Oι παίκτες της Γεωργίας είδαν τη χρηματιστηριακή τους αξία να ανεβαίνει απότομα, μετά την πρόκριση της ομάδας στο Euro 2024 εις βάρος της Εθνικής Ελλάδας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
H Eθνική Γεωργίας πέτυχε τη σπουδαιότερη επιτυχία στην ιστορία της, αφού προκρίθηκε στο Euro 2024 εις βάρος της Ελλάδας, την οποία νίκησε στα πέναλτι σε νοκ-άουτ ματς στην Τυφλίδα.
Μάλιστα, το επίτευγμα αυτό, πέρα από το ότι «ανέβασε» τη χώρα στον ποδοσφαιρικό χάρτη, οδήγησε και τις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών της σε μεγάλη «εκτίναξη». Συγκεκριμένα, πλέον, το ρόστερ της Γεωργίας έχει συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.
Φυσικά, την τιμητική του έχει ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ο οποίος ήταν ο «ήρωας» της ομάδας στα πέναλτι και αγωνίζεται στη Βαλένθια. Ο Γεωργιανός πορτιέρε είδε την αξία του να ανεβαίνει στα 35 από τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Σημαντική ήταν και η αλλαγή για τον επιθετικό Γκιόργκι Μικαουτάτζε, ο οποίος έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Γεωργίας παραμένει φυσικά ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος κοστολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Για τον Κβιλιτάια η άξια του είναι στο 1.7 ενώ του Λάσα Ντβάλι έχει αυξηθεί κατά 250 χιλιάδες αφού τον συναντούμε στα 750 χιλιάδες.
sport-fm.gr
Η συνέλευση των μελών ενέκρινε τη εμπλοκή του ιδιοκτήτη της εταιρίας ΙC Markets Aντριου Μπουντζίσκι στην εταιρία διαχείρισης της ΑΕΛ, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/07 @ 21:20
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πείσει με τον ρόμβο στο δεύτερο φιλικό της παιχνίδι, ηττήθηκε 2-0 από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και δείχνει πως έχει ακόμα δουλειά μπροστά της για να βρει σταθερότητα.
02/07 @ 19:51
Σε διαδικασία εξελίξεων βρίσκεται το μέλλον του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Αλ Χιλάλ έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.
02/07 @ 17:01
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Άλεξ Μπαένα από την Βιγιαρεάλ.
02/07 @ 14:04
Η προσπάθεια της Άρσεναλ για τον Εμπερέτσι Έζε βλέπει… πράσινο φως από τον ποδοσφαιριστή που έπειτα από την επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους των «κανονιέρηδων», θέλει να εμπλακεί στο πρότζεκτ του Αρτέτα!
02/07 @ 14:07
Ο Χάμπος Κυριάκου πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντιναμό Βουκουρεστίου.
02/07 @ 12:39
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνεχίζει να απολαμβάνει τις ομορφιές της Μυκόνου, όπως τις εξαιρετικές της παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή, λίγο καιρό πριν επιστρέψει στον... βραχνά των προπονήσεων και της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
BEST OF THEMASPORTS