοβαθμία με αυτές τις ομάδες μέσα. Θέλει να αποφύγει κάθε πιθανή ισοβαθμία που εμπλέκεται Μπαρτσελόνα, ενώ έχει σε εκκρεμότητα και το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε.
Ο Ολυμπιακός θα είναι 2ος αν:
- Κάνει το 2/2, η Μπαρτσελόνα κάνει το 0/2 και στο τέλος της κανονικής περιόδου έχει το ίδιο ρεκόρ (22-12) με τον Παναθηναϊκό AKTOR ή αν βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με τους “πράσινους” και την Μονακό.
- Κάνει 2/2, η Μπαρτσελόνα και η Μονακό κάνουν 0/2 και ο Παναθηναϊκός AKTOR μέχρι μία νίκη.
Ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στην τετράδα αν:
Κάνει το 2/2 και ταυτόχρονα στο τέλος της κανονικής περιόδου:
- Έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό AKTOR και μία εκ των Μονακό ή Μπαρτσελόνα (ή και οι δύο) έχουν καλύτερο ρεκόρ από αυτόν.
- Βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με τους “πράσινους” και την Μονακό ή σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό AKTOR και την Μπαρτσελόνα
- Υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία με Μονακό, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό AKTOR (σε αυτό το σενάριο είναι 4ος)
Ο Ολυμπιακός θα είναι εκτός 4αδας, αλλά στην 6αδα (5ος ή 6ος) αν:
- Κάνει το 2/2 στις τελευταίες αγωνιστικές και ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει καλύτερο ρεκόρ από αυτόν και οι Μονακό και Μπαρτσελόνα τερματίσουν με ίδιο ή καλύτερο ρεκόρ από αυτόν, αφού υστερεί στις ισοβαθμίες με τις δύο αυτές ομάδες
- Κάνει μία νίκη στα δύο παιχνίδια που του απομένουν, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει καλύτερο ρεκόρ από αυτόν, οι Μονακό και Μπαρτσελόνα τερματίσουν με ίδιο ή καλύτερο ίδιο ρεκόρ με αυτόν, αλλά ισοβαθμήσει με την Μακάμπι.
- Η Μακάμπι κάνει μία ήττα και ο ίδιος κάνει 0 έως 2 νίκες και την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει καλύτερο ρεκόρ από αυτόν και οι Μονακό, Μπαρτσελόνα τερματίσουν με ίδιο ή καλύτερο ρεκόρ από αυτόν.
Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην 7η θέση αν:
- Κάνει 0/2 στα δύο τελευταία παιχνίδια του και η Μακάμπι 2/2.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EuroLeague: Τα ζευγάρια των playoffs-ThemaSports
19/04 @ 23:44

EuroLeague: Τα ζευγάρια των playoffs

Δείτε πώς διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των playoffs, όπως και το αναλυτικό των αγώνων μετά την ολοκλήρωση του Play-In.

Λύγισε το εντυπωσιακό Περιστέρι bwin με καυτό Μήτογλου ο Παναθηναϊκός και τώρα… Μακάμπι!-ThemaSports
19/04 @ 22:43

Λύγισε το εντυπωσιακό Περιστέρι bwin με καυτό Μήτογλου ο Παναθηναϊκός και τώρα… Μακάμπι!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε το μυαλό στη Μακάμπι και ζορίστηκε από το Περιστέρι bwin, όμως τελικά πήρε τη νίκη (93-88) και το πλεονέκτημα έδρας χάρη στον τρομερό Μήτογλου!

Απρόοπτο με τον Λεσόρ στον Παναθηναϊκό!-ThemaSports
19/04 @ 21:11

Απρόοπτο με τον Λεσόρ στον Παναθηναϊκό!

Απρόοπτο με τον Ματίας Λεσόρ στον Παναθηναϊκό, με τον Γάλλο σέντερ να νιώθει αδιαθεσία πριν το τζάμπολ του ματς με το Περιστέρι.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Όταν το ξύλο που βγήκε απ' τον Παράδεισο έπεφτε σύννεφο... στους Άγιους Τόπους!-ThemaSports
19/04 @ 21:45

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Όταν το ξύλο που βγήκε απ' τον Παράδεισο έπεφτε σύννεφο... στους Άγιους Τόπους!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Όταν το ξύλο που βγήκε απ’ τον Παράδεισο έπεφτε σύννεφο… στους Άγιους Τόπους! – Ο ημιτελικός του Final 4 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του μπάσκετ τον Απρίλιο του 1994 αποτέλεσε μια ωδή στην… καφρίλα

EuroLeague: Νέο ρεκόρ εισιτηρίων όλων των εποχών - Σε ποια θέση βρίσκονται Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός-ThemaSports
19/04 @ 13:18

EuroLeague: Νέο ρεκόρ εισιτηρίων όλων των εποχών - Σε ποια θέση βρίσκονται Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι υπήρξε αύξηση 18% στον μέσο όρο εισιτηρίων την σεζόν 2023/24, με αποτέλεσμα να καταγραφεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Σε υψηλές θέσεις Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός.

Ο Βασίλης Σπανούλης στον αστερισμό των μεγάλων προπονητών-ThemaSports
17/04 @ 23:03

Ο Βασίλης Σπανούλης στον αστερισμό των μεγάλων προπονητών

Το Περιστέρι BWIN βρίσκεται στο Final 4 του Basketball Champions League και το ευρωπαϊκό μπάσκετ μιλά και πάλι για τον Βασίλη Σπανούλη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ