Τα μαθηματικά είναι απλά. 16 γκολ και 14 ασίστ. Νίκλας Ελίασον και Κίριλ Ντισπόντοφ μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Και είναι των… άκρων!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ουσία του Ελίασον!

Τον Αύγουστο του 2022 ήταν ακόμα μια κίνηση. «Του προέδρου, βεβαίως, βεβαίως», όπως έσπευδαν όλοι να διαφημίσουν. Ήταν, δεν ήταν, μικρή σημασία είχε. Σύντομα φαινόταν τι φλέβα χρυσού είχε χτυπήσει η ΑΕΚ. Οι ασίστ, οι οποίες τον έκαναν γνωστό από το αγγλικό πρωτάθλημα εμφανίστηκαν στην Superleague. Είχε έξι μέχρι να τραυματιστεί, διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που το κοινό του έχει εκπαιδευτεί να βλέπει σέντρες να πηγαίνουν όπου να ‘ναι. Ήταν ο παράγοντας «wow» που κάνει το πολύπλοκο να φαίνεται απλό. Ήρθε ο τραυματισμός στην Τρίπολη, ο Σουηδός έμεινε μερικούς μήνες εκτός δράσης, επέστρεψε, είχε τις συμμετοχές του, είχε τις ασίστ του, είχε το μερίδιο στην κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στα στάνταρ της απόδοσης που είχε. Λογικό…

 

Μετά, ήρθε η φετινή σεζόν! Βασικός δεν ξεκίνησε. Σύντομα, δε θα άφηνε στον Ματίας Αλμέιδα άλλη επιλογή. Η ασίστ στο ματς με την Αντβέρπ και τα δευτερόλεπτα για τα οποία η ΑΕΚ ήλπιζε σε πρόκριση σε όμιλο του Champions League ήταν το άυλο όνειρο, που δεν έγινε πραγματικότητα. Ακολούθησε η πραγματική ζωή! Ασίστ με τον Βόλο, ασίστ με τον Παναιτωλικό (σ.σ. δύο τον αριθμό) και ακολούθως το ματς που ξόρκισε τη δική του κατάρα. Γκολ και ασίστ απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη και μια εβδομάδα μετά γκολ με τον ΠΑΟΚ.

 

Τρεις, έξι, εννέα βαθμοί και συνεχίζουμε… Ασίστ και πάλι στο Αγρίνιο και ακολούθως ο οίστρος στο φινάλε της σεζόν. Ασίστ με τον Αστέρα, γκολ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ασίστ με την Κηφισιά, γκολ στην Λαμία και για το φινάλε; Ακόμα μια ασίστ στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, έστω κι αν η ΑΕΚ δε θα καταφέρει σε εκείνο το ματς να πάρει τη νίκη. Ο Σουηδός καλύτερος στη δεύτερή του σεζόν στην ΑΕΚ και, πλέον, με το ματς highlight. Με τη στιγμή highlight. Με το γκολ highlight, με εκείνο που στην οικονομία του ποιος, πού, πότε δε θα μπορεί να λείπει. Ο Νίκλας Ελίασον, στις 31 Μαρτίου, στις καθυστερήσεις, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην Νέα Φιλαδέλφεια…

 
 
 
 
 
 

Το κρύο αίμα του Ντεσπόντοφ!

Μοιάζει σαν ροκ σταρ σε περιοδεία. Ελσίνκι. Τρίπολη. Καισαριανή. Βόλος. Λεωφόρος. Και ξανά Λεωφόρος. Τούμπα. Τούμπα. Τούμπα. Όσα κι αν είχαν ακουστεί ή γραφτεί το καλοκαίρι για εκείνον, τα επιβεβαίωσε. Τα επιβεβαιώνει. Άλλοι θα την πουν «γκέλα» του Ολυμπιακού, άλλοι μπορεί να την πουν «what if», αλλά η πραγματικότητα είναι η μαγκιά του ΠΑΟΚ. Με τα «αν» δε γράφεται ιστορία – με ασίστ και γκολ γράφεται. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι η μεταγραφή της σεζόν, είναι σίγουρα υποψήφιος για πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, μπορεί και να αναδειχθεί στο φινάλε, ίσως να είναι ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ δεν κατακτήσει τον τίτλο.

Τα μαθηματικά είναι και εδώ απλά: 13 γκολ και 12 ασίστ στη σεζόν σε 37 ματς. 11 γκολ σε εφτά ασίστ σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, αφού αυτά είναι το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση. Ασίστ με Ατρόμητο και Πανσερραϊκό. Δύο γκολ στην Τρίπολη. Πάρτι με ένα γκολ και τρεις ασίστ στην Καισαριανή. Το αυτό και απέναντι στον ΟΦΗ. Συνέπεια να σου πετύχει: Ένα γκολ και τρεις ασίστ, δύο συνεχόμενες αγωνιστικές! Και μετά; Μετά, περισσότερη συνέπεια. Δύο γκολ στον Βόλο, δύο γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα – αλήθεια θα τον σταματήσει κανείς;

 
 
 
 
 
 
 

«Ίσως και να κουράστηκε»…
«Μπορεί να βρέθηκε τρόπος να τον αντιμετωπίσουν οι άμυνες»…
«Πάει, ξεφούσκωσε»…

Κάπως έτσι ΘΑ ΗΤΑΝ το σενάριο, αλλά δεν είναι. Μπορεί να μην ήταν το ίδιο αποτελεσματικός ή θεαματικός, όμως δε γίνεται να τον υποτιμήσεις. Ακόμα κι αν το γκολ του με τον Ολυμπιακό δεν είχε αντίκρισμα, ακόμα κι αν στην Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ θα έχανε την πρόκριση, ακόμα κι αν όντως βρε αδερφέ πέρασε ένα μέτριο διάστημα, δε γίνεται να ξεχνάς τι έχει κάνει. Χθες, το υπενθύμισε. Εκείνος έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, εκείνος με το «καλημέρα» στο ματς έθεσε τα δεδομένα για το παιχνίδι. Εκείνος οδήγησε τον δικέφαλο του βορρά σε μια σπουδαία νίκη.

 
 
 
 
 
 
sdna.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία-ThemaSports
03/05 @ 08:26

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία

"Ορφανός" ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να βρεθεί ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 08:01

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν την αποστολή των "ερυθρόλευκων" μετά την νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

 Ο τελικός του Champions League μπορεί να είναι η υποβαθμισμένη έκδοση του 2013, οι 3 συνδετικοί κρίκοι κρατούν χάρτη...-ThemaSports
03/05 @ 10:32

Ο τελικός του Champions League μπορεί να είναι η υποβαθμισμένη έκδοση του 2013, οι 3 συνδετικοί κρίκοι κρατούν χάρτη...

Το γερμανικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμα του, ωστόσο εκμεταλλεύεται κυνικά τις αδυναμίες των αντιπάλων.

Πρώτη φορά που ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική!-ThemaSports
03/05 @ 12:07

Πρώτη φορά που ελληνική ομάδα βάζει τέσσερα γκολ σε αγγλική!

Το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα δημιούργησε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε «ένα» με τον κόσμο του Ολυμπιακού: Τρομερή αποθέωση στο Βίλα Παρκ! -ThemaSports
03/05 @ 09:35

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε «ένα» με τον κόσμο του Ολυμπιακού: Τρομερή αποθέωση στο Βίλα Παρκ!

Την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο Βίλα Παρκ γνώρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τον «θρίαμβο» των Πειραιωτών επί της Άστον Βίλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ