Γιάννης Ιωάννου

Το δεύτερο γκρουπ της... ταλαιπωρίας θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ο δεύτερος όμιλος που κρίνει ποιες τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β' κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα και στα ελάχιστα παιχνίδια που υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο κόσμος δεν κάνει τον... κόπο να πάει στο γήπεδο.

Καλά, για τα υπόλοιπα ματς δεν το συζητάμε... Ούτε καν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας δεν σηκώνονται από τους καναπέδες τους για αυτούς τους αγώνες, αφού προφανώς θεωρούν ότι θα χάσουν ένα τρίωρο περίπου από τη ζωή τους, συν το ότι θα αναγκαστούν να ξοδέψουν χρήματα για βενζίνη, για την καντίνα του γηπέδου κλπ.

Οι ποδοσφαιριστές αν μη τι άλλο το παλεύουν για να κρατήσουν το όποιο ενδιαφέρον του κόσμου ζωντανό, αλλά τι να κάνουν κι αυτοί... Όσο για τις διοικήσεις των ομάδων, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα τους στα πλείστα παιχνίδια!

Αν μάλιστα αύριο κερδίσει η Καρμιώτισσα τη Νέα Σαλαμίνα και ξεφύγει στο +8, αντιλαμβάνεστε το... «τεράστιο» ενδιαφέρον που θα υπάρχει στις εναπομείναντες οκτώ αγωνιστικές!

Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως η ΚΟΠ δεν κάνει κάτι για να διορθώσει αυτή την κατάσταση...

Στην Ελλάδα όπως γνωρίζετε, συμμετέχουν κι εκεί οκτώ ομάδες στα πλέι-άουτ, αλλά διεξάγεται ένας γύρος αντί δύο, ήτοι 7 αντί 14 αγώνες. Αν μη τι άλλο, ας το εξετάσουμε σοβαρά αυτό το φορμάτ, αν συνεχιστεί το 6-8 σε Α΄ και Β'  γκρουπ... Μία άλλη πρόταση που πέφτει εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι, είναι η συμμετοχή οκτώ ομάδων στο πρώτο γκρουπ και έξι στο δεύτερο.

Μία πρόταση που θα βάλει τέλος στην... αγγαρεία αν εφαρμοστεί, αφού στον πρώτο όμιλο θα είναι λίγα τα ντέρμπι που θα είναι βαθμολογικά αδιάφορα, ενώ στον δεύτερο, οι αγώνες θα μειωθούν από 14 σε 10 και όταν από τις έξι ομάδες που θα συμμετέχουν θα υποβιβάζονται οι τρεις, είναι αυτονόητο ότι θα λιγοστέψουν τα αδιάφορα ματς και το ενδιαφέρον και η ανταγωνιστικότητα θα αυξηθεί.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση από την ΚΟΠ και τις ομάδες γενικότερα για επιστροφή σε πρωτάθλημα 12 αντί 14 ομάδων, ας ελπίσουμε ότι η Ομοσπονδία θα δει επιτέλους σοβαρά το όλο ζήτημα και θα κάνει κάτι για να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος, για να... αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Και όχι μόνο του κόσμου, θα προσθέταμε...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α' κατηγορία - Β' γκρουπ: LIVE τα τρία σημερινά (07/05) παιχνίδια (ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ)-ThemaSports
07/05 @ 17:21

Α' κατηγορία - Β' γκρουπ: LIVE τα τρία σημερινά (07/05) παιχνίδια (ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ)

Με τρία παιχνίδια για την 13η και προτελευταία αγωνιστική του Β' γκρουπ, συνεχίζεται απόψε (07/05) το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη των αναμετρήσεων. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 19:00.

ΠΑΣΠ: Ταφόπλακα στον αθλητισμό-ThemaSports
07/05 @ 14:30

ΠΑΣΠ: Ταφόπλακα στον αθλητισμό

Ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ για το αναθεωρημένο Πρωτόκολλο για τις διευκολύνσεις των αθλητών.

Δασκαλάκης: «Είναι ένα παιχνίδι τελικός... όποια ομάδα μπει με σκοπό την νίκη θα τα καταφέρει»-ThemaSports
07/05 @ 11:00

Δασκαλάκης: «Είναι ένα παιχνίδι τελικός... όποια ομάδα μπει με σκοπό την νίκη θα τα καταφέρει»

Στον Σούπερ σπορτ ΦΜ μίλησε ο παλαίμαχος άσος Δημήτρης Δασκαλάκης

Δεδομένο για Γκαγιέγο!-ThemaSports
05/05 @ 22:00

Δεδομένο για Γκαγιέγο!

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο στο διάστημα που ήταν στην Ανόρθωση, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!-ThemaSports
05/05 @ 17:10

Ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές, Βοηθούς Διαιτητές και Παρατηρητές των αγώνων της 13ης Αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος CYTA ημερομηνίας 07/08.05.2024 που έχουν ως εξής:

Για το πρώτο!-ThemaSports
05/05 @ 13:45

Για το πρώτο!

Ρικάρντο Σα Πίντο και Ραν Μπεν Σιμόν θα διεκδικήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Κύπρο

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ