Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «μεταμόρφωσε» τον Στέβαν Γιόβετιτς και τον μετέτρεψε σε «κρυφό όπλο» για τον τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά εδώ, στην μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά έχει αρχίσει να βρίσκει την φόρμα του, ενεργοποιώντας όλα τα… όπλα που έχει στην φαρέτρα του, όπως ο Στέβαν Γιόβετιτς.

Η 5άρα που έριξε ο Ολυμπιακός στη Λαμία, δεν ήταν εύκολη, όπως μπορεί να φαίνεται με βάση το σκορ. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει δυναμική στην έδρα της και αν δεν την προσέξεις μπορεί να κάνει ζημιά.

Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και με βάση το γεγονός πως έχει αρχίσει να βρίσκει την φόρμα του, έβαλε και πέντε γκολ.

Ένα επιθετικό κρεσέντο που ξεκίνησε από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Στέβαν Γιόβετιτς. Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά “καθάρισαν” με τη νίκη που ήθελαν πάση θυσία. Τρία γκολ που είχαν να την υπογραφή του Στέβαν Γιόβετιτς.

Γιατί ο 34χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 22′, πήρε το πέναλτι στο 25′ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Καμπί ένα λεπτό αργότερα και στο 45’+1 έβγαλε τη σέντρα από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και δεν το έβαλε ο Ελ Καμπί που ήταν στην φάση.

Γενικά ο Γιόβετιτς ήταν το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός και για τον ίδιο ήταν η δεύτερη σερί πολύ καλή του εμφάνιση. Προηγήθηκε αυτή με τον Άρη. Η αλήθεια είναι πως ο Μαυροβούνιος σταρ είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές από εκείνο το επικό 6-1 εκτός έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν αυτός που έβαλε το 5ο γκολ στην παράταση, το οποίο κι έδινε την πρόκριση.

Ο ρόλος που έδωσε ο Μεντιλίμπαρ στον Γιόβετιτς

Για την εικόνα του ασφαλώς και έχει μεγάλο μερίδιο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Του έχει δώσει έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό με κινήσεις λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με τάση να μετατοπίζεται πότε στο ένα άκρο και πότε στο άλλο για να δημιουργεί υπεραριθμίες.

Η υψηλή τεχνική του τον βοηθάει στο να υποστηρίξει αυτό το ρόλο βρίσκοντας τους κατάλληλους χώρους για να δράση και να μην “πέφτει” πάνω στα εξτρέμ.

 

Ο Ολυμπιακός αλλάζει και φωνάζει παρών για τον τίτλο

Η αλλαγή του συμβαδίζει με την εντυπωσιακή αλλαγή που έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ακόμα και στην ήττα από την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν εξαιρετικός. Ήταν και άτυχος συνάμα δεχόμενος γκολ στο τέλος.

Ωστόσο έχει μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου και καταλαβαίνει κανείς πως θα ήταν τα πράγματα αν είχε πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακόμα κι έτσι όμως οι Πειραιώτες, με τις τρεις αλλαγές προπονητών, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα άτυχα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, φωνάζει παρών στην μάχη του τίτλου, σε κομβικό χρονικό σημείο και με μια ομάδα που έχει αρχίσει να “δένει” και να βγάζει την ποιότητα της στο γήπεδο.

 
 
 
 
 
 

 

sportday.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του-ThemaSports
08/07 @ 14:18

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του

Την αποχώρηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (ώστε ν’ ακολουθήσει πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη στη Σαουδική Αραβία) ανακοίνωσε ο Διονύσης Χιώτης.

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)-ThemaSports
07/07 @ 16:11

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Σημερινό (07/07) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θεωρεί δεδομένο τον... υποβιβασμό της Λαμίας στο πρωτάθλημα της Superleague της νέας περιόδου, αλλά και... θέμα χρόνου την απόλυση του Κύπριου προπονητή της ομάδας, Μαρίνου Σατσιά.

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ -ThemaSports
06/07 @ 17:37

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ

Σε μία φιλική αναμέτρηση 120 λεπτών, που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο… αέρας, η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ (06/07, 4-1). Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia-ThemaSports
06/07 @ 15:49

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia

Ο Χοακίν Κορέα φαίνεται πως είναι για την ΑΕΚ ο μεγαλύτερος μεταγραφικός της πόθος για την επίθεση, με τους Ιταλούς και συγκεκριμένα το Sky Sport να αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα ότι μία από τις φόρμουλες απόκτησης του Αργεντινού είναι δανεισμός.

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ-ThemaSports
06/07 @ 13:26

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ

Δεδομένα στο στόχαστρο των Μπολόνια και Ουντινέζε βρίσκεται ο Άνταμ Τσέριν, με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Σλοβένος μέσος του Παναθηναϊκού να αποτελέσει και μεταγραφική προτεραιότητά τους. Κάτι που αποτελεί για την Σλόβαν ο Άντραζ Σπόραρ. Πόσα ακριβώς είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στους «πράσινους» οι πρωταθλητές Σλοβακίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ